Sport

Vékonyka Pick-győzelem Tatabányán

Vékonyka Pick-győzelem Tatabányán

2008. november 12., szerda
Vékonyka Pick-győzelem Tatabányán

Küszködött, de győzött Tatabányán a Pick Szeged együttese a Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga 10. fordulójának szerda esti mérkőzésén. A továbbra is erősen tartalékos Tisza-partiak számára a lényeg tulajdonképpen a két bajnoki pont megszerzése volt, ezt a feladatot sikerült is teljesíteniük.

A tizenegyedik győzelmet is behúzhatjuk a Pick Szeged neve mellé a 2008/2009-es pontvadászatban, miután

Vladan Matics

tanítványai sikerrel abszolválták a tatabányai kiruccanást. A hazai együttes igencsak megnehezítette a magyar kupa címvédőjének dolgát, de a

Krivokapics

vezette szegediek végül két gólt megőriztek előnyükből. A Pick az első helyen áll a tabellán, de csak azért előzi meg a rivális MKB Veszprémet - mely sajnos az újszegedi sportcsarnokban tudta két vállra fektetni Puljezevicséket -, mert a bakonyiak kevesebb mérkőzést játszottak le. A Pick legközelebb szombaton 17.15-kor a lengyel Wisla Plock ellen lép pályára hazai környezetben BL-találkozón. A tét a KEK-be jutás, a szegediek már egy döntetlennel is nyeregben érezhetik magukat.

A Budapest Bank Liga 10. fordulójában: Tatabánya Carbonex KC - Pick Szeged 23-25 (10-14).

Pick:

Puljezevics – Ghionea,

Krivokapics 8/2,

Petrea 3, Herbert 3, Katzirz 2, Vadkerti 3.

Csere:

Marjanac (kapus), Gyuris, Oszmajics 4, Simon 1, Vancsics 1.

Edző: Vladan Matics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.