Sport

Kosárlabda: Jászberényben döntés születik

Kosárlabda: Jászberényben döntés születik

2009. március 21., szombat
Kosárlabda: Jászberényben döntés születik

Vasárnap végre felszáll a füst! Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában, s eldől, hogy melyik lesz az az együttes, mely a Salgótarján, a Baja és az Eger társaságában bejut a negyeddöntőbe. Egyelőre a remekül hajrázó SZTE-Szedeák tanyázik a befutó helyen, ám ezt a pozícióját csak akkor őrizheti meg, ha idegenben legyőzi a kiváló erőkből álló Jászberényi KSE-t.

Sporttörténelmet írna a Jászberényi KSE! A jászsági városban mindenki arról beszél, hogy a helyi férfi kosárlabdacsapat fennállása óta még soha sem jutott a legjobb nyolc közé az NB I/B-ben, most azonban sikerülhet a bravúr, ha vasárnap este legyőzik az SZTE-Szedeákot. Ehhez persze az alapszakasz végére nagyszerű formába lendült Tisza-partiaknak is lesz egy-két szavuk, hiszen a cél a Szedeáknál is ugyanaz: győzelem és a felsőházba jutás.

Bonifert Domonkos

együttese a szokásos ritmusban készült a héten, szombaton délelőtt még közös videózás és egy utolsó átmozgató tréning szerepel a programban. A fiúk közösen tekintették meg a Szeviép-Szeged szerdai, MKB-Sopron elleni mérkőzését, s ezúton is szeretnék kifejezni gratulációjukat a szegedi lányoknak a bravúros sikerhez. Reméljük, vasárnap este a Szeviép is viszonozhatja majd a jókívánságokat! A Szedeák elszántan, remek hangulatban várja a jászberényi mérkőzést.

Kukla Zsolt

derékfájdalmakra panaszkodik, de jelen állás szerint nem lesz akadálya játékának, a többiek szerencsére egészségesek. Az edzéseken mutatott teljesítmény alapján úgy tűnik, megmaradt a múlt heti nagyszerű forma – melynek az Eger itta meg a levét –, de Bonifert Domonkos is tudja: a jó lónak a derbi napján kell a legjobban futnia! „Nem érzem feszültnek a társaságot, hiszen nem élet-halál meccsről van szó. Persze nagyszerű lenne győzni, s bekerülni a negyeddöntőbe, de ha nem jön össze, akkor sem dől össze a világ. November óta ezek a fiúk felmutattak valamit, s vasárnap este feltehetik az i-re a pontot, ám amennyiben nem így történik, akkor is megyünk tovább, s a következő szezonban közösen bizonyára még nagyobbat alkothatunk” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a vezetőedző. Mi dönthet a vasárnap 18 órakor sorra kerülő összecsapáson? A Jászberény rutinos, kompakt együttes, mely A csoportos rutinnal rendelkező klasszisokat –

Drahos, Kováts, Godena, Likár

– tudhat soraiban. A fiatalos lendület és a nagyobb edzésmunkából fakadó jobb fizikai állapot viszont a szegediek mellett szólhat, akik egyébként az ősszel két vállra tudták fektetni a JKSE-t. „Akkor tudunk igazán kellemetlen perceket szerezni a vendéglátóinknak, ha végignyomjuk a találkozót, rengeteget futunk, emellett pedig mentálisan egységesek maradunk. Aki fejben jobban bírja, az örülhet majd a végén” – így Bonifert Domonkos. A Keleti csoportban egyébként továbbra is hatalmas a tülekedés a helyekért, az utolsó forduló előtt nehéz bármit is megjósolni, annyi a lehetséges variáció. Annyi bizonyos, hogy az SZTE-Szedeák győzelme esetén biztosan megszerzi a negyedik helyet, ha viszont alulmaradnak Simándiék, akkor minden valószínűség szerint – hisz a mögöttük állókkal szemben jobb az egymás elleni mérlegük –ötödikként vagy hatodikként zárják az alapszakaszt, s a középházi rájátszásban folytatják. A Jászberényi KSE – SZTE-Szedeák mérkőzés iránt egyébként Szegeden is nagy az érdeklődés: vasárnap 15 órakor különbusz indul az Etelka sori sportcsarnoktól, de a hírek szerint sok szurkoló autóval is útnak indul. A fiúknak bizonyára rengeteget segít majd a buzdítás! A SZEGEDma.hu természetesen figyelemmel kíséri a találkozót, s beszámol olvasóinak a történésekről.

Emlékeztetőül az őszi találkozó jegyzőkönyve:

Az NB I/B Keleti csoportjának 11. fordulójában: SZTE-Szedeák – Jászberény KSE 98-92 (19-20, 24-21, 28-28, 27-23).

Szeged, 400 néző. SZTE-Szedeák: Simándi 12, Tóth V. 11/3, Fülöp 6, Kovács A. 31/9, Varga D. Csere: Rezák 20/12, Kukla 11/9, Nagy A. 5, Szabad 2, Blahó, Mészáros. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Így játszott legutóbb a Jászberény:

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 21. fordulójában: Jászberényi KSE – Szolnoki Főiskola 106-79 (34-18, 22-21, 28-18, 22-22).

Jászberényi KSE: Drahos 26/9, Mészáros R. 23/12, Czibere Z. 8/6, Likár 7/3, Godena 16. Csere: Kováts R. 8, Böszörményi 4, Szeleczky 14, Mészáros D., Fehér D. Edző: Horváth Balázs.

Elmaradt mérkőzéseken ezen a héten:

Újbuda TC – Szolnoki Főiskola 83-74, Szolnoki Főiskola – Debreceni Egyetem KE II. 106-75.

A Keleti csoport állása az utolsó kör előtt:

1. Wamsler SE Salgótarján 18-3 2. Bajai Bácska FKE 15-6 3. EKH Hész Eger 14-7 4. SZTE-Szedeák 11-10 5. Phoenix KK Tiszaújváros 11-10 6. Jászberényi KSE 11-10 7. Szolnoki Főiskola 10-11 8. Óbudai Kaszások 10-11 9. Nagykállói KE 9-12 10. Debreceni Egyetem KE II. 6-14 11. Újbuda TC 6-15 12. Univer Kecskemét B 5-16

A 22. forduló párosítása:

Újbuda TC – Óbudai Kaszások, Phoenix KK Tiszaújváros – Bajai Bácska FKE, Jászberényi KSE – SZTE-Szedeák, Univer Kecskemét B – Nagykállói KE, Szolnoki Főiskola – EKF Hész Eger, Debreceni Egyetem II. – Wamsler SE Salgótarján: valamennyi mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.