Sport

Kínos kupakudarc: Szeviép-búcsú Európától

Kínos kupakudarc: Szeviép-búcsú Európától

2008. december 18., csütörtök
Kínos kupakudarc: Szeviép-búcsú Európától

Az egypontos görögországi vereséget követően bizakodva várta a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a Panioniosz elleni visszavágót, ám csütörtök este kínos meglepetést okoztak szurkolóiknak a szegedi lányok. A vendégek ismételten jobbnak bizonyultak a magyar bajnoki bronzérmesnél, s kettős győzelemmel jutottak a legjobb tizenhat közé a FIBA Európa-kupában.

Ezt senki se gondolta volna! A csoportkört százszázalékos teljesítménnyel, 6/0-s mutatóval zárta a Szeviép-Szeged, míg a Panioniosz a harmincadik helyen jutott a harminckettes egyenes kieséses táblára. Emberi számítások szerint a magyar együttes sokkal jobb, mint a görög, s a nagyobb tudását már Görögországban is bizonyította a Szeviép, ám akkor a végjátékban a bírók támogatását élvező hellének egy ponttal felül tudtak kerekedni. Erre mi történt csütörtökön a Tisza partján? A Panioniosz csak nem akart leszakadni, a végjátékban pedig újra állva hagyta a mi lányainkat. A Szeviép nem jutott a nyolcaddöntőbe, ami hatalmas kudacrnak számít, hiszen kimondva-kimondatlanul a legjobb nyolc közé vágyott az alakulat. Ez a vereség legalább annyira fáj, mint a BSE elleni közelmúltbeli fiaskó. Sürgősen rendet kell tenni a hölgyek fejében! A meccs krónikájához tartozik, hogy a szegediek amerikai bedobója,

Desire Almind

súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Női kosárlabda FIBA Európa-kupa, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágó: Szeviép-Szeged – Panioniosz (görög) 59-64 (15-14, 18-17, 15-15, 11-18).

Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette:

Banica

(román),

Vukanovics

(szerb). Szeviép:

Németh B., Fürész 11/3, Szakács 8/3, Tomova 4, Zserzserunova 17.

Csere: Almind 6,

Pusztai, Vincze V. 2, Russai 11.

Edző:

Donkó Orsolya.

Panioniosz:

Nero Lori 11, Deli 10/6, Papamichail 10, Chalivera 7/3, Giannakopoulou 6.

Csere:

Stavrakaki 10, Vasileiou 8/3, Panagiotopoulou 2.

Edző:

Georgios Tsemperis.

Továbbjutott:

a Panioniosz kettős győzelemmel, 117-111-es összesítéssel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.