Sport

Labdarúgás: Szépen búcsúzna szurkolóitól a Volán

Labdarúgás: Szépen búcsúzna szurkolóitól a Volán

2009. június 5., péntek
Labdarúgás: Szépen búcsúzna szurkolóitól a Volán

Bebiztosíthatja jövő évi NB III-as tagságát a Tisza Volán SC labdarúgócsapata szombaton, az Izsák elleni mérkőzésen. Ehhez nincs más dolguk a szegedieknek, mint hogy begyűjtsék a három pontot a szezon utolsó hazai összecsapásán.

Az elmúlt két fordulóban aratott két győzelmével hatalmas lépést tett a bennmaradás felé a Tisza Volán SC labdarúgócsapata.

Buchholcz Gábor

tanítványai előbb a Kiskunfélegyházát múlták felül 3-0-ra, majd – s ez a siker az igazán értékes – a közvetlen rivális Újbudát verték idegenben 1-0-ra. Két fordulóval a vége előtt annyi így már bizonyossá vált, hogy a Jászapáti és a Kiskunfélegyháza elbúcsúzott a harmadik vonaltól. A 14. Izsáknak 26, a 13. Újbudának 28, a 12. Monornak és a 11. Szegednek egyaránt 31-31 pontja van, ezek az együttesek találhatók még az úgynevezett veszélyzónában. A Tisza Volán SC szombaton 17 órakor azt az Izsáki Sárfehér SE-t fogadja, melyet az ősszel idegenben 2-1-re le tudott győzni. Ha Huszárikék ezúttal is diadalmaskodnak, az utolsó fordulóban teljes nyugalommal léphetnek majd pályára, ám nagyon valószínű, hogy a döntetlen is elég lehet a számukra, mivel a hat NB III-as csoportból az utolsó három-három helyezett mellett csak két 13. esik ki. De félre a matematikával, a kék-feketék természetesen nem döntetlenre játszanak szombaton, hiszen szeretnék kiszolgálni lelkes drukkereiket, akiknek az őszi boldogság után a tavasz nagy részében nem jutott túl sok sikerélmény! „Nagy erőkkel és elszántsággal készülünk az Izsák elleni csatára. A csütörtöki esti tréning után ismét megtartottuk a szokásos csapat-összekovácsoló zsíroskenyér-partit, majd pénteken még egy átmozgató edzésen vesznek részt a srácok. Tudjuk, hogy fontos meccs vár ránk, ha nem a szezon legfontosabb meccse. Ha nyerünk, akkor jó esélyünk lesz a 11. (szerencsés esetben akár a 10.) hely megszerzésére, ha viszont neadj'isten kikapunk, akkor bajba is kerülhetünk. Természetesen ezzel a lehetőséggel nem is foglalkozunk, itthon akarjuk tartani a három pontot. Célunk, hogy győzelemmel, szép játékkal búcsúzzunk közönségünktől. Szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, amely szebb ősszel kecsegteti a szurkolókat. Egy biztos: az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Izsák sebzett vadként fog majd küzdeni, így ennek megfelelően építjük föl a taktikát – nem akarjuk levegőhöz engedni a vendégeket. Hadd mondjam el, rendkívül jó a kapcsolatom az Izsák mesterével,

Gréczi Gáborral

, de a kilencven percre természetesen félre kell tenni a barátságot. Minden elismerésem az övé azért a munkáért, amit hosszú évek óta a Bács megyei kisvárosban végez, ám azt hiszem, mindenki megérti: ezúttal az a célunk, hogy elrontsuk a szegedi labdarúgás egyik nagy alakja és együttese estéjét” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor vezetőedző. Ami a kék-fekete alakulatot illeti, a sérültek és betegek így az idény végére felépültek, így a győztes csapaton a remények szerint csak annyiban kell változtatnia a mesternek, hogy meg kell találnia az öt sárga lap miatt pihenő

Baji Renátó

helyettesét. Jelen állás szerint

Dargó Balázsnak

vagy

Szabó Tamásnak

van a legnagyobb esélye arra, hogy a kezdőbe verekedje magát.

Mórocz Zsolt

az egyik edzésen ugyan kisebb rosszullétre panaszkodott, ám a szakvezetés abban bízik, nem lesz akadálya a játékának.

Ennek megfelelően a következő összeállításban futhat ki a zöld gyepre a Volán szombaton 17 órakor:

Czirják – Búzási, Vida, Boldizsár, Grünwald – Mórocz, Dargó vagy Szabó T., Szilágyi, Huszárik, Harmos – Kazi.

Emlékeztetőül az őszi mérkőzésen:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 14. fordulójában: Izsáki Sárfehér SE – Tisza Volán SC 1-2 (1-0).

Izsák, 200 néző, vezette: Gelb. Izsák: Házi – Garaci (Suba), Kovács Zs. (Hleba), Kovács A., Márton – Thán, Parti, Balog, Dürgő – Valkai, Bakos (Liptai). Vezetőedző: Gréczi Gábor. Tisza Volán: Czirják – Vida, Grünwald, Udvari, Szabó – Dargó, Mórocz – Huszárik, Baji R. (Nagy Zs.), Beretka (Kazi) – Bárdosi (Szilágyi). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Góllövők: Dürgő, illetve Huszárik, Udvari.

A hétvégi program:

Az NB III Alföld csoport 29. fordulójában:

Tisza Volán SC – Izsáki Sárfehér SE, Gyulai Termál FC – Érdi VSE, Budafoki LC – Monor SE szombaton 17 órakor, Orosháza FC – Hódmezővásárhelyi FC, FC Dabas – Újbuda TC, Jászapáti VSE – Kiskunfélegyházi HTK, Bp. Honvéd B – Algyő SK, Kecskeméti TE II. – Szolnoki Spartacus vasárnap 17 órakor.

A megyei I. osztály 29. fordulójában:

Tápé – Kistelek, Szentesi Kinizsi – Tiszasziget szombaton 17 órakor, Ásotthalom – Kiszombor, Nagymágocs – Röszke, Kiskundorozsma – SZVSE-Gyálarét, Balástya – Mindszent, Mórahalom – Sándorfalva vasárnap 17 órakor.

A megyei II. osztály 29. fordulójában:

Makói FC II. – USC Tanárképző, Baks – Csanytelek, Tömörkény – Székkutas, UTC – Fábiánsebestyén, Deszk – Forráskút, Csanádpalota – Bordány szombaton 17 órakor, Szőreg – Apátfalva, Zsombó – Üllés vasárnap 17 órakor.

A megyei III. osztály 25. fordulójában:

Szegvár – Cartel Balástya, Csongrád Öregfiúk – Öttömös, Algyő II. – IKV Alsóváros, Zákányszék – Földeák szombaton 17 órakor, Pusztamérges – Ruzsa, Kübekháza – Szatymaz, FK 1899 Szeged – Domaszék vasárnap 17 órakor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.