Sport

Megyei rangadóval indul az NB III-as futballtavasz

Megyei rangadóval indul az NB III-as futballtavasz

2009. március 6., péntek
Megyei rangadóval indul az NB III-as futballtavasz

Több mint három és fél hónapos szünetet követően a hétvégén újból tétmeccseket vívnak a csapatok a labdarúgó NB III-ban. A bravúros őszt produkáló szegedi Tisza Volán SC szombaton 14.30-tól a Hódmezővásárhelyi FC-t fogadja - ha az időjárás engedi, a belső pályán. A rengeteg sérüléstől és betegségtől sújtott kék-feketék határozott célja, hogy itthon tartsák a három bajnoki pontot.

Ne feledjék,

pénteken 18 órától az Etelka sori Gól presszóban

találkozhatnak

szurkolói ankéton

a Tisza Volán SC, valamint a másik kék-fekete szegedi alakulat, a megyei III. osztályú FK 1899 Szeged vezetőivel és játékosaival, szombattól viszont már valóban minden szempár a zöld gyepre figyel! Ha az időjárás kegyes lesz a labdarúgókhoz, illetve a drukkerekhez, akkor szombaton 14.30-tól a Felső Tisza parti stadion centerpályáján fogadhatja majd a Hódmezővásárhelyi FC-t a Volán. A szegedi fiúk csütörtökön már rámerészkedtek a gyepre, ám a tegnapi rengeteg eső nem tett túl jót a fűnek. Bízzunk benne, hogy pénteken és szombaton már nem lesz részünk - túlzottan sok - csapadékban, s a szél elvégzi dolgát, nem kell műfüvön rajtolnia a tavaszi szezonnak...

Visszavágna a nyári 0-2-ért a Volán

A Tisza Volán SC-t a nyáron sokan a kieséstől féltették, ám az újjáalakított, megfiatalított szegedi együttes az első fordulók botladozása után nagyszerű őszt zárt: 24 ponttal úgy telelhetett az Alföld csoport nyolcadik helyén, hogy mindössze öt egység a hátránya a dobogósoktól. A középmezőny tömörségét viszont jól jelzi, hogy a vendég Hódmezővásárhely úgy kilencedik, hogy épp annyi pontot gyűjtött, mint a kék-feketék, s gólkülönbsége is csak eggyel rosszabb a szombati riválisnál!

A nyári nyitófordulóban a HFC 2-0-ra verte a Volánt,

így a visszavágás vágya is fűti Móroczékat.

Buchholcz Gábor

, a szegediek vezetőedzője igazi presztízscsatát s persze győzelmet vár a találkozótól. "Ha a Szeged és a Vásárhely azonos osztályban szerepel, találkozójuk mindig igazi derbi, függetlenül attól, hol is állnak a csapatok. Mivel most ráadásul azonos pontszámmal rendelkezünk, igazi hatpontos meccset vívunk a jó erőkből álló HFC-vel. Az augusztusi összecsapásunkon remekül tartottuk magunkat, akkor helyzetünkben elégedett lehettem az eredménnyel, most viszont csakis a győzelemmel egyeznék ki. Szeretnénk visszavágni a Vásárhelynek! Hazai pályán amúgy is mindenki ellen a három pont megszerzése a célunk, s szerencsére általában tudunk is élni a megszokott környezet előnyével, hiszen utoljára a 4. fordulóban a Budafok tudott itt nyerni, illetve a 11. körben az Algyő ellen - az utolsó pillanatban - hullajtottunk el két pontot, egyébként két vállra fektettük a látogatókat. Bízom benne, hogy sokan jönnek majd ki a mérkőzésre, s biztatnak bennünket - szükségünk is van a segítségre, hiszen a jó rajt meghatározó lehet a bajnokság végkimenetele szempontjából. Ráadásul nehéz sorozat vár ránk az elején, hiszen a HFC után az Érddel, az Orosházával és a Budafokkal meccselünk. Ha oda akarunk érni az ötödik-nyolcadik helyre, nem sokat hibázhatunk" - mondta a szakember a SZEGEDma.hu-nak.

Az orvos állítja össze a szegedi kezdőt?

A Volán háza táján egyébként remek a hangulat, a gárda valamennyi alsóbb osztályú ellenfelét, illetve a román harmadosztályú Nagyszentmiklóst is magabiztosan győzte le az edzőmeccseken, csak az NB II-esekkel, a Szolnokkal és a Bajával nem bírt. Csütörtökön Tamás-napi "vacsoragyúrást" tartottak, a kapuvédő

Czirják Tamás

és az újonnan érkezett támadó,

Szabó Tamás

vendégelte meg szendvicsekkel társait. Többen sajnos továbbra is sérüléssel, betegséggel bajlódnak, így Buchholcz Gábor még csak nagy vonalakban látja a szombati kezdőcsapatot. Bizonyosan nem léphet pályára a Baja ellen megsérült

Vida Gergő,

a szintén maródi

Barna Dávid

és

Garamvölgyi Bence,

illetve

Dargó Balázs,

akinek csak lassan javul a kötőhártya-gyulladása, de sajnos kontaktlencséjét továbbra sem tudja behelyezni, s hiányozni fog

Frank Attila

is, aki ismét megbetegedett.

Búzási Péter

vasárnapig egyetemi sítúrán vesz részt, rá sem számíthatnak.

Huszárik Zsolt

térde rakoncátlankodik, játéka kérdéses, ahogyan

Harmos Zsolté

is, akinek szintén a térde roppant meg csütörtökön egy rossz lépés következtében, s a kapus

Dongó Dénes

és a hátvéd

Szabó Attila

is kisebb sérülésre panaszkodik...

Mindezek tükrében így állhat föl a Tisza Volán SC:

Dongó (Czirják) - Mészáros, Udvari, Grünwald, Szabó A. vagy Gerebicz - Szilágyi, Mórocz - Beretka, Huszárik vagy Török, Baji R. - Füle vagy Kazi.

Ahogy azt kedves olvasóink már megszokhatták, a SZEGEDma.hu részletes beszámolóval és fotógalériával jelentkezik majd a szombati megyei rangadóról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.