Sport

Labdarúgás: Baji Renátó és az ő hullámai

Labdarúgás: Baji Renátó és az ő hullámai

2009. június 23., kedd
Labdarúgás: Baji Renátó és az ő hullámai
tiszavolanszolnok18

Hagyományteremtő szándékkal immár második alkalommal díjazta a SZEGEDma.hu internetes lap a két szegedi kék-fekete labdarúgócsapat - az FK 1899 Szeged és a Tisza Volán SC - szezonzárásánál a klubok legjobb játékosait. Az FK-nál nem volt kérdéses, hogy a tavaszi 13 mérkőzés alatt 18 gólt szerző Ács Sándor viszi haza a trófeát. A Volánnál már közel sem volt ilyen könnyű dönteni, végül Baji Renátóra szavazott szerkesztőségünk. Vele beszélgettünk.

A Volán esetében - főszerkesztőnk, Pintér M. Lajos elmondása szerint - nem volt könnyű a választás, hiszen a meglehetősen rapszodikus tavaszi szereplés alatt nehéz megnevezni a legjobbat, ám a portálunk Baji Renátóra szavazott, aki - még ha nem is ment neki a játék döccenőmentesen -, szinte minden esetben felszántotta a pályát, látszott rajta a küzdeni akarás, s sorsdöntő gólt szerzett az Újbuda elleni idegenbeli meccsen, melyet 1-0-ra nyert a Szeged a 28. fordulóban

" - olvasható

az ankétról szóló tudósításban

.

Megtartott az utolsó utáni szalmaszál

A 20 esztendős labdarúgó alapembere volt a csapatnak a 2008/2009-es szezonban: 27 alkalommal lépett pályára, ebből 26-szor kezdőként. 6 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába.

tvkkfhaza13

„Az ősz igazán kiemelkedően sikerült, látszott, hogy mindenki meg akarta mutatni, igenis van Szegeden foci, és lehet bennünk, fiatalokban is bízni" - válaszolt Baji Renátó portálunk kérdésére, hogyan értékeli a Volán-gárda első NB III-as évét. „Aztán a fordulást követően jött egy gyengébb tavaszi kezdet, ami megpecsételte a sorsunkat hosszú hetekre. Tizenegy meccsen nem tudtuk feldolgozni a görcsöt, képtelenek voltunk nyerni. A hajrában aztán, amikor már az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodtunk, mindenki átérezte, hogy mi minden múlhat ezen. Az öltözőben is sokat beszéltünk arról, hogy akár a szegedi foci jövője is veszélybe kerülhet, ha nem nyerünk, és 'kizúgunk' a harmadik ligából. Sokat agitált, biztatott bennünket Mórocz Zsolt csapatkapitány, aki már nagy csatákat is megélt, vezéregyéniségként hajszolt edzéseken is. Aztán mielőtt lehúzták volna a rolót, jött az utolsó négy meccs, és megmutattuk, ha összeszedjük magunkat és mi lőjük az első gólt, nem fog megverni minket senki" - így a támadó, aki a saját szereplésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ha hullámzó teljesítményről beszélhetünk, akkor nagyon nagy „hullámok" cibálták az ő lábait. „Tavasszal összesen egy gólt lőttem, igaz, a meccseken nagyon próbáltam küzdeni" - folytatta Baji. „Nagyon hiányzott a sérüléssel bajlódó Beretka és Huszárik játéka. Nem voltak azok a kulcsemberek a pályán, akik kiszolgálnának engem." A jövőt illetően az ifjú focista elmondta, egészen biztos abban, hogy marad, és a csapat magja sem távozik az egyesülettől, csatárposzton azonban erősítés várható. „Július első hetében kezdjük az alapozást" - fűzte hozzá. „Reméljük, hogy egy jó támadóigazolással, egy egészséges Dongóval, Huszárikkal és Beretkával ütőképesek leszünk. Ha az őszi Volánból indulok ki, akkor én 45 pontot jósolok, de ehhez kellene még egy-két rutinos játékost hozzánk csábítani..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.