Sport

Sporthétvége: Szép sikerek mellett Szedeák-vereség

Sporthétvége: Szép sikerek mellett Szedeák-vereség

2009. január 25., vasárnap
Sporthétvége: Szép sikerek mellett Szedeák-vereség

Igazi rangadókban szegény, de bizonyára nem izgalommentes sportos hétvége vár ránk a lelátókon, a televízió-készülékek előtt s a SZEGEDma.hu-n. Férfi kézilabda-válogatottunk négy szegedivel remek ellenfelek ellen vív középdöntős meccseket, BL-negyeddöntőt játszanak tekéseink, a Szeviép női kosarasai számára pedig a magyar kupa négyes döntőjébe jutás a tét. A szurkolók reményei szerint megtörhet az SZTE-Szedeák idegenbeli nyeretlensége is. Tartsanak ismét velünk, folyamatosan frissülő Sporthétvége összeállításunkból minden történésről értesülhetnek!

Kézilabda-vb: Vereség a horvátoktól, bravúr a svédek ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott - soraiban a pickes

Puljezeviccsel, Zubaival, Herberttel

és

Katzirzcal

- egy pontot vitt magával a zágrábi középdöntős csoportba, így nem maradt túl sok esélye az elődöntőbe jutásra. Fiainkra a horvátok, a svédek és a koreaiak várnak, tehát nagyon meg kell majd izzadni mindhárom csatában. A magyarok azonban szeretnének legalább a legjobb nyolc között zárni, így viszont mindenképpen meccse(ke)t kell nyerni a következő napokban. Szombaton 20.30-kor Horvátország, vasárnap 16.30-kor pedig Svédország ellen lép pályára nemzeti együttesünk. A házigazda horvátoknak negyven percig teljesen egyenrangú ellenfele volt a magyar együttes, ám a végére sajnos már nem maradt erő, így első középdöntős összecsapását elveszítette válogatottunk. Így eldőlt, nem jutunk elődöntőbe a vb-n. Vasárnap viszont szenzációs csatában sikerült felülmúlnunk a svédeket, így még megmaradt az esély, hogy Korea legyőzősével az 5. helyért küzdhessünk!

Az I. középdöntős csoport 1. körében: Horvátország - Magyarország 27-22 (14-12).

A mieinknél Puljezevics kezdett, Herbert és Katzirz pályára lépett, de nem talált be, Zubai viszont ezúttal kimaradt. További eredmények:

Szlovákia - Dél-Korea 23-20, Franciaország - Svédország 28-21.

A 2. körben: Magyarország - Svédország 31-30 (16-18).

A mieinknél ezúttal

Fazekas

védett, mégpedig szenzációsan, s mindhárom szegedi mezőnyjátékos lehetőséget kapott, de gólt nem szereztek. További eredmények:

Franciaország - Koreai Köztársaság 30-21, Horvátország - Szlovákia 31-25.

A középdöntős csoportunk állása vasárnap este:

1. Franciaország 8 pont (120-90), 2. Horvátország 8 (115-99),

3. Magyarország 3 (99-108),

4. Szlovákia 3 (98-110), 4. Svédország 2 (108-114), 6. Koreai Köztársaság 0 (92-110).

Női kosárlabda: A legjobb négybe jutás a tét - komoly Szeviép-előny

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a Zala Volán ellen vív magyar kupa-negyeddöntőt, a párharc első felvonását az újszegedi sportcsarnokban rendezik szombaton 18 órai kezdettel (visszavágó február 8-án). Az utóbbi időszak egymással szemben vívott találkozói, illetve a játékoskeretek erőssége tükrében a Tisza-partiak számítanak esélyesnek, de a zalaiak biztosan nem adják majd olcsón a bőrüket. A Szeviépben végre bemutatkozhat az új amerikai center,

Michelle Maslowski

is. A debütálás nagyszerűen sikerült, hiszen az amerikai lány végig ponterősen, agresszíven kosárlabdázott. A Szeviép is igen jó napot fogott ki, gyakorlatilag egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme. A végére még úgy is sikerült elérni a száz pontot, s úgy is húsz fölött maradt a különbség, hogy a fiatalok, a kiegészítő emberek is lehetőséget kaptak

Donkó Orsolyától.

