Sport

Peking 2008: kajak-kenuban továbbra is remek!

Peking 2008: kajak-kenuban továbbra is remek!

2008. augusztus 19., kedd
Peking 2008: kajak-kenuban továbbra is remek!

Kedden az 500 méteres versenyszámok előfutamait rendeztek meg a pekingi olimpián a kajak-kenusok számára. A szegedi klasszisok közül ezúttal az olimpiai bajnok Janics Natasa és a világbajnok Vajda Attila is vízre szállt.

Vajda Attila

számára ezúttal nem sikerült olyan jól a pálya, mint hétfőn: C-1 500 méteren előfutamában a negyedik helyen zárt, így a csütörtöki középdöntőben kell kiharcolnia a szombati fináléba kerülést. A szegedi versenyző különösen a rajtjával volt elégedetlen, az indulás pedig a rövidebb távon mindenképpen meghatározó. Futamgyőztesként került viszont döntőbe női K-2 500 méteren a címvédő

Kovács Katalin-Janics Natasa

egység (ráadásul a mieink sokkal jobb időt mentek a nagy rivális németeknél), Kovács Katalin K-1 500 méteren, illetve mint előfutam-harmadik szintén elkerüli a középdöntőt a

Kammerer Zoltán

és

Kucsera Gábor

alkotta kajakpárosunk. K-1 500 méteren

Vereckei Ákos

szintén megnyerte futamát, de ebben a számban mindenkinek középdöntőznie kell. A C-2-ben a fiatal

Sáfrán Mátyás-Sáfrán Mihály

páros hatodikként zárt előfutamában, így készülhet a csütörtöki "pótvizsgára". Szerdán az 1000 méteres versenyszámok középdöntőit rendezik Pekingben.

Négy egységünk már hétfőn kivívta a döntős szereplés jogát

, holnap K-1-ben

Benkő Zoltán

, illetve C-2-ben a

Kozmann György-Kiss Tamás

duó is megteheti ugyanezt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.