Sport

Sporthétvége: Kikapott a Szeviép Zalaegerszegen

Sporthétvége: Kikapott a Szeviép Zalaegerszegen

2009. április 5., vasárnap
Sporthétvége: Kikapott a Szeviép Zalaegerszegen

Sajnos egyetlen pillanatig sem volt esélye a Pick Szegednek a Nordhorn elleni tetemes hátrány ledolgozására a kézilabda KEK negyeddöntőjében. A győzelem a végére legalább összejött, mint ahogy a Beton pólósai is hozták a kötelezőt - az ő sikerüket az FTC BVSC elleni diadala teszi némiképp keserédessé. A Szeviép-Szeged Zalaegerszegen szenvedett váratlan vereséget. Tekéseink viszont egy lépésre vannak a bajnoki aranytól! A SZEGEDma.hu minden fejleményről beszámol Önöknek.

Kézilabda: Túl sok volt a kilenc gól a Picknek

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának háza táján óriási a fogadkozás, a játékosok szombaton este nemcsak a klub, a város, az ország hírnevéért, hanem edzőjükért is játszanak. Mint emlékezetes,

Vladan Matics

a KEK-negyeddöntő első, nordhorni összecsapásán elszenvedett 34-25-ös vereséget követően

mondott le posztjáról

, ám a vezetés csak a visszavágó után elemzi a kialakult helyzetet. A szombaton 17.30-kor kezdődő meccset a szurkolók ingyen tekinthetik meg, így garantált a telt ház. A nagyszerű hangulat bizonyára feldobja majd Andjelkovicsékat, kérdés, extázisban sikerülhet-e ledolgozni az igencsak tetemes hátrányt. A SZEGEDma.hu mindesetre a helyszínen lesz, s tudósítja Önöket. Zsúfolt ház, 5000 néző előtt léphetett pályára a Pick Szeged gárdája a szombati visszavágón. A hazaiak nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, de ahogy teltek a percek, s nem sikerült meglépni a Nordhorntól, úgy fogyott el a tűz és a lendület. Az első félidőben még háromgólosra sem sikerült hizlalni az előnyt, egyre kevesebben hittek már a csodában. Főleg úgy, hogy a Pickben igazából csak

Ghionea

és

Zvizej

volt dicsérhető, a védekezés bőven hagyott kívánnivalót maga után -

Puljezevics

nem remekelt -, az átlövőink pedig

Petrea

néhány felvillanását leszámítva sajnos ismét betliztek. A szívós németek nem hagyták magukat lerázni, többször a vezetést is átvették; még öt perccel a vége előtt is teljesen nyílt volt a meccs - a továbbjutás kérdése addigra persze már eldőlt. Így aztán az utolsó támadásaiból rendre eredményes Pick végül le tudta győzni az ötvenötödik percet követően a kapu felé is alig néző ellenfelét. Andjelkovicsék tehát nem tudták megmenteni Vladan Matics állását. Az együttest bajnoki és kupaaranyig vezető trénert a közönség vastapsa kísérte az öltözőbe - később kiderült, Matics a szezon végéig mégsem áll föl a kispadról!

A férfi kézilabda KEK negyeddöntőjében, visszavágó: Pick Szeged – HSG Nordhorn (német) 31-26 (15-13).

Szeged, 5000 néző. Vezeti: Stolarov, Licis (lettek).

Pick Szeged:

Puljezevics – Ghionea 9/2, Krivokapics 1, Andjelkovics 4, Zubai 1, Petrea 5, Zvizej 6. Csere: Marjanac (kapus), Herbert 1, Oszmajics 1, Laluska 2, Katzirz, Nenadics 1, Vancsics. Vezetőedző: Vladan Matics.

Nordhorn:

Gentzel – Verjans 2, Weinhold 3, Karlsson, Myrhol 2, Stojkovics 8/6, Sprem 2. Csere: Katsigiannis (kapus), Mickal, Szűcs 6, Hansen, Prybecki 3. Vezetőedző: Ola Lindgren.

Továbbjutott

: a Nordhorn 60-56-os összesítéssel.

Vízilabda: Győzött a Beton, de sajnos a Fradi is

A férfi vízilabda OB I alapszakaszából még három kör van hátra, s a Szeged Betonnak már csak halvány esélye maradt a legjobb négy közé jutásra. Az utóbbi időben remek formába lendült szegediek 36 ponttal állnak a tabella ötödik helyén, míg a nagy rivális, negyedik FTC 40 pontot szorgoskodott össze. A két gárda Szegeden még találkozik egymással, ám ha azt az összecsapást meg is tudná nyerni

