Sport

Százak búcsúztatták Marian Cozmát Szegeden - fotók!

Százak búcsúztatták Marian Cozmát Szegeden - fotók!

2009. február 10., kedd
Százak búcsúztatták Marian Cozmát Szegeden - fotók!

Két óra után öt perccel érkezett meg rendőri felvezetéssel az újszegedi sportcsarnokhoz az az öt autóból álló konvoj, mely a vasárnap meggyilkolt Marian Cozma holttestét szállítja Veszprémből haza Romániába. A beállós családját, rokonságát több száz emlékező fogadta sorfallal. A sportcsarnok bejáratánál Románia szegedi főkonzulja, a Pick Szeged játékosai, vezetősége és több politikus várta az érkezőket. Cozma húgára a Pick Szeged dedikált, 8-as számú mezét húzták.

Az MKB Veszprémnél kedden délelőtt vettek végső búcsút

Marian Cozmától

, a meggyilkolt játékos koporsója körül barátok, szurkolók, csapattársak gyűltek össze a Veszprém Arénánál. A halottaskocsi a gyászoló családdal együtt Szegeden keresztül indult Bukarestbe. A klasszis beállóst pénteken temetik. Az újszegedi sportcsarnoknál már egy óra előtt gyülekeztek az emberek, hogy leróják a végső tisztességet a román sportoló előtt, akit vasárnap hajnalban késeltek halára egy veszprémi szórakozóhelyen. A tömeg egyre csak nőtt, folyamatosan érkeztek a szurkolók, sportolók, sportvezetők, politikusok, kettő óra előtt néhány perccel Románia szegedi főkonzulja és munkatársai is megérkeztek koszorúikkal. A Pick Szeged gárdája a sportcsarnok bejárata előtt várakozott, Marian Cozma gyászszalagos képe mellett. Rengeteg újság, rádió és televízió volt jelen az eseményen, több román televíziótársaság élőben közvetített Szegedről. A Pick játékosai közül

Valentin Ghionea

sorra adta az interjúkat honfitársainak, a szélső jól tűrte a megpróbáltatásokat. Társait viszont hiába ostromolta a sajtó.

Kettő óra után öt perccel gördült be rendőri felvezetéssel a gyászmenet, a mintegy négy-ötszáz fős közönség sorfalat állt Cozma családjának és barátainak. A szurkolók egy "R.I.P. Marian" (Nyugodj békében, Marian!) feliratú transzparenst feszítettek ki. A beállós zokogó húga egy 8-as számú, a játékosok által dedikált Pick-mezt kapott a szegedi játékosoktól (ilyen számmal szerepelt a nagy riválisnál is). A Tisza-partiak román kézilabdásai, Ghionea,

Petrea

és

Stamate

a fotósok gyűrűjében ölelkeztek össze Cozma édesapjával, barátnőjével, testvérével, ekkor törött el mindegyiküknél a mécses... Az emlékezők a halottaskocsinál helyezhették el koszorúikat, virágaikat. Cozma édesapja többször is kézmozdulatával fejezte ki háláját a fiát búcsúztató szegedieknek. A konvoj fél háromkor indult tovább Nagylak felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.