Sport

Labdarúgás: Készen áll az osztályváltásra az FK

Labdarúgás: Készen áll az osztályváltásra az FK

2009. március 18., szerda
Labdarúgás: Készen áll az osztályváltásra az FK

A megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokságban két fordulón már túljutottunk, a hétvégén a harmadik vonalban is megkezdődik a pontvadászat. Hatalmas harc várható a feljutó helyekért, hiszen több együttes lohol a némiképp meglógott Algyő II. nyomában. A harmadik helyen telelő FK 1899 Szeged kimondott célja is az osztályváltás: a kék-feketék csalódásként élnék meg, ha jövőre nem a megye II-ben szerepelhetnének.

A SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom közös

idénynyitó ankétja

óta eltelt időben előbb Röszkén edzett az FK 1899 Szeged gárdája, majd szombaton a Szabadság téri felkészülési tornán vettek részt az Algyő II. és az IKV-Alsóváros társaságában. A kétszer harminc perces meccsekből álló viadal az FK sikerét hozta:

Hüvös Gábor

együttese az algyőiekkel 2-2-es döntetlenre végzett (gólszerzők:

Majoros, Kránicz)

, az IKV-t pedig 3-2-re verte (gólszerzők:

Ács, Majoros, Burzon

). A tornagyőzelem értékét növeli, hogy a játékos-edző gyermekcsapatával utazott, így nem tudott jelen lenni Alsóvároson. "Nagy öröm számomra, hogy a fegyelmezettségben eljutottunk arra a szintre, mikor a fiúk már az edző távollétében is hozzák a tőlük elvárhatót. Ahogy hallottam, mindenki maximálisan betartotta a megbízott mester,

Lednitzky András

és az elnök,

Havas Péter

utasításait, a rend pedig eredményt produkált. Fontos volt, hogy teszteljük ezt a szituációt, mert a tavasz során is lesz néhány alkalom, mikor a Volán U-13-as gárdájának meccsével ütközik az FK aktuális fellépése" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Hüvös Gábor. A játékos-edző szerint a múlt heti röszkei edzéslehetőség sokat jelentett gárdája számára, így külön köszönetet mondott a vendéglátó megye I-es klubnak a fogadtatásért. Hétfőtől viszont már újra a Kisstadionban gyakorolhatnak a kék-feketék: a szerdai és a pénteki tréning során elsősorban a csapatjáték csiszolásán, a labdabiztonság erősítésén és a kapu előtti helyzetkihasználás javításán lesz a hangsúly. Sérülések, betegségek szerencsére nem hátráltatták komolyabb mértékben a felkészülést: jelenleg is csak

Hulánszky Csaba

és

Kaiser Rezső

szerepel a maródiak listáján, de a szakvezetés bízik benne, hogy ők is felépülnek a rajtig.

U-13: Sikerkorosztály

Hüvös Gábor nemcsak az FK-ra, de másik együttesére is nagyon büszke: a Tisza Volán SC U-13-as gárdája az ő irányításával jelenleg az első helyen áll az I. osztályú bajnokságban Keleten. Az eddigi két tavaszi mérkőzésüket is megnyerték a "kisebb" Hüvös-fiúk, s jelen állás szerint az MTK-val és az FTC-vel csatáznak az aranyért. A korosztályban a mester szerint legalább öt válogatott képességű tehetség - a kapus Szatmári Róbert, Fodor Dániel, Balogh Dávid, Zsótér Donát és Szélpál Norbert - bontogatja szárnyait. Őket folyamatosan csábítják a nagy országos labdarúgó-akadémiák, ám szerencsére mindannnyian hosszú időre elkötelezték magukat a szegedi foci mellett. Az U-13 szombaton Békéscsabára látogat: fontos lenne az újabb siker, hiszen így talán végleg lerázhatnák magukról a lilákat, akik az ötödik helyen tanyáznak, hét pontra a Szegedtől.

Az újabb szegedi kettős rangadó keretében (előbb az FK-t, majd a Volánt láthatja a Felső Tisza parton a közönség) vasárnap 13 órától a Szatymazzal mérkőzik a kék-fekete alakulat a szezonnyitón. Mindkét gárda a legszűkebb élmezőny tagja: a 32 pontos Algyő II. mögött 27 ponttal a Szatymaz a második, 25 ponttal Hüvösék a harmadikok (őket 24 ponttal az IKV-Alsóváros, 23 ponttal a Ruzsa követi). Egy esetleges hazai győzelem tehát azt jelentheti, hogy az FK a tabella második helyére ugrik. "Azt ígérhetem a szurkolóknak, mindenképpen támadófocit játszunk majd, a társaság elég érett ahhoz, hogy megbirkózzon a feladattal, s két vállra fektesse a Szatymazt. A vendégek három meghatározó játékosa

Illyés Gábor, Gémes Péter

és

Paszternák Zoltán

, mellettük helyi fiatalok kapnak szerepet. Úgy érzem, ha kulcsembereiket sikerül kivennünk a játékból, meg tudjuk verni a látogatókat" - mondta Hüvös Gábor, aki hozzátette: a három pont begyűjtése csak az első lépés lehet a feljutás felé vezető hosszú tavaszi úton. "Egyértelműen az osztályváltásra törünk - mint edző személyes kudarcnak tekinteném, ha jövőre is a megye III-ban kellene rajtolnunk. Bízom benne, hogy a fiúk megbirkóznak majd a téttel, az elvárással, s lelkes drukkereink segítségével sikerül feljebb lépnünk.

Ács

és

Kránicz

megszerzésével hiányposztokra sikerült megoldást találnunk, a keretnek alkalmasnak kell lennie céljaink elérésére" - fejtette ki a játékos-edző. A jó kezdés mindenesetre megteremtheti az alapot a szép tavaszhoz, éppen ezért fontos, hogy a szurkolók minél nagyobb számban buzdítsák az FK-t (majd a Volánt!) vasárnap kora délután a Felső Tisza parton!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.