Sport

Több állomásból álló golfverseny indul Szegeden

Több állomásból álló golfverseny indul Szegeden

2009. június 5., péntek
Több állomásból álló golfverseny indul Szegeden

Szeged Tour néven négy állomásból álló, nemzetközi golfversenyt rendeznek június és szeptember között Szegeden, az Alföld Golf Clubban. Az első megmérettetésre most vasárnap kerül sor.

A Corso Caféban péntek délután megtartott sajtóbeszélgetésen mutatták be a szervezők az új sorozatot. Az eseményen jelen volt a sportág eddigi legnagyobb magyar sikerét elérő versenyzője, az amatőr világbajnok

Bohács Zsolt

, a szintén kiváló eredményekkel rendelkező Gerecz Elemér, az első torna névadó főszponzora, a Geosmart Kft. képviseletében

Olajos Csaba

, valamint a Szeged Beton VE elnöke, a szenvedélyes golfjátékos Körtvélyessy Péter is. Mint megtudtuk, az Alföld Golf Club szervezőcsapata egész nyaras nemzetközi versenysorozatot indít Szeged Tour néven. A négy viadalt - melyek összesítése alapján hirdetnek végeredményt - június 7-én, 21-én, illetve szeptember 6-án és 20-án rendezik, s a tervek szerint mindegyiket egy-egy névadó szponzor támogatja. Az elsőt a megújuló energiával foglalkozó Geosmart Kft. karolta föl. A céget képviselő Olajos Csaba azt mondta: fő célja, hogy egyszer valamikor legyőzze Bohács Zsoltot. Ennek a korántsem egyszerű feladatnak a megoldásával akár már most vasárnap is megpróbálkozhat Olajos, hiszen ő és Bohács is ott lesz a legjobb szegedi golfozók, valamint Szerbiából és Romániából érkező játékosok társaságában a Geosmart-kupán. A szervezők 28-30 indulót várnak, körülbelül ennyi játékos fogadására alkalmas egyébként a 6 lyukú szegedi pálya. Amint azonban sikerül 9 lyukúra bővíteni - ez szeptemberre várható -, akár 50-60 résztvevős, rangosabb, szövetségi versenyeknek is otthont adhat a magyar viszonylatban már most is kiemelkedő színvonalú létesítmény. A vasárnapi Geosmart-kupán a vízilabda LEN-kupa idei győztese, a Szeged Beton VE elnöke, Körtvélyessy Péter is ütőt ragad. Az elnök feleségét követve egy évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportággal, azóta a golf rabjává vált. A beszélgetésen elhangzott: tévedés azt hinni, hogy a golfot csak a gazdagok űzhetik - egy egyéves golfbérlet ára gyakorlatilag megegyezik egy egyéves teniszbérlet árával. Az alapfelszerelésre 20-30 ezer forintból szert tehetnek a sportolni vágyók, 50-60 ezer forintból pedig a teljes, minden játékhelyzetre alkalmas ütőt tartalmazó készletet is be lehet szerezni. Néhány hónap alatt azután a gyakorlópályákról már a rendes, nagy versenypályára is eljuthat a kezdő golfos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.