A női kosárlabda magyar kupa negyeddöntőjében, 1. mérkőzés: Szeviép-Szeged – Zala-Volán 106-82 (25-14, 29-32, 36-12, 16-24).

Szeged:

Németh 12/3, Pusztai 9/3, Fürész 19/3,

Maslowski 21/3,

Zserzserunova 12.

Csere:

Laczi 2, Szakács 12/6, Tóth, Vincze V. 2, Lengyel 9/9, Russai 8/3.

Edző: Donkó Orsolya.

Férfi kosárlabda: Megtörik-e az átok? - Nem tört meg...

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 15. körében az Univer-Kecskemét B otthonába látogat az SZTE-Szedeák.

Bonifert Domonkos

tanítványai - köztük több kecskeméti nevelés - azzal a szándékkal utaznak a vasárnap 16 órakor kezdődő találkozóra, hogy megszakítják a rossz sorozatot, s végre megszerzik első idegenbeli győzelmüket a szezonban. Az SZTE-Szedeák (mely 6/8-as mutatóval áll) még nem tett le arról, hogy az első négy között zárjon, ehhez azonban a többi eredmény szerencsés alakulása mellett elsősorban az szükséges, hogy a múlt héten a Nagykállóval szemben bemutatott nagyszerű (csapat)játékot végre a Szeged-táblát elhagyva is produkálni tudják a fiúk. A csapatból továbbra is hiányzik kéztörése miatt

Kukla Zsolt,

viszont ha minden igaz,

Trényi Imrét

már újból a pályán láthatjuk. Idehaza egyébként 102-79-es Szedeák-siker született az ősszel. Sajnos idegenben ezúttal sem sikerült győznie a szegedi alakulatnak, s ezt elsősorban saját magának köszönheti. A mérkőzés elején elhúzott a Kecskemét, közel húszpontos előnyre tettek szert a házigazdák, ebből a második negyed végére agresszív, egész pályás letámadással sikerült faragniuk a Tisza-parti legényeknek. Sőt, a harmadik tíz percben a feljavuló

Rezák

és

Nagy A.

vezérletével magához ragadta a kezdeményezést a Bonifert-gárda: a játékrész végén 52-56-ot mutatott a kecskeméti eredményjelző. Alig öt perc volt hátra a találkozóból, amikor 68-61-es szegedi vezetésnél megtorpant a vendégegyüttes: a hullámvölgy egészen a dudaszóig tartott. Az Univer kihasználta a látogatók megroppanását, s a maga javára fordította az összecsapást. A krónikához tartozik, hogy a negyven perc során, de különösen az utolsó negyedben a játékvezetők jóval több faultot ítéltek a Szedeák ellen, ám egyáltalán nem a sípmestereken múlott, hogy ezúttal sem jött össze az idegenbeli siker. "Több kulcsemberünk is igen gyenge napot fogott ki, a Kecskemét viszont nagyon jól játszott. Ellenfelünk több A csoportból visszajátszó kosarasával kiválóan működött csapatként, s igen magas szerkezete ellen nem találtuk az orvosságot. Jövő vasárnap a Tiszaújváros ellen hazai pályán mindenképpen javítanunk kell!" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Bonifert Domonkos.

Az NB I/B Keleti csoport 15. fordulójában: Univer-Kecskemét B - SZTE-Szedeák 83-78 (19-8, 19-26, 14-22, 31-22).

