Sport

Labdarúgás: A végén csípett igazán a bajai

Labdarúgás: A végén csípett igazán a bajai

2009. február 28., szombat
Labdarúgás: A végén csípett igazán a bajai

Érvényesült a nagyobb játéktudás: a sérülésektől, betegségektől sújtott Tisza Volán SC csak a mérkőzés egyes szakaszaiban tudta felvenni a versenyt az NB II-es Bajai LSE-vel. A vendégek háromszor köszöntek be a szombat délutáni edzőmeccsen, a Volán - ahogy a szintén másodosztályú Szolnok ellen - sajnos eredménytelen maradt. A kék-feketék immár minden idegszálukkal a Hódmezővásárhely elleni, jövő szombati szezonnyitóra összpontosítanak.

Nemhiába panaszkodott az utóbbi napokban

Buchholcz Gábor

, hogy alapcsapatának egyre több tagja dől ki sérülés vagy betegség miatt. Az NB II Nyugati csoportjának 14. helyén álló Bajai LSE magabiztosan verte a tartalékos Szegedet szombaton a műfüvön, úgy, hogy a kék-feketék csak az első félidő bizonyos időszakaiban tudtak igazán partiban lenni a vendégekkel. A Baja rögtön a találkozó elején vezetést szerzett, az utolsó öt percben pedig további két alkalommal is betalált, így igen simán nyerte az NB III Alföld csoport 8. helyezettje elleni edzőmeccset. A Volán gondjai ráadásul tovább szaporodtak, hiszen az első játékrészben

Huszárik Zsolt

kapott rúgást, a lába bedagadt, nem tudni, helyre jön-e jövő hétre, mint ahogy kérdéses, mi lesz

Vida Gergellyel

, aki a második felvonás során ütközött szerencsétlenül egy ellenfelével. Öröm az ürömben, hogy

Gerebicz Attila

hosszabb kihagyás után újra pályára léphetett, ám neki még rengeteg a lemaradása. A szegedi vezetőedző elsősorban amiatt volt csalódott, hogy az úgynevezett perememberek vagy kiegészítő játékosoknak számítók nem tudtak élni a bizalommal. "A Baja elleni mérkőzés több tanulsággal is szolgált. Bizonyította, hogy valójában továbbra is 13-14 ember alkotja azt a magot, melyre igazán számítani tudok, ők a legképzettebbek, egyelőre bennük van meg a továbblépés lehetősége. A többiek is küzdenek, hajtanak, akarnak, de tudásuk még kevés ahhoz a szinthez képest, ahová igyekszünk. Jó leckét kaptunk abból, mik a fő különbségek az NB II és az NB III között. Ez a Baja - mely a bentmaradásért küzd Nyugaton - érzésem szerint előrébb tart, mint a Szolnok, sokoldalú, ötletes együttes, mely három villámgyors támadóval rendelkezik - ők szét is zilálták védelmünket. Az lett volna persze az ideális, ha a legjobb összeállításunkban vehetjük fel velük a harcot. Sajnos azonban a mérkőzés közben is újabb embereink dőltek ki, az első félidő közepére Huszárik kiválása után klasszikus irányító nélkül maradtunk, szerkezetet is kellett módosítanunk. Összességében kicsit szomorú vagyok, hogy néhány futballistám megijedt a lehetőségtől,

Harmos Zsolt

játékára például nehezen találok magyarázatot. Igazából csak

Czirják Tamás, Grünwald Attila, Szilágyi Norbert

és

Baji Renátó

teljesítményével voltam elégedett. Természetesen megyünk tovább előre, készülünk a rajtra, s bízunk benne, hogy minél többen visszatérhetnek majd jövő szombatig. Rendkívül kiegyensúlyozott lesz az Alföld csoport tavasszal, azt hiszem, ha a realitások talaján maradunk, az 5-8. hely megszerzését tűzhetjük ki célul" - nyilakozta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor. A Tisza Volán SC kedden 18 órakor a Nagyszentmiklós ellen játszik, azon a találkozón elsősorban fiatal tehetségek kapnak szerepet, illetve azok, akik addigra a felnőttkeretből visszatérhetnek.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen: Tisza Volán SC - Bajai LSE 0-3 (0-1).

Felső Tisza parti stadion, műfüves pálya. Tisza Volán SC: Czirják (Vasas) - Mészáros (Gerebicz), Udvari, Vida (Drágity), Grünwald - Szilágyi, Török - Kazi (Harmos), Huszárik (Bárdosi), Baji R. - Füle. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.