Sport

Sporthétvége: A Pick után a Szeviép is zakózott

Sporthétvége: A Pick után a Szeviép is zakózott

2009. március 15., vasárnap
Sporthétvége: A Pick után a Szeviép is zakózott

Most sajnálhatja csak igazán az idehaza elhullajtott pontokat a Beton: a szegedi vízilabdások ellen tizenöt győztes meccset követően, odahaza botlott meg a címvédő TEVA-VasasPlaket. Szombaton Szentesen nyertek a betonosok, a Szedeák pedig idehaza ütötte ki rangadón az Egert. A Pick viszont ismét csak alulmaradt a Veszprém elleni csatában, és a Szeviépnek is csak momentumai akadtak Pécsett.

Vízilabda: A Vasas ellen ikszelt, Szentesen diadalmaskodott a Beton

A férfi vízilabda OB I-ben kettős fordulót rendeznek a hétvégén. A hatodik helyen álló Szeged Beton pénteken este 19.30-tól a listavezető, százszázalékos teljesítménnyel büszkélkedő TEVA Vasas otthonában száll vízbe. Az őszi összecsapáson

az angyalföldiek 10-9-re nyertek

a Tisza partján. A Szegedből sajnos hiányozni fog a válogatott kapus, a sérült

Baksa László

, valamint a kétszeres olimpiai bajnok

Varga Tamás

, nélkülük sokkal nehezebb lesz elérni a hőn áhított bravúrt - a legjobb négybe kerüléshez váratlan sikerek kellenek a Kásás-legénységnek. A Szentes legyőzése nem ebbe a kategóriába tartozik: a szombaton 18 órakor a Kurca-partiak uszodájában sorra kerülő megyei derbit kötelező hozni! Esélyeshez méltóan az egyik olimpiai aranyérmesük,

Kis Gábor

góljával szereztek vezetést a piros-kékek a péntek esti meccsen,

Weszelovszky

még egyenlíteni tudott, ám

Katonás, Kovács R.

és

Varga Dénes

találata már válasz nélkül maradt az első negyedben (4-1). A második felvonás azért marad emlékezetes, mert egyetlen alkalommal sem rezdültek meg a hálók. A nagyszünetet követően

Mihajlo Korolija

szépített centerből, majd Kovács R. megúszásból szerzett góljára

Török Béla

felelt fórból (5-3). Újabb emberelőnyös gólváltás következett (ott

Hosnyánszky

, itt Weszelovszky köszönt be), két gólon belülre nem tudtak kerülni a Tisza-partiak. Varga Dénes ötméterese után ráadásul ismét hárommal vezettek a vendéglátók, de mivel

Milos Korolija

akcióból tudott eredményes lenni, a záró nyolc perc előtt maradt még reményük a vendégeknek (7-5). Sajnos Kovács Róbertet továbbra sem sikerült tartani, harmadik ágyúzását követően elúszni látszott a hajó (8-5).

Lehmann István

szerencsére másként gondolta, ő is akcióból vette be

Nagy Viktor

kapuját 5:27-tel a vége előtt. Két percnyi gólcsendet ráadásul Weszelovszky tudott megtörni, ám sajnos Varga Dénes tizenhat másodperc múlva visszaállította a kétgólos különbséget. Kettejük különpárbaja Weszelovszky-találattal folytatódott (9-8), majd több kihagyott lehetőséget követően hét másodperccel a dudaszó előtt a friss válogatott-kerettag Török Béla akcióból mentett meg egy pontot a nagyszerűen küzdő vendégeknek (9-9). Szombaton Szentesen magabiztosan győztek a szegediek, akiktől azonban továbbra is igen távol van az elődöntőbe jutás.

A férfi vízilabda OB I 17. fordulójában: TEVA-VasasPlaket – Szeged Beton VE (4-1, 0-0, 3-4, 2-4).

Komjádi-uszoda, vezette: Németh A., Schlosser.

Vasas:

Nagy V. – Hosnyánszky 1, Varga Dániel, Kovács 3, Kis G. 1, Varga Dénes 3, Steinmetz Á. Csere: Takács, Kállay, Katonás 1, Vörös, Tóth M., Hőna. Vezetőedző: Földi László.

Szeged:

Németh Zs. – Vejzagics, Weszelovszky 4, Milos Korolija 1, Komlósi, Török B. 2, Lehmann 1. Csere: Varga P., Juhász, Éles, Kuncz, Mihajlo Korolija 1. Vezetőedző: Kásás Zoltán. Gól emberelőnyből: 7/2, illetve 10/4; ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.

