Sport

Tisza Volán - Monor: Harapni fognak a hazaiak!

Tisza Volán - Monor: Harapni fognak a hazaiak!

2008. november 14., péntek
Tisza Volán - Monor: Harapni fognak a hazaiak!

Fotók: Gémes Sándor

A hosszú őszi menetelés utolsó állomása következik a Tisza Volán SC NB III-as labdarúgói számára szombaton, amikor is 13 órától a Monor vendégszerepel a Felső Tisza parton. A SZEGEDma.hu a csütörtök esti edzésen figyelte meg a szegedi előkészületeket.

Megjött a Tisza Volán SC labdarúgóinak étvágya! Mindezt szó szerint és képletesen is értjük, hiszen egyrészt a hazai mérkőzéseket megelőző csütörtök esti összetartáson jól fogyott és jólesett a finom tokány, másrészt pedig az előzetes várakozásokat eddig jócskán felülmúló szegedi együttes ígéri: a Monor ellen is harapni fog szombaton, hogy az újabb három ponttal megerősítse helyét az Alföld csoport középmezőnyének élén. A volános fiatalok lelkesedését nézve jó eély van rá, hogy a Pest megyeiek fűbe harapnak holnap a Tisza-parton... A csütörtöki tréningen is - ugyanúgy, mint az egész héten - főként a labdatartásra helyezte a hangsúlyt a gárda,

Buchholcz Gábor

vezetőedző a végén két részre osztotta a társaságot: a megkülönböztető trikósok és az "egyéb" pólósok előbb egy tizenhatosnyi területen, majd egy a fél pályán kétkapuztak a sok gyors, rövid passzot és megindulást gyakorolva. A vérre - egészen pontosan kólára menő - csatában senki sem ismert tréfát, hiszen hatalmas volt a tét! "A vesztes a győztessel leviszi a kaput!" - kurjantotta el magát a tréner, így zárult a közel másfél percig tartó fél perces "hosszabbítás", melynek során a "szürkékneknek" is nevezett "egyéb" pólósok eredménytelenül probálták ledolgozni a "sárgák" kétgólos előnyét.

A pályán és az öltözőfolyosón is remek volt a hangulat. A Volán jóvoltából a hazai meccseket csütörtök esténként közös étkezés előzi meg, ezúttal ízletes tokány, rizs és csalamádé jutott a műanyag tányérokra. A kemény edzés és a

Halkó Pál

szakosztályvezető által tartott öltözőbeli eligazítás után bizony mindenkinek jólesett a falat! "Mindenképpen győzni szeretnénk szombaton a Monor ellen, hiszen így lenne igazán szép a búcsú az ősztől és kitartó közönségünktől" - mondta két harapás között Buchholcz Gábor, majd hozzátette: jó formában van együttese, s Izsákon már örömmel látta: a fiúk türelmesen járatják a labdát, sok futással fárasztják az ellenfelet, s még attól sem esnek kétségbe, ha hátrányba kerülnek. Persze reméljük, szombaton nem kell majd bemutatni, mire képes a Volán hátrányból. A szegedi csapat négy mérkőzés óta veretlen, két döntetlent követően két alkalommal is hozta a három pontot, így a 15. forduló előtt 21 ponttal a kilencedik helyen tanyázik. A vendég Monori SE 16 pontot szorgoskodott össze az ősszel, ami egyelőre a tizenegyedik helyhez elegendő. A Pest megyeiek idegenbeli mérlege pocséknak mondható, hiszen még a 2. körben Jászapátiban nyerni tudtak ugyan, ám a további fellépéseiken rendre alulmaradtak, mikor átlépték a település határát. Az első két fordulót követően még százszázalékos monoriak talán vérmes reményeket tápláltak a Jászapáti legyőzése után, ám azóta több, igencsak súlyos zakóba is beleszaladtak vidéki útjaikon. Ha már vérmes remények, vajon ki gondolta volna, hogy az utolsó forduló előtt arról kell szavaztatni a szegedi labdarúgókat, hogy 21, 22 vagy 24 ponttal zárják az őszt? A nyári előkészületi meccsek forróságában, a megyei I. osztályú ellenfelektől elszenvedett vereségek bizony a legtöbb szurkolóban az fogalmazódott meg: akár kiesési gondjai is lehetnek a teljesen újjáalakított, átszervezett, megfiatalított Volánnak. Halkó Pál és Buchholcz Gábor azonban tisztában voltak vele, hogy majd a tétmeccseken kell teljesíteni, s nemcsak elhitték, de el is hitették a labdarúgókkal, hogy a kék-feketéknek bizony lehet keresnivalójuk a pontvadászatban. Így egy-két fanatikus most már azt számolgatja, hány pontra van a dobogó. Ugyanakkor persze a realitások talaján kell maradni, hiszen a mostani szezon elsősorban a csapatépítésről szól Szegeden, hogy aztán jövőre merészebb terveket is meg lehessen majd fogalmazni. Az alapok mindenesetre adottak, hiszen lelkes, sokra hivatott társaság dolgozik napról napra a Felső Tisza parti stadionban.

Ennek az együttesnek egy feladata maradt még az őszre: a Monor elleni csata. A szakvezetés csupán

Beretka Péterre

nem számíthat szombaton: a támadó ugyanis Valenciába utazott - egyes hírek szerint ott élő testvérét látogatja meg, más, megbízhatóbbnak tűnő információk szerint viszont

David Villát

szeretné kiszorítani a helyi sztáregyüttes kezdőcsapatából. Mindezek tükrében a következő összeállításban futhat pályára szombaton 13 órakor a szegedi együttes:

Czirják - Vida, Udvari, Grünwald, Szabó A. - Mórocz, Dargó - Baji R., Huszárik, Bárdosi - Kazi vagy Szilágyi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.