Sport

Rendteremtés a Pick Szegednél – jövőre kevesebb pénz lesz

Rendteremtés a Pick Szegednél – jövőre kevesebb pénz lesz

2009. április 21., kedd
Rendteremtés a Pick Szegednél – jövőre kevesebb pénz lesz

Ha bajnok lesz a csapat, a többségi tulajdonos elköszön

A magyarkupa-döntő csúfos elvesztése óta áll a bál a Pick Szeged háza táján. Megkezdődött a rendteremtés, Petar Nenadics még az edzéseket sem látogathatja, és minden játékos fizetéséből húsz százalékot megvontak. Pistrui László, a Pick Szeged kézilabdacsapatának többségi tulajdonosa kedd délután találkozott a szurkolókkal. Bejelentette: ha bajnokságot nyer a Pick, leköszön.

A Barcelonából nagy reményekkel igazolt

Petar Nenadics

még az edzéseket sem látogathatja – döntött a Pick Szeged elnöksége.

Pistrui László

, a Pick Szeged kézilabdacsapatának többségi tulajdonosa a kedd délutáni szurkolói beszélgetésen azt is elmagyarázta, hogy miért hozták a határozatot. Megtudtuk: Nenadics többször összeveszett a vezetéssel, nem tartotta be az edzői utasításokat, nem úgy állt a munkához, ahogy az egy profitól elvárható. „Bementem hétfőn az öltözőbe, és ezt mondtam: Hölgyeim. Nem tévedés. Arra céloztam, hogy a Veszprém elleni kupadöntőben egyetlen kétperces kiállításunk volt. Egy Pick Szegednél az ilyen játék megengedhetetlen. Betelt a pohár a csúfos vereség után. Nenadicstól kértem, azonnal hagyja el az öltözőt. Megtette. Majd megkérdeztem a többiektől, most szóljon, aki még menni akar. Síri csend volt. Vártam egy kicsit és odafordultam

Krivokapicshoz

és

Puljezevicshez

, megkérdeztem: szóltatok? Válasz nem érkezett. Tudomására hoztam minden játékosnak, ha nem játszanak szívvel-lélekkel, akkor bármelyik elkövetkező mérkőzés alatt Nenadics sorsára juthatnak” – idézte fel a történteket Pistrui László, aki hétfőn éjszaka az internetes fórumokon olvasottak hatására szánta el magát, hogy szurkolói fórumot hirdet a csapat hivatalos internetes oldalán. Körülbelül harmincan voltak jelen kedd délután a Pick Szeged belvárosi törzshelyén. A profi csapat vezére egyértelmű választ adott minden szurkolói kérdésre. Elmondta, minden játékos fizetéséből húsz százalékot megvontak. Kijelentette, Vladan Matics vezetőedző még négy-öt hétig biztosan vezeti a Pick Szeged edzéseit. Ha váltás lesz, akkor csak magyar trénerben gondolkodnak. A szurkolók Puljezevics ügyét is firtatták. A kapus már decemberben bejelentette, hogy elmenne Szegedről. Eddig egyetlen kérő sem jelentkezett a szegedi klubnál, de az egyesület vezetői sem kínáltak szerződést. És azt is bejelentette, hogy bombaigazolásra a nyáron nem lesz pénz. „Az együttes jövő évi költségvetése nem fogja elérni az ideit” – árulta el Pistrui László. Lesz olyan nagy szponzor, aki felére csökkenti a támogatást. Voltak olyan szurkolók, akik a vezetést is hibáztatták a szereplésért. Egyértelmű választ kaptak: az elnökség összetétele nem változik illetve „ha megnyerjük a bajnokságot, távozom. Ha nem, akkor még maradok egy évet” – jelentette be a többségi tulajdonos. Hozzátette: ettől még a klub és a Szeviép között a szerződés megmarad. A Pick Szeged együttese szerdán az alapszakasz utolsó mérkőzését Debrecenben játssza, majd a bajnoki elődöntőben a Dunaferrel találkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.