Vízilabda: Sikerrel zárta az első kört a Beton

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának 11. fordulójában az Androbau Fehérvár Póló SE-t fogadja a Szeged Beton. A szegedi sportszervezők ismét nem ügyeltek az ütközés elkerülésére, így a Szeviép meccsével egy időben, szombaton 18 órakor lesz a ráúszás a sportuszodában. Az alapszakasz feléhez érkezve a Tisza-parti gárda a 6. helyen tanyázik, azaz messze a várakozások alatt szerepel. A Fehérvár ellen adott a lehetőség az eddigiek kozmetikázására, hiszen a látogatók a kiesés ellen küzdenek, tehát nincsenek egy súlycsoportban Varga Tamásékkal. Maga a találkozó is ezt igazolva, hiszen a Tisza-parti pólósok magabiztosan, végig vezetve verték a vendégeket, így győzelemmel zárták az első kört. A jövő héten a BVSC vizitál Szegeden.

A férfi vízilabda OB I 11. fordulójában: Szeged Beton – Androbau Fehérvár 17-6 (5-2, 4-3, 3-0, 5-1).

Szeged:

Németh II Zs. – Lehmann 3, Juhász Zs., Komlósi, Török 1, Milos Korolija 1, Weszelovszky 4.

Csere:

Vejzagics 4, Varga P. 1, Molnár P., Éles 1, Mihajlo Korolija, Kuncz 2.

Edző:

Kásás Zoltán.

Teke: Magabiztosan nyert a Szeged a BL-negyeddöntőben

A férfi teke Bajnokok Ligájában is már a négyes döntőbe jutás a tét, a GabonaTransz-Szegedi TE a horvát KK Konikom Osijekkel néz farkasszemet. Az első mérkőzést az újszegedi tekecentrumban vívják szombaton 13 órától. További részleteket

itt olvashatnak

. Biztató végeredménnyel zárult a szombati csata, sikerült ugyanis előnyt szereznie a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a GabonaTransz-Szegednek, amely 6,5:1,5-re verte horvát látogatóját.

A férfi teke BL negyeddöntőjében, első mérkőzés: GabonaTransz-Szegedi TE – Konikom Osijek (horvát) 6,5:1,5 (3683-3558).

Jégkorong: Dunaújvárosban veszített a Volán

A Tisza Volán SC jégkorongcsapata már második mérkőzésére készül a héten. Az OB I/B-ben szereplő szegedi jégvitézek hétfőn a MAC Népstadion otthonában szenvedtek 6:2-es (2:0, 3:1, 1:1) vereséget (gólszerző:

Ambrus A. 2

), vasárnap 11.30-tól pedig a Dab.Docler-Jégtörőknél vendégeskednek. Az alapszakasz utolsó fordulójának eredményétől függetlenül már eldőlt, hogy a Volán a negyedik helyen végez az ötcsapatos pontvadászatban, s februárban az éllovas Debreceni HK ellen vív elődöntőt. Utolsó alapszakaszbéli mérkőzésén sima vereséget szenvedett a Volán. A Debrecen elleni pároscsata február 1-jén kezdődik, akkor a hajdúságiak a pályaválasztók. A második találkozót a következő hétvégén tartják Szegeden.

A jégkorong OB I/B-ben: Dab.Docler-Jégtörők – Tisza Volán SC 9:3 (4:1, 4:1, 1:1).

A szegedi gólszerzők:

Ambrus A. 2, Varga D.

Asztalitenisz: Középházi ütközet Békésen szegedi sikerrel

Hosszabb szünet után áll ismét asztalhoz a Floratom Szeged pingpongcsapata. Az asztalitenisz extraliga 10. fordulójában szombaton 14 órától a Békési TE I. otthonában küzdenek Lukács Leventéék. A Floratom a 6., a Békés a 7. helyen áll a tabellán, igazi középházi rangadóra készülnek tehát. A fontos találkozó szegedi szempontból jól végződött, hiszen viszonylag magabiztosan hozta el a pontokat idegenből a Floratom, melynek így sikerült meglógnia az üldözők, köztük a Békés elől is.

A férfi asztalitenisz extraliga 10. fordulójában:

Békési TE – Floratom Szeged AC 2:6.

A szegedi győztesek:

Dudás 3, Erdélyi, Lukács 1-1

és a Dudás, Lukács páros.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.