Sport

Demonstráció a focipályán: „Nem állunk ki!”

Demonstráció a focipályán: „Nem állunk ki!”

2008. október 26., vasárnap
Demonstráció a focipályán: „Nem állunk ki!”

Az egyik éllovas az istállóban marad, mert tisztább ügetőt akar

A megyei fociban nem mondhatni, hogy unalmasan telnek a hétköznapok. Sajnos. Mert bizony nem a pattogó labda okozta izgalmak miatt tördeli kezét Szeged több száz futballrajongója, hanem az újabb fegyelmi eljárások, eltiltások körüli hangulat, helyzet nem hagyja nyugodni a labdarúgókat, vezetőket, edzőket és szurkolókat. Ezúttal a főszereplő ismét a Dorozsma és a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ). Mintha a zöld gyepen kívül egy külön mérkőzés is folyna...

A dorozsmai csapat hányattatása még a múlt szezonban kezdődött, amikor hosszú ideig különböző adminisztratív bakik miatt pontlevonások fenyegetettségében fociztak az ifjak. Ám az igazi kálvária idén szeptemberben indult, amikor a Tápé-Kiskundorozsma megyei I. osztályú mérkőzésen történt sportszerűtlen jelenetek miatt

Ottlik Sándort

, a Kiskundorozsma edzőjét 2009. június 30-áig mindennemű sportszakmai tevékenységtől eltiltotta a CSLSZ. A hivatalos fegyelmi határozat indoklása szerint Ottlik a játéktérre belépve felelősségre vonta a Tápé földön fekvő labdarúgóját, ordított, nagy kézmozdulatokkal hadonászott, ezáltal a játékossal fizikai kapcsolatba került. Az elmúlt héten a Mórahalommal szemben lejátszott mérkőzés után fél órával pedig állítólag két játékos,

Bosánszki Mihály

és

Ottlik Roland

került olyan kontraktusba a sípmesterrel, hogy később, egy határozat értelmében, a fegyelmi eljárás idejére felfüggesztették játékjogukat. A dorozsmaiaknál betelt a pohár. Az őket ért sorozatos és méltatlan támadások miatt kilátásba helyezték: nem lépnek pályára a vasárnap a Sándorfalva ellen. Ezt megerősítette a felkeresett edző, technikai vezető és a szerkesztőségünkbe eljuttatatott sajtónyilatkozat is. Ráadásul a csapat internetes fórumán a következő levélre bukkantunk:

Egy demonstráció bejelentése

Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség

Elnökének, Főtitkárának

Tisztelt Talpai és Kormányos Urak!

Elég volt. Szponzoraink nem azért áldoznak évente milliókat a kiskundorozsmai labdarúgásra, hogy a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága hetente hozzon csapatainkat sújtó, minden jogalapot nélkülöző döntéseket.

Kérem a Tisztségviselő Urakat az alábbi bejelentéseink szíves tudomásul vételére, és a szükséges intézkedések meghozatalára.

1., Ifjúsági csapatunk nem áll ki soron következő Sándorfalva elleni meccsére, amennyiben 2008. október 24-én 12 óráig írásban nem helyezik hatályon kívül a 177/2008-09 számú fegyelmi bizottsági határozatukat ( Az üggyel kapcsolatos előterjesztésünket 2008. október 21-én délelőtt Nógrádi Tibor juttatta el Önöknek ).

2., Felnőttcsapatunk nem áll ki a soron következő Sándorfalva elleni meccsére, amennyiben 2008. október 24-én 12 óráig írásban nem helyezik hatályon kívül a 183/2008-09 és 184/2008-09 számú fegyelmi bizottsági határozatukat.

3., Egyesületünk összes csapatát visszalépteti a bajnokságból (előkészítő, ifjúsági, serdülő, felnőtt) amennyiben 2008. október 29-én 12 óráig nem helyezik hatályon kívül a fenti határozatokat.

4., Kérem tisztelt Elöljáró Urakat, amennyiben bármely írásos dokumentum a szövetség rendelkezésére áll Ottlik Roland és Bosánszki Mihály játék jogának felfüggesztésével kapcsolatban, azt ma délig szíveskedjenek a 62/449920 telefax számra részünkre megküldeni, hogy a számunkra ismeretlen rágalmazóval szemben egyesületünk megindíthassa a polgári peres eljárást.

Kiskundorozsma, 2008. október 22.

Sporttársi üdvözlettel:

Kiss Antal elnök

Hiányzó vizsgálatok?

