Sport

SZTE-Szedeák: Gyönyörűen csillog az U20-as ezüst

SZTE-Szedeák: Gyönyörűen csillog az U20-as ezüst

2009. április 18., szombat
SZTE-Szedeák: Gyönyörűen csillog az U20-as ezüst

Vereséget szenvedett az SZTE-Szedeák U20-as gárdája az NB I/B csoportos kosárlabda-bajnokság döntőjében a Debrecentől, mely két órával többet pihenhetett, s jóval könnyebben is nyerte meg elődöntőjét, mint a Tisza-partiak. Az ezüstérem azonban fantasztikus teljesítmény a szegediektől, akik jövő hét végén a Debrecen, illetve az A csoport két legjobbja, az Albacomp és a Zalaegerszeg társaságában a „nagy” final fourban is megmutathatják tudásukat.

Mint arról

már beszámoltunk

, a kora délutáni elődöntőben a házigazda Budapesti Honvédot verte nagy csatában, a lehető legkisebb különbséggel az SZTE-Szedeák. A Keleti csoport másodikjára a fináléban a Keleti csoport győztese, a Debreceni Egyetem KE várt:

Váczi Péter

fiainak meg sem kellett izzadniuk az Óbudai Kaszások elkaszálása közben. Szintén a hajdúságiak malmára hajtotta a vizet, hogy az ő meccsüket rendezték korábban, így két órával többet pihenhettek, mint Tóth Viktorék

(képünkön épp a szőke irányító tör kosárra)

, akiknek az elődöntő és a finálé között alig három órájuk maradt a regenerálódásra. Az aranyéremről döntő összecsapást ennek megfelelően a testben-lélekben pihentebb Debrecen nyerte meg, de

Nyilas István

és tanítványai így is roppant büszkék lehetnek második helyükre. A B csoportos ezüstéremmel az SZTE-Szedeák jogot szerzett arra, hogy részt vegyen a jövő hét végén sorra kerülő országos „final fourban”, ahol az A és a B csoport két legjobbja vetélkedik. A helyszín még nem ismert: Debrecen szívesen rendezne, de úgy tűnik, Szeged sem zárkózik el a lehetőségtől – kérdéses, mit lépnek az alapszakaszt ezen a szombaton záró A csoportos éllovasok. Annyi már ismert, hogy az elődöntőben az A csoport győztese, az Albacomp lesz a szegediek ellenfele, míg a másik ágon Debrecen – Zalaegerszeg meccsre kerül sor.

Nyilas István: Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez

De ne szaladjunk ennyire előre az időben, Nyilas Istvánt, az ezüstcsapat trénerét rövid értékelésre kértük a döntőt követően. „Az első mérkőzésen nagyszerűen játszott az egész társaság, egy kisebb hullámvölgytől eltekintve a mi akaratunk érvényesült. Koncentrált teljesítményünk eredményezte a bravúrt, az esélyesebb, házigazda Honvéd legyőzését, amivel elértük fő célunkat, bekerültünk az országos négyes döntőbe is. A Debrecen elleni derbire elsősorban fejben fáradtunk el, látszott, hogy ellenfelünk jóval többet pihenhetett, mint mi. Az első félidőben gyengén védekeztünk a gyakorlatilag a felnőttkerettel azonos összetételű DEKE ellen, s már akkor komolyabb hátrányba kerültünk. Végig tarthatatlannak bizonyult számunkra

Oluwayesi

, aki rengeteg támadólepattanót és kosarat szerzett. Összességében nagyon elégedett vagyok a gárda teljesítményével, büszke vagyok a fiúkra! Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, úgy érzem, mindenki hozzátette a magáét ehhez a szép sikerhez” – összegzett a SZEGEDma.hu-nak Nyilas. Szerkesztőségünk szeretettel gratulál az SZTE-Szedeák ezüstérmes U20-as gárdájának!

Férfi kosárlabda NB I/B U20, elődöntők:

Bp. Honvéd – SZTE-Szedeák 74-75 (19-20, 16-23, 21-11, 18-21).

SZTE-Szedeák: Tóth V. 15/3, Puszta 18/6, Szabad 5/3, Varga D. 1, Mészáros J. 12. Csere: Rozs 16, Széll 2, Blahó 4, Somlyai, Horváth J. 2. Edző: Nyilas István.

Debreceni Egyetem KE – Óbudai Kaszások 74-57 (22-14, 15-15, 27-10, 10-18).

A döntőben:

Debreceni Egyetem KE – SZTE-Szedeák 87-71.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.