Sport

Az FK elhatárolódik a vasárnapi rendbontástól

Az FK elhatárolódik a vasárnapi rendbontástól

2009. március 23., hétfő
Az FK elhatárolódik a vasárnapi rendbontástól

Mint arról a SZEGEDma.hu olvasói már értesülhettek, vasárnap délután a labdarúgó megyei III. osztály tavaszi nyitófordulójában félbeszakadt az FK 1899 Szeged – Szatymaz mérkőzés, mert a második félidő kezdésekor egy szegedi drukker a pályára szaladt, s inzultálta a vendégek egyik játékosát. Az FK példás gyorsasággal nyilatkozatban határolódott el a randalírozástól.

Vasárnapi tudósításunkban

beszámoltunk róla, hogy kellemetlen közjátékkal indult a tavaszi szegedi kettős rangadó a Felső Tisza parton. A műfüvön mérkőzött egymással az FK 1899 Szeged és a Szatymaz, s a remekül játszó kék-feketék 3-0-ra vezettek a második félidő elején, amikor egy szurkolói fegyelmezetlenség derékba törte nagyszerű tavaszi rajtjukat. Történt, hogy az egyik hazai drukker berontott a pályára, s egy bottal vagy dákóval megtámadta a Szatymaz egyik játékosát. A rendezők és az FK labdarúgói hamar ott teremtek, s igyekeztek csillapítani a kedélyeket. A vendégek azonban levonultak a pályáról, s mivel később sem mutattak hajlandóságot a találkozó folytatására, a játékvezető véget vetett az összecsapásnak. Az ügy a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága előtt folytatódik. A történethez tartozik még, hogy az FK játékosai és az ultrák is összekülönböztek az eset kapcsán, hiszen a feljutásért küzdő labdarúgók – joggal és érthetően – nehezményezték, hogy hosszú ideje befektetett munkájukat tette tönkre egy randalírozó. Az FK 1899 Szeged vezetősége példás gyorsasággal közleményben határolódott el a rendbontástól. A nyilatkozat szövegét alább olvashatják.

Havas Péter

klubelnök telefonon még annyit közölt a SZEGEDma.hu-val, hogy a vasárnapi események miatt természetesen igen elkeseredettek, de a vezetők és a játékosok leültek, s határoztak a közös folytatásról: arról, hogy tovább harcolnak a bajnokságban a minél jobb helyezésért.

Az FK közleménye

Tisztelt Sportbarátok!

A Szeged 1899 Futball Klub Sportegyesület élesen elhatárolódik attól, ami 2009. március 22-én az egyesület futballcsapatának mérkőzésén, majd azt követően lezajlott. Egyesületünk vállalja a rá eső felelősséget a történtekért, azonban le kell szögezzük azt, hogy a sportegyesület, annak játékosai és vezetői mélyen elítélik akár az ellenfél, akár saját játékosunk fizikai és verbális bántalmazását, és nem vállalja a közösséget senkivel, aki ebben – akár tevőleges, akár hallgatólagos – szerepet játszott. Sajnáljuk a történteket, de nem adjuk fel küzdelmünket, folytatjuk munkánkat.

Szeged 1899 Futball Klub Sportegyesület

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.