Sport

Hódi Károly négy lóval küzd Vecsésen

Hódi Károly négy lóval küzd Vecsésen

2008. június 11., szerda
Hódi Károly négy lóval küzd Vecsésen

Fotó: SZEGEDma

Az utóbbi hetekben üldözi a balszerencse a kiváló szegedi fogathajtót, Hódi Károlyt. Bár fogata egyre jobb formába lendül, a csütörtökön kezdődő vecsési verseny sem lesz egyszerű számára.

Csütörtöktől vasárnapig Vecsésre figyelnek a lovassportok szerelmesei. Rangos nemzetközi fogathajtóversenynek ad otthont a Dobrovitz Lovaspark, a viadal egyben a második válogatót jelenti a szeptemberi hollandiai vb-re készülő négyesfogatok számára.

A hazai ászok mellett több külföldi világbajnok (így a svéd Eriksson és a svájci Ulrich) is indul a négyesek igen rangos mezőnyben. Ott lesz a rajtnál a kettesfogathajtásban háromszoros világbajnoki ezüstérmes, egyszeres bronzérmes szegedi Hódi Károly (képünkön) is, aki az idei esztendőben a „nagykategóriában” szeretné kivívni a vb-csapatba kerülést.

Az első, fábiánsebestyéni válogatón három rivális – Lázár Zoltán, Dobrovitz József és Juhász László – előzte meg, s Hódi Vecsésen is arra törekszik, hogy a négy legjobb magyar között végezzen – előreláthatólag ennyien képviselik majd színeinket Hollandiában. Egyre több akadály tornyosul azonban a kiváló versenyző előtt.

„Még nincs két hete, hogy egy németországi viadalon nem tudtam elindulni, mert a rajt előtt kizárták az egyik lovamat. Erre most Vecsésen egy másik szereplését tiltották meg a versenybírák sántaság gyanúja miatt. Ő egy számban ment volna, így most a három próbát cserelehetőség nélkül, négy lóval vagyok kénytelen teljesíteni. Remélem, semmi nem jön már közbe, mert így is durván csökkentek az esélyeim a véletlenek szerencsétlen összejátszása következtében” nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Hódi. Hozzátette: különösen azért elkeseredett, mert úgy érzi, hogy fogata folyamatosan összecsiszolódott, a lovak egyre jobban mennek.

A négyesek versenye pénteken a díjhajtással indul Vecsésen, Hódi Károly 15 órakor hajt a négyszögbe. A maratonhajtást szombaton, az akadályhajtást vasárnap rendezik. Az eredményekről folyamatosan beszámolunk portálunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.