Sport

Ötletes játékkal ütötte ki a Tisza Volán a Tápét

Ötletes játékkal ütötte ki a Tisza Volán a Tápét

2009. január 31., szombat
Ötletes játékkal ütötte ki a Tisza Volán a Tápét

Fotók: Gémes Sándor

Első felkészülési mérkőzésén magabiztos, 7-0-s győzelmet aratott a Tisza Volán SC labdarúgócsapata a megyei I. osztályú Tápé ellen. Az NB III Alföld csoport 8. helyén telelő kék-feketéknél Beretka Péter triplázni tudott. Folytatás vasárnap 11 órakor az FK 1899 Szeged ellen a Felső Tisza parton.

A megyei I. osztályban szereplő Tápé ellen lépett pályára szombat délután a Tisza Volán SC. A szegedi fiatalok a nyárhoz hasonlóan most is rengeteg felkészülési mérkőzésen mérhetik fel tudásukat a szezonkezdetet megelőzően, s minden alkalommal hazai környezetben fogadják a riválist. Az első látogatót nem kímélték különösebben a kék-feketék, hiszen 3-0-s félidőt követően meg sem álltak 7 rúgott gólig, miközben saját hálójuk érintetlenségét is sikerült megőrizniük. Az enyhe időjárásban mintegy félszáz lelkes szurkolót csábított a Felső Tisza partra a Volán rajtja, a drukkerek jól szórakoztak, s tapssal jutalmazták kedvenceiket. "Mindenkivel elégedett voltam, ötletes focit mutattak be a srácok, igyekeztek két-három érintővel játszani, s visszaadni azt, amit az elmúlt hetek során gyakoroltunk. Végig uraltuk a mérkőzést, szép gólokkal örvendeztettük meg az értünk szorítókat. Pozitív jelként értékelem, hogy míg korábban a türelem nem volt ránk annyira jellemző, egyre érettebbek leszünk, fejben jobban fel tudunk nőni a feladathoz, s merjük járatni a labdát, amíg el nem jön a ritmusváltásra alkalmas pillanat. Mindenki maximális erőbedobással küzdött; úgy érzem, jó úton járunk a szép tavasz felé" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Buchholcz Gábor

. A vezetőedző azért néhány futballistát név szerint is kiemelt: a háromgólos

Beretka Péter

mellett nagyon elégedett például

Herczeg Gáborral

, aki januárban egészen új arcát mutatja,

Frank Attilával,

aki szombaton is kivételes játékintelligenciáról tett tanúbizonyságot,

Füle Mátyással,

aki amellett, hogy többször "rátekeredett" a játékszerre, szépségdíjas találatot ért el,

Búzási Péterrel,

aki gyorsan visszailleszkedett a Volán-gépezetbe, illetve

Kazi Lászlóval,

aki igen magabiztosan játszott a Tápé ellen (Buchholcz mester szerint az állhat ennek hátterében, hogy a "Kazal" becenevű támadónak sikerült tornából a vizsgája az egyetemen, így a következő félévbe léphetett). A Tisza Volán SC vasárnap 11 órakor kék-fekete rangadót vív az FK 1899 Szeged ellen a Felső Tisza parton. Akkor azok a labdarúgók kapnak lehetőséget, akik ma nem játszottak. A SZEGEDma.hu természetesen a vasárnapi derbiről is beszámol majd.

Felkészülési mérkőzésen: Tisza Volán SC - Tápé 7-0 (3-0).

Volán:

Czirják (Vasas)

- Búzási,

Vida, Grünwald, Szabó A.

- Herczeg,

Szilágyi

- Frank - Beretka, Füle

(Vágó A.)

, Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Beretka 3, Kazi 2, Füle, Szilágyi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.