Szerkesztőségünk felkereste

Kiss Antalt,

a klub elnökét, aki elhárította kérdéseinket, mondván: jövő héten asztalhoz ülnek

Talpai Jánossal

, a CSLSZ elnökével, nyilatkozni majd a megbeszélések után fog. Azt azonban elmondta portálunknak, hogy a levelükre válasz nem érkezett, és a felfüggesztett játékosok ügyével kapcsolatban sem kaptak indoklást. Felhívtuk Ottlik Sándort, a lelátóra száműzött edzőt, mondja el véleményét. A szakember először a tápéi „szerepléséről" beszélt. Véleménye szerint már ott sem jártak el körültekintően. Mert az igaz, hogy berohant a pályára, de nem rugdosódott, csak egy „tockost" adott hátulról a játékos tarkójára. Ezt a sértett is megerősítette később, sőt rendezték egymás között a nézeteltérést is. Neki a kivizsgálás körüli anomálikkal van problémája. Véleménye szerint a tápéi esetben is, de főként a legutóbbi, mórahalmi meccs után történteket jogsértő módon kezeli a CSLSZ. Ottlik úgy véli, hogy koncepciós eljárások folynak csapata ellen. A történteket nem követi mindenre kiterjedő vizsgálat, meghallgatás. A hallottak alapján, diktatórikus módon határoznak. Arra a kérdésre, hogy mi lehet ennek az oka, az edző úgy felelt, talán a dorozsmaiak őszintesége, hogy a szövetség működése körüli hiányosságok, szabálytalanságok miatt már többször felemelték a hangjukat.

„Az ember, aki ott se volt"

Az egyik eltiltott játékos, Ottlik Roland megerősítette a szakember aggályait. A mórahalmi meccs után a pletykák szerint ő és Bosánszki Mihály már felöltözve kérték számon a bírón a mérkőzés játékvezetését, ami ráncigálások és hangoskodás közepett történt. A felfüggesztett játékjogú csatár elmondta, hogy ő a büfében tartózkodott barátnőjével, nem is beszélt a játékvezetővel a meccs után. A felfüggesztése jogtalan, és nem érti, miért nem kérdezték meg őt is. A SZEGEDma.hu felkereste a CSLSZ főtitkárát,

Kormányos Gábort

, hogy megkérdezze, miért nem kell kivizsgálni az ilyen ügyeket, akár tanúmeghallgatásokkal is, mielőtt szankcionálnak, és miért nem válaszoltak a dorozsmai klub levelére. A főtitkár portálunknak elmondta, hogy még szó sincs eltiltásról. Az ügyet a fegyelmi bizottság fogja kivizsgálni, és a szabályok értelmében arra az időre fel kell függeszteni a játékosok játékjogát. A CSLSZ egyébként a bírói jelentés alapján járt el, amelyben Ottlik Roland és Bosánszki Mihály neve szerepel mint érintett, a bíróval szóváltásba került személyek. Természetesen lesznek tanúmeghallgatások, és a vizsgálat után döntenek, s hoznak majd végleges határozatot a szövetség illetékesei. A levéllel kapcsolatban Kormányos azt mondta, hallotta, hogy a négynapos ünnep előtt, szerdán született egy levél, de ő nem találkozott vele. Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha egy csapat nem áll ki, a sportvezető úgy felelt, hogy ebben az esetben is a fegyelmi bizottság fog eljárni.

A Sándorfalva készült...

Felkerestük

Szekeres Károlyt,

a Sándorfalvi SK elnökét, aki azt mondta, hogy ő és csapata nem akar foglalkozni az üggyel. Készülnek a mérkőzésre, hiszen nem kaptak semmiféle hivatalos levelet arra vonatkozólag, hogy elmaradna a rangadó. Ők a zöld gyepen szeretnék legyőzni ellenfelüket a vasárnap fél háromkor kezdődő találkozón. Nos, a Dorozsma végül nem jelent meg, így elmaradt a listavezető és a harmadik helyezett összecsapása a megyei I. osztályban. Az éllovas sándorfalvaiak az ifikkel kiegészülve egymás közötti edzőmeccsel ütötték el az időt, azt azonban világossá tették: ez az eljárás senkinek sem kedvez, mert egyrészt bevételektől esnek el a klub és a játékosok, másrészt mind sportemberek a zöld gyepen szerettek volna dönteni a három pont sorsáról. A zöld gyep helyett pedig most már a zöld asztal következhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.