Sport

Sporthétvége: Beton-bravúr Kazanyban, hokis vereség

Sporthétvége: Beton-bravúr Kazanyban, hokis vereség

2009. március 1., vasárnap
Sporthétvége: Beton-bravúr Kazanyban, hokis vereség

A HPQ-Szeged röplabdásainak kecskeméti vereségével kezdődött meg a sportos hétvége. Szombaton jobb lett a kedvünk, hiszen a Beton biztató eredményt ért el Kazanyban a LEN-kupa-elődöntő első meccsén. Vasárnap rangadót nyert az SZTE-Szedeák, hokisaink viszont újból veszítettek, így lemaradtak a bronzéremről az OB I/B-ben. Részletek Sporthétvége összeállításunkban.

Röplabda: A Kecskemét ellen nem megy

Kedden a magyar kupa negyeddöntőjében, pénteken pedig a ligabajnokság kiemelt csoportjának keresztjátékában szenvedett vereséget Kecskeméten a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata. Csíkos Gáborék sajnos ezúttal sem tudtak szettet nyerni a Bács megyeiek otthonában. A Tisza-partiak harmadik alkalommal maradtak alul ebben a szakaszban, s csupán egy győzelmet számlálnak.

A férfi röplabda ligabajnokság kiemelt csoport keresztjátékának 3. körében: KALO-MÉH-Kecskemét - HPQ-Szeged 3:0 (24, 20, 17).

Szeged: Bitó, Petheő, Csíkos G. 8, Csányi 13, Nacsa 11, Nieselberger 5. Csere: Bondor (liberó), Strezeneczki, Affentáller 1, Babanyecz 3, Oltványi 3. Edző: Nusser Elemér.

Vízilabda: Szegeden dől el, ki jut a döntőbe

A férfi vízilabda LEN-kupában már a legjobb négy között járnak a csapatok, köztük az egyetlen állva maradt magyar gárda, a Szeged Beton VE.

Kásás Zoltán

tanítványai silány bajnoki szereplésük miatt a nemzetközi kupában vigasztalódnak, s bizony minden botlásukat egyhamar elfelejtenék a szurkolók, ha sikerülne beverekedniük magukat a második számú európai sorozat döntőjébe. Ehhez persze a Domino-Honvédot búcsúztató orosz Szintez Kazanynak is lesz egy-két szava. A párharc első felvonását szombaton, magyar idő szerint 16 órai kezdettel játsszák Oroszországban.

Lehmann István

sérülése miatt biztosan nem szállhat vízbe,

Milos Korolija

és

Varga Tamás

játéka kérdőjeles. Akárhogy is, jó lenne olyan eredményt elérni, mellyel megmarad a remény a márciusi 21-i szegedi visszavágóra... A kitűzött célt maximálisan teljesítette a Szeged, hiszen nagyszerű mérkőzésen döntetlent játszott Kazanyban. Mindkét együttesnek volt lehetősége a győzelem kiharcolására, ám végül igazságos eredmény született. Hazai medencében komoly esélye van a Betonnak arra, hogy második alkalommal is LEN-kupa-döntős legyen.

A vízilabda LEN-kupa elődöntőjében, 1. mérkőzés: Szintez Kazany (orosz) – Szeged Beton 10-10 (3-2, 3-3, 2-4, 2-1).

Szeged: Baksa – Vejzagics 1, Milos Korolija, Varga T. 3, Komlósi, Weszelovszky 3, Török B. 1. Csere: Varga P., Juhász, Éles, Kuncz, Mihajlo Korolija 2. Vezetőedző: Kásás Zoltán.

A másik ágon: Panioniosz (görög) - CN Barcelona (spanyol) 11-8.

Női kosárlabda: A harmadik helyre ugrott a Szeviép

A női kosárlabda NB I/A 17. fordulójában a Szolnoki NKK otthonában lép pályára a kétszeres bronzérmes Szeviép-Szeged. A szegediek a negyedik, a szolnokiak a hetedik helyről várják a szombaton 18 órakor kezdődő tiszai rangadót, melynek egyértelműen a vendégek az esélyesei.

Donkó Orsolya

lányai nem hibázhatnak, ha versenyben akarnak maradni az alapszakasz harmadik helyéért. Szerencsére nem is hibázott a Szeviép, ám a vártnál nehezebb győzött a szolnokiak ellen. Gyakorlatilag végig a vendégek uralták az összecsapást, ám a házigazda szívósan kapaszkodott, s a végére igencsak közel lopózott Fürészékhez. Mivel a szegedi lányoknak helyén volt a szívük, végül hét ponttal megnyerték a fontos mérkőzést. A siker értékét növeli, hogy a nagy rivális BSE 81-65-re kikapott a Zalaegerszeg otthonában, így a Szeged visszavette a harmadik helyet a fővárosiaktól.

