Sport

Hetedikként zárt az NB III-ban a Tisza Volán SC

Hetedikként zárt az NB III-ban a Tisza Volán SC

2008. június 15., vasárnap
Hetedikként zárt az NB III-ban a Tisza Volán SC

Fotó: Gémes Sándor

A labdarúgó NB III. Alföld csoportjának 30. fordulójában Hódmezővásárhelyen lépett pályára vasárnap a szegedi Tisza Volán SC.

Protity Sándor

gárdája számára az volt a tét az utolsó játéknapon, hogy sikerül-e esetleg előrelépni a hetedikről az ötödik vagy a hatodik pozícióba. Az egyik rivális, a Gyula szombaton 1-1-es döntelenre végzett Baján, így adott volt az esély. A Honvéd II. ma 3-1-re verte a Dabast, s mivel a Volán 1-1-es félidőt követően csupán 2-2-t tudott kiharcolni a Hódmezővásárhelyi FC otthonában, a szegedi együttes maradt a hetedik helyen. A Tisza-partiak találatain

Bank Szilárd

és

Brinszky Adrián

(képünkön jobbra, a labdával)

osztoztak. A bajnokságot a Békéscsaba nyerte 63 ponttal (ezzel felkerült az NB II.-be) az 59 pontos Baja, az 54-54 pontos Szigetszentmiklós és Monor, valamint az 52 pontos Honvéd II., az 51 pontos Gyula és az 50 pontig jutó Tisza Volán előtt. A Csongrád megyei csapatok közül a Vásárhely tizenegyedikként zárt, míg az utolsó előtt, tizenötödik helyen végző Csongrád kiesett az NB III.-ból. A Tisza Volán SC újoncként szerepelt a 2007/2008-as évadban az NB III. Alföld csoportjában. A szezon első részében a szegedi alakulat nagy harcban volt a Békéscsabával és a Bajával, úgy tűnt, akár a feljutásra is esélyes lehet. Aztán a közös főtulajdonos Szeviép az NB I-es Diósgyőrbe vitte át

Vágó Attila

vezetőedzőt,

Dlusztus Imre

ügyvezetőt vezérigazgatóvá tette Miskolcon, valamint télen a Volán három kulcsjátékosát (

Szélpál T., Honma, Vida

) is áttelepítette. Ezzel párhuzamosan anyagi nehézségek is jelentkeztek a csapat háza táján, így nem volt meglepő, hogy tavasszal a harmadikról a hetedik helyig esett vissza a Szeged. Míg az őszi mérkőzéseken 31, addig a tavaszi szezonban 19 pontot gyűjtött a megyeszékhely első számú futballcsapata. Kérdés, hogyan alakul tovább a csapat sorsa, hiszen a működtető Szeged Labdarúgó Klub Kft. 75 százalékosa főtulajdonosa, a Szeviép cégcsoport áprilisban bejelentette, nem kívánja tovább támogatni a szegedi labdarúgást, s tulajdonrészét névértéken felajánlja a társtulajdonos Tisza Volán SC-nek. Az üzlet további alakulásáról azóta nem érkezett hír.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.