Sport

Sporthétvége: harmadik a Beton, kikapott a Szedeák

Sporthétvége: harmadik a Beton, kikapott a Szedeák

2008. szeptember 14., vasárnap
Sporthétvége: harmadik a Beton, kikapott a Szedeák

Szombaton első bajnoki mérkőzését játssza az SZTE-Szedeák NB I/B csoportos férfi kosárlabdacsapata, vasárnapig zajlik a nemzetközi vízilabdatorna a sportuszodában, a szeviépes kosaras lányok a Sió-kupán vitézkednek, a Pick szombaton Kecskemétre utazik. Sporthétvége című összeállításunkban folyamatosan beszámolunk Önöknek a szegedi vonatkozású eredményekről és történésekről, kattintsanak újra és újra a Sporthétvégére a SZEGEDma.hu-n, s semmiről sem maradnak le!

Férfi kosárlabda: kikapott Debrecenben az SZTE-Szedeák

Szombaton 16 órakor a Debreceni Egyetem KE II. vendégeként lépett pályára az SZTE-Szedeák együttese a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 1. fordulójában.

Nyilas István

gárdája tavaly újoncként a 13. helyen végzett a B csoportban, idén szeretnének a legjobb nyolcba kerülni, ehhez arra van szükség, hogy a 12 csapatos Keleti csoport küzdelmeit az első négy között zárják. Nem lesz egyszerű feladat, de szurkolunk a szegedi kosaras fiúknak, hogy sikerüljön újjáéleszteniük a nem is oly rég még virágzó sportágat a Tisza-parti városban. Az SZTE-Szedeák szereplését a SZEGEDma.hu kitüntetett figyelemmel követi a következő hónapok során. Sajnos a bemutatkozás nem sikerült a legjobban, hiszen a házigazdák magabiztosan verték a szegedieket.

Az NB I/B Keleti csoport 1. fordulójában:

DEKE II. - SZTE-Szedeák 85-49 (19-17, 18-7, 27-8, 21-17).

SZTE-Szedeák:

Rezák

11,

Simándi

7,

Fülöp, Kovács A.

7/3,

Trényi

13. Csere:

Magyar

3,

Varga M.

,

Blahó

2,

Mészáros, Varga D.

1,

Széll

5/3,

Szabad

. Edző: Nyilas István.

Vízilabda: a Domino-Honvédé a szegedi trófea

Az újszegedi sportuszodában pénteken kezdődött, s vasárnapig tartott a Turbo-Diapolo-kupa nemzetközi vízilabdatorna. A végső győzelmet a magyar bajnoki ezüstérmes Domino-Honvéd szerezte meg, a házigazda a harmadik helyen zárt. Az olimpai bajnokok - a szegedi

Varga Tamás

, a honvédos

Gergely, Molnár

, illetve a vasasos

Varga Dénes

és

Dániel

, valamint

Hosnyánszky

és

Kis

nem szerepeltek a viadalon, mely remekül szolgálta a gárdák bajnoki felkészülését - a nézők szórakozását a hirtelen jött hideg miatt sajnos már kevésbé...

A pénteki eredmények:

Szeged Beton - Domino-Honvéd 10-12, Vasas - Nagyvárad 12-11, Domino-Honvéd - Dinamo Moszkva 12-11, Szeged Beton - Vasas 6-5.

Szombaton:

Domino-Honvéd - Vasas 7-4, Nagyvárad - Dinamo Moszkva 10-7, Szeged Beton - Nagyvárad 10-10, Dinamo Moszkva - Vasas 13-12.

Vasárnap:

Nagyvárad - Domino-Honvéd 11-10, Szeged Beton - Dinamo Moszkva 14-13.

A torna végeredménye:

1. Domino-Honvéd 9 pont, 2. Nagyvárad 7 pont (42-39), 3. Szeged Beton 7 pont (40-40), 4. Dinamo Moszkva 3 pont, 5. TEVA-VasasPlaket 3 pont.

Női kosárlabda: különös Szeviép-végjáték Szekszárdon

A Szeviép-Szeged NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata a szekszárdi Sió-kupán szerepelt.

Donkó Orsolya

lányai első meccsükön a házigazdák szintén A csoportos alakulatát verték 68-55-re. Szombaton az egyik nagy rivális BSE-vel játszott a Szeviép, s 77-67-re győzött (legjobb dobó:

Szakács

22/3,

Fürész

15,

Vincze

13,

Almind

12,

Laczi

11/3). A tornagyőzelemre esélyes szegedi lányok vasárnap 10 órakor a Vasas-Csata, 14 órakor a romániai CSM Satu Mare ellen léptek pályára. Meglepetésre a Vasas-Csata 72-59-re verte a Szeviépet, mely nem állt ki utolsó mérkőzésére (azaz 20-0-lal a Szatmárnémetinek írták jóvá a meccset) - mivel csak hat egészséges ember maradt, s nem akartak újabb sérülést kockáztatni -, így bár a zárónap előtt a kupa legnagyobb esélyese volt, a körbeverések miatt kialakult pont egyenlőségeket követően a torna szabályzata értelmében az ötödik, azaz utolsó helyen végzett a bajnoki bronzérmes.

Férfi kézilabda: Delfint fogtak a pickesek

A Pick Szeged csapata már két győztes meccsen van túl a Budapest Bank Ligában, ma 17.30-kor pedig az újonc Kecskeméti Delfin KC-nál vendégszerepeltek

Vladan Matics

legényei. A kézilabdás totóban ez a meccs fix kettes! Be is jött a papírforma, hiszen bár főleg az első félidőben jól tartották magukat a hazaiak, 16-12-es első félidei előnyét kicsit még növelte a Pick fordulás után, s végül 30-25-re győzött. A legeredményesebbnek a 8 gólos

Katzirz Dávid

bizonyult. Meg kell azonban jegyezni, a magyar kupa címvédője továbbra sem játszik éppen bombaformában, pedig vészesen közelednek a Bajnokok Ligája-meccsek, ahol pedig már nem lehet hibázni, különben könnyen úgy járnak a szegediek, mint tavaly az MKB Veszprém, mely már az első csoportkörben elhullott. Az irtózatosan erős horvát HC Croatia Osiguranje-Zagreb, a tavalyi KEK-döntős német Rhein-Neckar Löwen és a lengyel Wisla Plock alkotja a Pick mellett a H csoportot, s az első kettő jut a legjobb 16 közé az október-novemberi meccseket követően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.