Sport

Gyerekfoci: Egri bronzzal zártak a Rendőr TE-sek

Gyerekfoci: Egri bronzzal zártak a Rendőr TE-sek

2009. június 25., csütörtök
Gyerekfoci: Egri bronzzal zártak a Rendőr TE-sek
egritorna11

Kirándulással és szórakozással egybekötött négynapos labdarúgótornán vettek részt az elmúlt héten a szegedi Rendőr TE 2000-es korosztályának fiataljai. A Tisza-partiak remekül helytálltak, a harmadik helyet szerezték meg a rangos viadalon.

Június 18-21. között rendezték meg Egerben a 16. Retrox Kupát, ahol az 1996-2001 közötti korosztályok legjobb labdarúgócsapatai vették föl egymással a küzdelmet. A szegedi Rendőr TE-t a

Prilenszky Géza

mester vezette 2000-es születésűek képviselték. Heves megye székhelyének sporttelepén ideális körülmények várták az ifjú tehetségeket: négy napon át öt műfüves és egy füves pályán zajlottak a mérkőzések. A Rendőr TE alakulata nagyszerűen szerepelt: csoportjában valamennyi meccsét megnyerte, a negyeddöntőt is sikerrel vívta meg, majd az elődöntőben ugyan elbukott a végső győztes Jászberénnyel szemben, ám a bronzcsatát büntetőkkel a maga javára tudta fordítani a házigazda ellen. A teljes igazsághoz tartozik, hogy az elődöntőben rendkívül fáradtan léptek pályára a szegediek, hiszen aznap ez már a harmadik összecsapásuk volt, az addigi 2X20 percet a lábaikban érezték, ráadásul mindösszesen két cserejátékossal álltak föl az öt-hat változtatási lehetőséggel bíró jászságiakkal szemben (5+1-es csapatok mérkőztek egymással). Ezzel együtt is dicséretes az egri szereplés, a harmadik hely s a mutatott játék is: végre az összjátékkal, a csapatmunkával is elégedett lehetett a mester.

Stammer Szabolcsot

ráadásul a torna legjobb kapusának választották!

egritorna28

Az egri négy nap azonban természetesen nem csupán a fociról szólt: a gyerekek és szüleik évzáró kirándulásán a felnőttek esténként kimenőt kaptak, és többek között a borvidék nevezetességeivel ismerkedtek... Kicsik és nagyok közösen látogattak el Szilvásváradra és a híres egri várba, de a szülők a Szépasszony-völgyben is jártak, valamint a Múzeumok Éjszakája helyi programjain kapcsolódtak ki. A gárda számára azonban még nem ért teljesen véget a szezon: június végéig edzésben maradnak a srácok. Ezt követően jön a jól megérdemelt pihenő, a tréningek pedig augusztus 10-étől indulnak újra. Szeptember 12-13-án következik az első komolyabb megmérettetés, a békéscsabai műfüves torna.

A Rendőr TE eredményei a 16. Retrox Kupán, 2000-es születésűek:

Csoportmeccsek:

RTE - Nagykáta 8-1, RTE - Eger 5-0, RTE - Veresegyháza 2-0

Negyeddöntő:

RTE - Kecskemét 3-2

Elődöntő:

RTE - Jászberény 0-8

A 3. helyért:

RTE - Eger 1-1 (büntetőkkel a szegediek győztek)

A csapat névsora:

Stammer Szabolcs (a legjobb kapus) - Benkocs Dániel, Gémes Máté, Godó Dániel, Godó László, Lévai Dominik, Oláh Levente, Tápai Dominik. Edző: Prilenszky Géza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.