Sport

A Titánok az Esterházy-kastély árnyékában

A Titánok az Esterházy-kastély árnyékában

2009. március 19., csütörtök
A Titánok az Esterházy-kastély árnyékában

A Titán Triatlon Club sportolói lázasan készülnek az idei év első komolyabb szabadtéri futóversenyére. A triatlon és az atlétika szakágat magába foglaló szegedi sportklub közel száz versenyzőt foglalkoztat, akik közül 22 futó és három edző utazik hétvégén Csákvárra, hogy az országos mezeifutó-bajnokságon mérje össze tudását hazánk többi atlétájával.

Az idei versenyévad szabadtéri bajnoki nyitányának az Esterházy főnemesi család - napjainkban kórházként funkcionáló - csákvári klasszicista kastélya és a sporttelep között húzódó angolpark lesz a helyszíne szombaton. A mezeifutó országos bajnokságok nemcsak a természetes küzdőterükkel és helyszínükkel emelkednek ki a többi verseny közül. Ez a bajnokság az egyetlen, ahol egy napon együtt versenyez a bajnoki címekért valamennyi korosztály a serdülőtől a felnőttig. Ezért joggal a távfutás ünnepének nevezhetjük a mezei ob-ket. A SZEGEDma.hu-nak a Titán TC atlétikai szakosztályának vezetője,

Menyhárt Zoltán

mondta el, hogy a versenyzői lázasan készülnek már a hosszú téli szünet után az első igazi előadásra. A csapat új egyenmelegítőben s újult erővel vág neki a szezonnak. Az edző szerint a szegediek közül dobogóra, annak is a legfelsőbb fokára komoly esélyekkel indul az ifik fiúcsapata,

Barzó Pál Balázs, Szabó Bence, Szelepcsényi Zsolt

. Két éve is sikerült ennek a csapatnak elhódítania az első helyet, így most is nagy reményekkel indulhatnak. A fiúk a szabadtéri ifjúsági vébére és a fiatalok olimpiájára is szeretnének kijutni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.