A férfi vízilabda OB I 18. fordulójában: Bodrogi Bau-Szentesi VK – Szeged Beton VE 5-12 (2-3, 2-2, 0-5, 1-2).

Szeged: Németh – Lehmann, Juhász Zs. 1, Milos Korolija 2, Török B. 1, Komlósi 2, Weszelovszky 4. Csere: Vejzagics 1, Varga P. 1, Kuncz, Mihajlo Korolija. Vezetőedző: Kásás Zoltán.

Kézilabda: Veszprém - Pick 29-24

A Budapest Bank Férfiligában szombaton újra összecsapás a két gigász, a két ősi rivális, a Pick Szeged és az MKB Veszprém. A tét óriási, hiszen a bakonyiak komoly helyzeti előnybe kerültek azzal, hogy az ősszel nyerni tudtak az újszegedi arénában. Akkor

30-26-os MKB-diadalt

jegyezhettünk föl, ám a hazai oldalon a karmester

Andjelkovics

mellett

Nenadics, Stamate

és

Laluska

sem volt bevethető. Most viszont szerencsére mindenki egészséges, így

Vladan Matics

a legjobb összeállításban küldheti harcba fiait. A tabellát a Szeged vezeti a két mérkőzéssel kevesebbet játszott Veszprém előtt, ám ahhoz, hogy az alapszakaszban az élen zárhasson a Pick, azaz pályaelőnyt szerezzen a bajnoki fináléra, győznie kellene Veszprémben, mégpedig legalább öt találattal... Mit mondjunk, nem lesz egyszerű feladat! Szombaton 13.15-től kiderül, megoldható-e. A Picknél sajnos kidőlt a sorból a bokasérülést szenvedett

Ghionea

, a román válogatott jobbszélsőt

Vancsics János

igyekszik pótolni. A találkozó első negyedórájában felváltva vezettek a csapatok, majd a Veszprém ragadta magához a kezdeményezést, s a szünetig háromgólos előnyre tett szert. 30 perc után az állás: MKB Veszprém - Pick Szeged 14-11. Fordulást követően igyekezett kapaszkodni a Szeged, két gólra többször feljöttek a Tisza-partiak

Krivokapics, Petrea

és

Zvizej

góljai, illetve

Puljezevics

remek védései révén.

Arra is lehetőség nyílt, hogy egyre csökkentse hátrányát a vendégegyüttes, ám Krivokapics hetesét

Perics

kifogta (később

Nenadics is büntetőt rontott). A végét sajnos nem bírta a magyar kupa címvédője, mely igencsak megérezte Ghionea hiányát (Vancsics megilletődötten teljesített, ami érhető is), a Veszprém pedig kegyetlenül büntette a hibákat.

Ezzel biztosnak tekinthető, hogy Vladan Matics alakulata újra a második helyen végez az alapszakaszban.

A Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga 22. fordulójában: MKB Veszprém - Pick Szeged 29-24 (14-11).

Veszprém, 6000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

MKB Veszprém:

Perics – Gulyás 4, Gál 1, Lapcsevics, Lusnyikov, Ilyés 2, Iváncsik G 7. Csere: Eklemovics 2, Vjuin 9/5, Markovics, Perez 4. Vezetőedző: Mocsai Lajos.

Pick Szeged:

Puljezevics – Vancsics, Krivokapics 4, Andjelkovics 2, Zubai 4, Petrea 2, Zvizej 2. Csere: Marjanac (kapus), Laluska 2, Oszmajics 3, Nenadics 1, Herbert, Katzirz 2, Vadkerti 2. Vezetőedző: Vladan Matics.

Női kosárlabda: Ismét nem bírt a Péccsel a Szeviép

Március idusán egyszer már sikerült meglepnie a Szeviép-Szegednek a Mizo Pécs együttesét, ám mindez még 2007-ben,

Peresztegi Nagy Ákos

vezetésével történt - mégpedig hazai környezetben. A pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban még soha nem múlták felül a baranyaiakat a szeviépesek, ám vasárnap 18 órai kezdettel ismét erre tesznek kísérletet. A Tisza-parti alakulat az elmúlt hetekben stabilizálta helyét a tabella harmadik pozíciójában, ám a feljebb lépéshez hatalmas bravúrra lenne szükség. A Pécs 18/1-es mérleggel a második helyet foglalja el a hibátlan Sopron mögött (a mi lányaink 16/3-as mutatóval bírnak), ám helyzetüket nehezíti, hogy

