Sport

FK-vereség a Szőreg elleni edzőmeccsen

FK-vereség a Szőreg elleni edzőmeccsen

2009. február 21., szombat
FK-vereség a Szőreg elleni edzőmeccsen

A megyei II. osztályban szereplő Szőreggel szemben vívott edzőmérkőzést péntek este az FK 1899 Szeged. A megyei III. osztály harmadik helyén álló kék-feketéknek sikerült megizzasztaniuk a riválist.

A péntek esti farkasordító hidegben a kék-fekete legénység szinte teljes létszámban fogadta a megyei II. osztály hatodik helyén telelő szőregieket. A mérkőzés szokás szerint három harminc perces etapra volt osztva, mint ahogy az az eddigi összes téli edzőmeccsen történt. Az első két játékrészben egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, helyzetek akadtak itt is, ott is, de szegedi szempontból örömtelinek számított, hogy olykor tetszetős összjáték jellemezte a csapatot. A harmadik harmadra

Hüvös Gábor

játékos-edző szinte teljes sorcserét hajtott végre, lehetőséget adva a tartalékoknak. Ebben a játékrészben gyakorlatilag sokkal több esemény történt, mint egészen addig az összecsapáson. Az FK az egygólos vezetését megduplázta, majd visszaállt védekezni. A vendégek azonban sikerrel rohamoztak, szűk negyedóra alatt megfordították az eredményt. Láthattunk még ezenfelül két büntetőgyanús esetet (egyet itt, egyet ott), egy súlyosnak tűnő sérülés (a második szegedi gól szerzője volt a szenvedő alany), és két bődületes szegedi felső kapufát. Ezek az események is alátámasztják, hogy bőséges izgalmakban volt része annak a néhány FK- és Rákóczi-szurkolónak, akik a kemény mínuszok ellenére végignézték kedvenc csapatuk mérkőzését – le a kalappal előttük! A jövő héten előreláthatólag két felkészülési találkozót játszik az FK 1899 Szeged csapata, amennyiben az időjárás engedi. Péntek este a Legenda-kupa meghatározó együttesével, a Gulyás csárdával csapnak össze a műfüvön, míg vasárnap fél háromkor Röszkén vendégeskednek Havasék. Hüvös Gábor így értékelt a találkozót követően: "Jóval pontosabban és precízebben kellene játszanunk, leginkább a középpályás védekezésen van mit javítani. A látottakkal egyébként összességében 70-75 percig elégedett lehettem, ám a meccs 90 percig tart. Néhány játékos esetében a mérkőzésekhez való hozzáálláshoz is változtatni kellene, egyrészt azért, mert mi már nem elsősorban a megye III-ra készülünk, hanem a megye II-es, megye I-es szintet szeretnénk elérni, másrészt pedig még nem alakult ki a fejemben a tavaszi kezdő tizenegy, így mindenki előtt adott a lehetőség, hogy bizonyítson."

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen: FK 1899 Szeged – Szőreg 2-3.

A szegedi gólszerzők:

Holecska

és

Joszt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.