A női kosárlabda NB I/A 17. körében: Szolnoki NKK –Szeviép-Szeged 69-76 (15-17, 15-24, 18-13, 21-22).

Szeged: Dubrovina 2, Németh B. 17/9, Fürész E. 11/3, Szakács 8/3, Maslowski 14. Csere: Zserzserunova 10, Laczi 8/3, Vincze V. 6, Russai. Vezetőedző: Donkó Orsolya.

Férfi kosárlabda: Elkaszálták a Kaszásokat

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában múlt vasárnap megszerezte első idegenbeli győzelmét az SZTE-Szedeák.

Bonifert Domonkos

legénysége így négy fordulóval az alapszakasz vége előtt felkúszott a tabella nyolcadik helyére. A harc azonban továbbra is igen éles a Keleti csoport negyedik helyéért. A szegediekhez hasonlóan az Óbudai Kaszások sem mondtak le még a negyeddöntőről. A Kaszások egyelőre hatodik, kilencszer győztek, ugyanennyiszer maradtak alul, azaz egy sikerrel előzik csak meg a Szedeákot. A két együttes őszi meccsén 87-70-re győztek a hazaiak, így van miért visszavágni a vasárnap 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban sorra kerülő összecsapáson. Részletesebb

beharangozó itt!

Az SZTE-Szedeák három negyeden át küzdött, erőlködött, ám a negyedik felvonás parádéja végül 31 pontos győzelmet eredményezett. A mérkőzésről szóló tudósításunkat

itt olvashatják el.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 19. körében: SZTE-Szedeák - Óbudai Kaszások 99-68.

Jégkorong: Negyedikként zárt a Tisza Volán

A jégkorong OB I/B bronzos párharcában hátrányba került a Tisza Volán SC, mely hétfőn 7:3-as vereséget szenvedett a MAC Népstadiontól. A két győzelemig tartó küzdelem vasárnap 18 órától az újszegedi műjégpályán folytatódik, ahol nemcsak lehet, de muszáj is javítani, ha a dobogóra szeretnének állni a szegedi legények. Márpedig mi más is lehetne a tervük? Sajnos nem sikerült az egyenlítés, a MAC Népstadion Szegeden is győzni tudott, így megszerezte a harmadik helyet az OB I/b-ben. A Tisza Volán SC gárdája negyedikként zárta a bajnokságot. Ám az is nagy eredmény, hogy néhány év kihagyás után ismét megjelent a szegedi felnőttegyüttes a magyar hoki palettáján!

A jégkorong OB I/B bronzmérkőzésén, visszavágó: Tisza Volán SC - MAC Népstadion 4:6 (1:3, 1:2, 2:1).

A szegedi gólszerzők:

Varga D., Csányi Á. A., Ambrus A., Pigniczki T.

A MAC Népstadion 2-0-s összesítéssel szerezte meg a harmadik helyet.

Teke: Pápán folytatta sikersorozatát a GabonaTransz

A GabonaTransz-Szegedi TE tekései továbbra is százszázalékosak a szuperligában, s csak azért szorulnak a tabellán a nagy rivális Zalaegerszeg mögé, mert Mosonmagyaróvár elleni meccsüket a BL-negyeddöntő miatt el kellett halasztaniuk. Hétvégén a 13. kör következik a pontvadászatban: Kiss Norberték szombaton Pápára utaznak.

A teke szuperliga 13. fordulójában: Pápa - GabonaTransz-Szeged 3:5.

Labdarúgás: Győzött a Baja gyorsasága

Jövő héttől már a labdarúgóknál is beindul a tavaszi nagyüzem, ezúttal viszont még mindig "csak" előkészületi meccsen láthatjuk a kedvenceket. A Tisza Volán SC szombaton 15 órakor az NB II-es Bajai LSE-t fogadja a műfüvön. A találkozó beharangozóját

itt olvashatják.

A mérkőzésről szokásaink szerint külön tudósításban számolunk majd be. Azoknak viszont, akik ebből az összeállításból kívánnak tájékozódni, álljon itt a végeredmény:

Tisza Volán SC - Bajai LSE 0-3 (0-1).

Részletek

itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.