Kelly Mazzante

-

a szegedi meccs hőse

- lábán kisebb ambuláns beavatkozást kellett végrehajtani a héten,

Somogyi Andrea

még mindig nem bevethető, s

Vajda Anna

keze is sérült. Ettől függetlenül a sokszoros bajnok a találkozó egyértelmű esélyese, de bízunk benne, hogy a Szeviép végre nem feltartott kézzel lép pályára a Mecsekalján. Sajnos ismét nem sikerült a bravúr, igazából csak az első negyedben tudták tartani a lépést a vendégek a MiZóval. A Pécs végül kiütéses győzelmet aratott. A Tisza-partiak számára a folytatás sem ígérkezik egyszerűbbnek, hiszen szerdán 18 órakor a kétszeres címvédő, Euroliga-elődöntős MKB Euroleasing-Sopront fogadják bajnoki mérkőzésen.

A női kosárlabda NB I/A 20. fordulójában: MiZo Pécs 2010 – Szeviép-Szeged 83-58 (22-15, 22-15, 18-9, 21-19). MiZo Pécs 2010:

Iványi 10, Raksányi 10, Mazzante 19/12, Vajda 4, Ohlde 15. Csere: Ruják 8, Sarok 2, Török 11, Mészáros 2, Krnjic 2. Edzők: Fűzy Ákos, Zseljko Dokics.

Szeviép-Szeged:

Dubrovina 10, Németh B. 3/3, Fürész 6, Maslowski 5/3, Zserzserunova 15. Csere: Szakács 12/6, Vincze 7, Pusztai (-), Russai (-), Laczi (-). Edző: Donkó Orsolya.

Férfi kosárlabda: Elgázolta az Egert az SZTE-Szedeák

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában két forduló van még hátra az alapszakaszból, s a harc elképesztően éles a negyedik, még negyeddöntőt érő helyért. Szolnoki bravúrjával az SZTE-Szedeák is bejelentkezett a befutó pozícióért, ám ahhoz, hogy a végén a Bonifert-legénység szája érhessen fülig, szombaton 18 órától mindenképpen le kell győzni a jelenleg második Eger gárdáját. A találkozó

hosszabb beharangozóját itt

olvashatják el. A szezon legjobb teljesítményét nyújtva fantasztikus győzelmet aratott a szegedi alakulat. Részletes tudósításunkat

itt olvashatják el

.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 21. körében: SZTE-Szedeák - EKF Hész Eger 122-85.

Asztalitenisz: Érvényesült a papírforma

A férfi asztalitenisz extraligában az éllovast fogadja a Floratom Szeged. A BVSC eddig mind a tizenegy összecsapását megnyerte, így toronymagasan vezeti a pontvadászatot, míg Lukács Leventéék a hatodik helyen tanyáznak. A találkozó szombaton 11 órakor kezdődik Újszegeden, a Déryné utcai csarnokban.

A férfi asztalitenisz extraliga 12. fordulójában: Floratom Szeged – Lombard BVSC 1:6. A szegedi pontot Dudás szerezte.

Teke: Válogatott mezben a szegediek

Három szegedi játékos utazott el pénteken Kunfehértóról a magyar válogatottal, hogy szombaton nemzetünk színeiben csapat-világbajnoki felkészülési mérkőzést játsszon Németország ellen Münchenben. A GabonaTransz utazói:

Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László

. A legfrissebb férfi teke világranglistán a GabonaTransz-Szeged világbajnoka, Kiss Norbert a szerb J

ovan Calic

és a zalaegerszegi

Farkas Sándor

mögött harmadik. A következő szegedi Kakuk Levente, aki 11., Karsai László 20.,

Fekete László

36. A listán 579 név található.

Labdarúgás: Érden sem tudott javítani a Tisza Volán SC

A hétvégén teljes fordulót rendeznek a labdarúgó NB III Alföld csoportjában és a megyei I., II. osztályban. A szegedi Tisza Volán SC Érden vendégszerepel szombaton 14.30-tól. A találkozó

részletes előzetesét itt

találják meg kedves olvasóink.

Buchholcz Gábor

együttese sajnos újabb vereséget szenvedett a bajnokságban, 1-0ra maradt alul Érden. Az összecsapásról, illetve

a hétvége labdarúgó-történéseiről szóló írásunkat itt

tekinthetik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.