Sport

Ősztől ismét jégre lép a szegedi felnőtt hokicsapat

Ősztől ismét jégre lép a szegedi felnőtt hokicsapat

2008. június 13., péntek
Ősztől ismét jégre lép a szegedi felnőtt hokicsapat

Fotók: Gémes Sándor

A 2007/2008-as szezonban csupán az utánpótlásbajnokságokban karcolták a jeget a szegedi korcsolyák, ősztől azonban a felnőttbajnokságban is szurkolhatnak majd kedvenceikért a Tisza-parti hokibarátok. Azt viszont még nem tudni, ki lesz a gárda szakvezetője.

Egy év szünet után újra leadja nevezését a felnőtt OB küzdelmeire a Tisza Volán SC jégkorongcsapata – erről

Lippai Pál

szakosztályvezető (

alsó képünkön

) tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t. Bár anyagi és infrastrukturális lehetőségeikkel számot vetve továbbra is elsősorban az utánpótlás nevelésére összpontosítanak, ahhoz, hogy a fiatalok követendő mintát lássanak maguk előtt, mindenképp szükség van nagycsapatra, ez motiválta a vezetőséget. A szövetségben nem tisztult még le teljesen a jövő évi pontvadászatra nevezők száma, így a kiírást nem véglegesítették. Amennyiben az elit Extraliga néven szerepel, akkor a szegediek az OB I-ben ragadhatnak ütőt, ha végül OB I néven startol a legmagasabb osztály, akkor a második vonalat OB I tartalékbajnokságnak keresztelik.

Vége a kényszerszünetnek

Hogyan is áll majd össze ez a másodosztályú együttes? A szakosztályvezető elmondta: elsősorban az idei ificsapatra kívánnak építeni, mely kiegészül majd több olyan szegedi vagy szegedi kötődésű felnőttjátékossal – így a tervek szerint

Egyed Mátéval

–, akik a 2007/2008-as „kényszerszünetben” máshol játszottak. Csapat és nevezés tehát lesz, mint ahogy szakvezető is ül majd a kispadon – de hogy ki, az egyelőre nyitott kérdés. Az elmúlt szezonban a klub Szegedre csábította a szabadkai származású

Nikola Dujmovicsot

, aki játékosként Szabadkán, majd Újvidéken és Belgrádban szerepelt, edzői pályafutása során pedig a szerb és a bosnyák ifjúsági válogatott szövetségi kapitányaként, s három évet Olaszországban is tevékenykedett. Dujmovics mester szerződése március 31-én lejárt, azóta nem történt vele egyeztetés. „Bár nem ismerjük pontosan Dujmovics mester szándékait, az elmúlt egy év során kiderült, hogy ő elsősorban az utánpótlásban lát fantáziát, lehetőséget, s a szülők is ez irányú munkáját támogatják. Mindenképpen szükség van edzőre a felnőttcsapat mellé, ezért körülnézünk az országon belül és kívül” – árulta el Lippai Pál.

Fokozódik a hokiláz

A nézők továbbra is ingyen tekinthetik majd meg a mérkőzéseket a műjégpálya lelátóin, hiszen a vezetőség célja, hogy újra kialakuljon a hokiszerető, meccsre járó szurkolói mag a Tisza-parti városban. A magyar felnőtt- és utánpótlás-válogatottak sikereinek tükrében erre minden esély megvan, s az országban tomboló hokiláz következtében talán még az eddigieknél is több kissrác jelentkezik majd a Tisza Volán SC-be is, mely az elmúlt években a mostoha körülmények ellenére – még fél évig sem használhatják a jeget – is válogatott szintű korongosokat nevelt ki. A Szeged az utóbbi évtizedben több alkalommal is elindult a legmagasabb osztályban a felnőttek között (ugyanakkor 2001 óta háromszor még az OB II-be sem nevezett felnőttgárdát). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elitmezőnyben történő szerencsepróbálásokhoz jászberényi közreműködés és dunaújvárosi, illetve székesfehérvári segítség is kellett, mégis: olyan fiatalok acélosodtak szegedi jégen, mint a mai magyar válogatott erősségének számító

Peterdi Imre

vagy

Budai Krisztián

. A 2007/2008-as szezonban négy korosztály küzdelemsorozatában (mini, előkészítő II., serdülő, ifi) képviseltette magát a Volán: az ifjúságiak hétből hetedikek lettek, míg a Dunaferr SE-vel közös serdülőcsapat nyolcból a negyedik helyen végzett, miután elbukta az Újpest elleni bronzcsatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.