Sport

Magabiztos szegedi női pólósok - galéria!

Magabiztos szegedi női pólósok - galéria!

2008. november 4., kedd
Magabiztos szegedi női pólósok - galéria!

Fotók: Gémes Sándor

A papírformának megfelelően esélyt sem hagyott ellenfeleinek a szegedi női vízilabdacsapat az OB I/B hétvégi, szegedi fordulójában. A Bánki és a Hódmezővásárhely is kapitulált, így az Universitas már két kört követően is jelentős előnnyel vezet a tabellán.

Hannauer Péter

, a szegedi női vízilabdások vezetőedzője nem volt teljesen elégedett a látottakkal, hiszen sokkal jobb játékot várt hazai környezetben tanítványaitól. "A Bánki elleni első meccsen indiszponáltak voltak a lányok, sajnos úgy tűnik, az itthoni fordulókon még mindig nem tudjuk leküzdeni az elfogódottságot. A Vásárhely elleni csata második részében már egészen szép megmozdulásokat is felfedezhetett a közönség, s összességében mindkét találkozót magabiztosan nyertük, mégis komoly tanulságokkal szolgált ez a kör. Egyrészt még többet kell gyakorolnunk a fórokat, másrészt még jobban kell összepontosítanunk a labdajáratásra, a kombinációs játékra, ugyanis rengeteg támadásbefejezést, lövést kapkodtunk el. Fiatal, rutintalan, de sokra hivatott a csapatunk, rengeteg munka vár még ránk, ennél csak jobbak leszünk" - mondta a SZEGEDma.hu-nak a mester. Mit is tehetnénk hozzá? Szerencsés az az edző, akinek gyengébben teljesítő együttese is hat góllal nyer, illetve dicséretes ez az önkritika, s mindenképpen ez a fajta hozzáállás, szemlélet lehet a folyamatos fejlődés záloga. Márpedig a szegedi lányoknak határozott céljuk az előrelépés, hiszen az idei eredmények is azt mutatják, nem a B csoportban a helyük...

A női vízilabda OB I/B 2. fordulójában (SZUE):

Universitas Szeged – Hódmezővásárhelyi VSC 9-3 (2-2, 2-1, 4-0, 1-0).

Universitas Szeged:

Bük Zsanett – Árkosy Lilla 3, Lengyel Dorottya 4, Hajdú Enikő 1, Farkas Kinga, Sebők Zsófia, Bordás Tímea, Grezsa Nikolett 1, Lengyel Dominika, Lengyel Anett.

Edző:

Hannauer Péter.

Hódmezővásárhelyi VSC:

Tóth Adrienn 1, Mészáros Judit 2

. Edző:

Rácz Tamás.

Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 5/0, ötméteresből: 1/0, ill. 0/0.

Bánki Vízisport Egyesület – Universitas Szeged 6-12 (2-2, 0-2, 3-4, 1-4).

Universitas Szeged: Bük Zsanett – Árkosy Lilla 3, Lengyel Dorottya 5, Hajdú Enikő, Farkas Kinga, Sebők Zsófia, Bordás Tímea 2, Grezsa Nikolett 1, Lengyel Dominika, Lengyel Anett 1, Fabó Lili. Edző: Hannauer Péter. Gól emberelőnyből: 7/0, ill. 6/1, ötméteresből: 1/1, ill. 0/0.

Hódmezővásárhelyi VSC – Debrecen 13-7 Villanó Fókák Kecskemét – Debrecen 20-12 Bánki VE – Villanó Fókák 13-11

Az állás a második játéknapot követően:

1. Universitas Szeged 12 pont, 2. Villanó Fókák 6, 3. Bánki VE 6, 4. Hódmezővásárhely 6, 5. Debrecen 0. A következő fordulót november 22-én Hódmezővásárhelyen rendezik, ahol a szegediek a Kecskeméttel és a Debrecennel találkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.