Kásás Zoltán

együttese, akkor is szüksége van még arra, hogy a zöld-fehérek valahol pontokat veszítsenek. Miközben tehát a hétvégi 20. fordulóban a Beton szombaton 18 órától a gyengécske OSC-Opus Viát fogadja, fél szemmel a Szőnyi úti uszodára is figyelünk, ahol 17 órai kezdettel BVSC - FTC derbit rendeznek. A Panioniosz elleni LEN-kupa-döntő szerdán Görögországban rendezendő első felvonására készülő Szeged Beton magabiztosan verte az OSC-t. A kötelező győzelemből

Varga Tamás

és

Török Béla

négy-négy góllal vették ki részüket. Sajnos az FTC sem hibázott: 6-2-re nyert a BVSC otthonában. Amennyiben a következő körben a Szeged megveri a Fernecvárost, akkor is a zöldek maradnak pontelőnyben az utolsó fordulóra - abban az esetben csak a Szentes üthetné el őket az elődöntőtől.

A férfi vízilabda OB I 20. fordulójában: Szeged Beton VE – OSC-Opus Via 11-5 (4-0, 3-2, 3-1, 1-2).

Szeged: Németh II Zs. – Vejzagics 2, Weszelovszky, Komlósi, Milos Korolija, Varga T. 4, Török B. 4. Cs: Éles, Kuncz, Juhász Zs. 1, Varga P., Mihajlo Korolija. Vezetőedző: Kásás Zoltán.

Teke: Aranykapuban a Szeged!

A férfi teke szuperligában igen közel került az aranyéremhez a GabonaTransz-Szegedi TE, miután fő ellenfele, a Zalaegerszeg nemrégiben második vereségét is elszenvedte. A matematika nyelvére lefordítva mindez azt jelenti, hogy a Tisza-parti gárdának a hátralévő három meccsén mindösszesen három pontot kell szerezni. Az első kettő szombaton jöhet össze, amikor Kiss Norberték 14 órai kezdettel a Szolnoki MÁV SE-t látják vendégül az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A férfi teke szuperliga 17. fordulójában a GabonaTransz-Szeged férfi tekecsapata a várakozásoknak megfelelően megnyerte a Szolnok elleni mérkőzését, így karnyújtásnyira került nyolcadik bajnoki címétől. A 2008-2009-es bajnokság kilenc hazai mérkőzéséből ez volt a nyolcadik 8:0 – egyedül a Zalaegerszeg tudott csapatpontot szerezni Újszegeden! Jövő héten Kunfehértón már egy döntetlen is elegendő lesz az újabb aranyérem megszerzéséhez.

A férfi teke szuperliga 17. fordulójában: GabonaTransz-Szeged – Szolnok 8:0 (3675-3490).

Pontszerzők: Kakuk 638, Kis Zs. 607, Fekete 604, Karsai L. 634, Földesi 613, Kiss N. 579 fával.

Férfi kosárlabda: Remekül kezdte a rájátszást az SZTE-Szedeák

Ennél jobban nem is kezdődhetett volna az a hétvége: az SZTE-Szedeák kosarasai péntek este végig vezetve, magabiztosan győztek 87-76-ra Kozármislenyben az NB I/B 9-16. helyéért folytatott rájátszás első mérkőzésén. Részletes beszámolónkat

itt olvashatják

el.

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9-16. helyért, 1. mérkőzés: Ceragem SE Kozármisleny - SZTE-Szedeák 76-87 (19-25, 11-17, 27-22, 19-23).

Női kosárlabda: A harmadik összecsapás dönt

A Szeviép-Szeged kosaras hölgyei számára is a legjobb négy közé jutás a tét a hétvégén, ám Fürészék sokkal nyugodtabban készülhetnek az előttük álló feladatra, mint pickes kollégáik. Az Uniqa NB I negyeddöntőjének első meccsén a Szeviép 69-46-ra verte a Zala Volánt, s ha a vasárnap 17 órakor kezdődő zalaegerszegi fellépését is sikerrel abszolválja, már készülhet is a - minden bizonnyal a friss kupagyőztes MiZo Pécs 2010 elleni - elődöntőre. Váratlan vereséget szenvedett a vasárnapi mérkőzésen a Szeviép-Szeged, mely még az utolsó negyed előtt is 14 ponttal vezetett Zalaegerszegen. A záró felvonásban azonban egy mezőnykosarat sem tudtak elérni az indiszponálttá váló szegediek, akik így túlórázni kényszerülnek a negyeddöntőben.

A női kosárlabda NB I/A negyeddöntőjében, 2. mérkőzés: Zala Volán – Szeviép-Szeged 68-64 (9-25, 22-17, 16-19, 21-3).

Szeviép-Szeged: Németh 5/3, Fürész 14, Laczi 11, Maslowski 6, Zserzserunova 6. Csere: Vincze 10, Pusztai, Szakács 5/3, Russai 7/3. Edző: Donkó Orsolya. A párharc 1-1-re áll, a mindent eldöntő összecsapást szerdán 18 órakor Szegeden rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.