Sport

Sorsdöntő ütközet vár az SZTE-Szedeákra

Sorsdöntő ütközet vár az SZTE-Szedeákra

2009. február 12., csütörtök
Sorsdöntő ütközet vár az SZTE-Szedeákra

Már csak hat forduló van hátra az alapszakaszig végéig az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjában, mégis rengeteg a nyitott kérdés. Egészen pontosan úgy tűnik, Salgótarján, az Eger és a Baja bemasírozik a negyeddöntőbe, a csoport negyedik helyéért azonban óriási a tülekedés. A hat aspiráns között találjuk az SZTE-Szedeákot is, mely vasárnap 18 órakor kulcsfontosságú rangadón fogadja a Bajai Bácskát.

A még negyeddöntőt érő negyedik helyen álló Óbudai Kaszások kilenc, az ötödik Szolnoki Főiskola nyolc győzelmet számol, az utánuk következő Tiszaújváros, Nagykálló, SZTE-Szedeák és Jászberény hétszer-hétszer diadalmaskodott eddig. Mindez azt jelenti, hogy hiába nyeretlen idegenben az egész szezont tekintve a szegedi együttes, matematikailag továbbra is adott számára a lehetőség, hogy bejusson az NB I/B legjobb nyolc csapata közé. Ehhez persze mind a hat hátralévő találkozót meg kellene nyerni, ami nem lesz túlzottan egyszerű, tekintve, hogy sorrendben a Bajával (otthon), az Újbudával (idegenben), az Óbudai Kaszásokkal (o), a Szolnokkal (i), az Egerrel (o) és a Jászberénnyel (i) mérkőznek Simándiék.

Bonifert Domonkos

, az SZTE-Szedeák vezetőedzője tisztában van vele, ha gárdája negyeddöntőt szeretne vívni - márpedig erről álmodnak -, akkor félre kell tenni a matematikát, elejét kell venni mindenféle okoskodásnak: sorra egymás után felül kell múlni a riválisokat. "Ha életben akarjuk tartani a reményt, többet nem hibázhatunk, ezt mindegyikünk pontosan tudja, érti. Nem szeretünk számolgatni, s el is tekintünk ettől: tudatosítottam a fiúkban, hogy mindig csak a következő összecsapásra, a következő feladatra koncentráljanak. Éppen ezért most minden idegszálunkkal a vasárnapi, Baja elleni sorsdöntő csatára figyelünk" - mondja a mester.

Nem csak lőnek, találnak is...

Ahhoz, hogy a szegedi együttes sikerrel vegye a vasárnapi akadályt, mindenképpen szükség lesz a közönség támogatására is. Bizakodásra ad okot, hogy

Kukla Zsolt

(alsó képünkön fehérben, a labdával)

bekapcsolódhatott a munkába. A rutinos, kiváló center hat hetet hagyott ki kéztörés miatt, így természetesen messze nincs tökéletes állapotban, ennek ellenére Bonifert reméli, hogy bizonyos részfeladatokat meg tud majd oldani a Baja ellen.

Rezák Tamás

szemsérülést szenvedett az egyik edzésen, ám ettől még bevethető lesz a rangadón, s feltehetőleg

Tóth Viktorra

és

Magyar Gergelyre

is számíthat majd a szakvezetés - utóbbi két kosaras a csapaton végigsöprő influenzajárvány épp szenvedő két áldozata... Bizonyosan nem láthatjuk viszont

Trényi Imrét:

az utóbbi hazai mérkőzéseken rendre kiválóan teljesítő kosaras kéthetes írországi tanulmányútját követően ezúttal öt hétre Németországba távozott. De mit kell tudni a Bajáról, a vasárnapi riválisról, mely tizenegy győzelemmel és öt vereséggel áll a tabella harmadik helyén, s mely az ősszel 78-70-re verte az SZTE-Szedeákot a Bács megyei bajnokin? "Folyamatosan 'lőnek' kintről, s igen jó hatásfokkal találnak is. Nem túl magas, de komplett együttes, szerkezetében hozzánk hasonlónak mondanám; különösen a mezőnysoruk erős. Legnagyobb ászaik az A csoportos Pécsből visszajátszó

Hosszú Gergely

és

Kovács Péter,

de

Radnótira

és

Ágfalvira

is nagyon oda kell majd figyelnünk" - így Bonifert. Az említett bajaiak közül Hosszúnak, Kovácsnak és Ágfalvinak is húsz pont fölötti az átlaga (előbbi öt, utóbbi kettő tizenhárom-tizenhárom találkozón hozta ezt össze). Az SZTE-Szedeák csütörtöktől is legalább napi egy edzéssel készül a mérkőzésre, a következő napokban elsősorban a taktikai-frissítő jellegű gyakorlatokon, illetve a sérülésből, betegségből visszatérők formába lendítésén lesz a fő hangsúly. "Öldöklő küzdelmet várok a Baja elleni derbitől, mindkét gárda számára roppant fontos lenne a győzelem. Úgy érzem, ha tudásunk legjavát nyújtjuk, s ki tudjuk domborítani erényeinket, akkor örömet tudunk szerezni az értünk szorítóknak" - foglalja össze várakozásait a Tisza-partiak vezetőedzője. Az újszegedi sportcsarnokban vasárnap 18 órakor kezdődő találkozót a diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg.

Szavazzon Ön is!

A SZEGEDma.hu A hét kérdése rovatában pedig az Önök véleményére kíváncsi: vajon legyőzi-e az SZTE-Szedeák a Bajai Bácskát? Szavazópanelünk a jobb oldali menüsorban található, ott tekinthetik meg azt is, milyen arányban oszlanak meg a válaszok. Szavazzon Ön is, aztán pedig tekintse meg a helyszínen a várhatóan magas hőfokú csatát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.