Sport

Sporthétvége: Kettős vereség idegenben

Sporthétvége: Kettős vereség idegenben

2009. január 10., szombat
Sporthétvége: Kettős vereség idegenben

A karácsonyi és az új évi "pihenő" után ismét itt a Sporthétvége, bár azért még a következő két napban sem dúskálunk a mérkőzésekben, eseményekben. Összeállításunkban természetesen ezúttal is figyelemmel kísérjük a szegedi együttesek szereplését. Tartsanak velünk most is!

Vízilabda: Sorsdöntő lehet a Fradi elleni vereség

A 10. forduló következik az OB I-es vízilabda-bajnokságban, s nincs mit szépíteni a dolgon: a Szeged Beton eddig pocsékul szerepelt. Az elmúlt esztendőkben rendre a negyedik helyen végző gárdának idén bizony igencsak kaparnia kell az elődöntőbe jutáshoz: a Vasas, a Honvéd és a Pécs(!) elleni hazai zakó, illetve az UTE elleni fővárosi iksz miatt jelentős lépéshátrányba kerültek Lehmannék.

A pontvadászatot a 27 pontos Vasas vezeti a 21 pontos Honvéd és FTC előtt, a Pécs 18, a Beton 16 pontot számol

, amikor még két kör van a féltávig. Világosan látszik tehát, hogy bravúrra, sőt: bravúrokra lesz már szüksége

Kásás Zoltán

együttesének, ha be akarja magát verekedni a legjobb négy közé. A legnagyobb riválisnak az FTC tűnik, mellyel éppen ezen a szombaton csap össze a Szeged. A 17 órakor a Népligetben kezdődő összecsapásnak hatalmas a tétje: ha a zöld-fehérek felülmúlják a Tisza-parti fiúkat, alighanem végleg elvágják a rivális útját az elődöntőtől. A Tisza-partiaknak tehát mindenképpen győzniük kell a versenyben maradáshoz ezen az igazi ki-ki meccsen! Sajnos azonban nem jött össze a siker, hiszen bár jól kezdték a találkozót a vendégek, több alkalommal is vezettek, ám a mérkőzés közepe tájékán több érthetetlen hibát követtek el, s 8-5-ről már nem volt visszaút. Bár még tizenkét meccs hátravan az alapszakaszból, kijelenthető, csodaszámba menne, ha négybe kerülne a Beton.

A férfi vízilabda OB I 10. fordulójában: FTC – Szeged Beton 9-7 (3-4, 2-1, 2-0, 2-2).

FTC:

Jászberényi – Dávid 1, Babay 3, Mátyás 1, Regős 1, Császár 1, Balatoni.

Csere:

Bálint G., Kincses, Gerritse, Marnitz 2, Maklári.

Szeged:

Baksa – Komlósi, Lehmann 1, Varga T. 2, Milos Korolija 1, Weszelovszky 1, Vejzagics.

Csere:

Mihajlo Korolija, Török B. 1, Varga P. 1, Juhász Zs., Kuncz.

Férfi kosárlabda: Tartalékosan is bravúrközelben

Az SZTE-Szedeák kosárlabdázói ugyancsak szombaton lépnek pályára, 18 órától nem kisebb ellenfél vár rájuk, mint az NB I/B Keleti csoportjának listavezetője, a Wamsler SE Salgótarján. Ősszel emlékezetes mérkőzésen,

botrányos végjátékot követően győztek a tarjániak Szegeden

, így a Bonifert-fiúkat a visszavágás vágya fűti. Ez azonban egyáltalán nem ígérkezik egyszerű feladatnak. A Salgótarján magabiztos teljesítménnyel, 10/2-es mutatóval áll a tabella élén, a Tisza-partiak pedig 5 győzelemmel és 7 vereséggel csak a nyolcadikok a Keleti csoportban - ráadásul eddig valamennyi idegenbeli mérkőzésüket elveszítették. Másrészről a Szedeákból kézközépcsonttörés miatt továbbra is hiányzik a center

Kukla Zsolt

, s a hírek szerint egy másik magas ember,

Trényi Imre

sem játszik majd a 13. forduló összecsapásán... Nem csak őket, hanem végül

Nagy Andrást

is nélkülöznie kellett

Bonifert Domonkos

vezetőedzőnek. A Kukla, Trényi és Nagy nélkül felálló SZTE-Szedeák így is hősiesen helytállt, hosszú idő után idegenben is remek teljesítménnyel rukkolt elő, ám végül hosszabbítás után minimális különbségű, 94-92-es vereséget szenvedett.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 13. fordulójában: Wamsler SE Salgótarján – SZTE-Szedeák 94-92 (26-22, 20-26, 19-19, 19-17, 10-8).

SZTE-Szedeák:

Rezák 15/3, Simándi 14, Fülöp 11/6, Varga M. 11, Kovács A. 23/6.

Csere:

Tóth V. 12/3, Varga D. 13.

Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.