Sport

A szegedi labdarúgásért demonstráltak

A szegedi labdarúgásért demonstráltak

2008. június 8., vasárnap
A szegedi labdarúgásért demonstráltak

Fotók: Gémes Sándor - SZEGEDma

"Szegedi városvezetőség! Kell a foci!!!" Ezt üzenték transzparenseikkel vasárnap délután a székesfehárvári és a szegedi focibarátok, akik közösen emlékeztek a tragikusan fiatalon elhunyt edzőre, Kaszás Gáborra.

Kaszás Gábor

az 1980-as években három esztendőn át ült a Szeol AK kispadján, az általa irányított együttes számít az utolsó szegedi sikercsapatnak. Éppen 25 esztendővel ezelőtt, az 1983/1984-es szezonban kilencedik lett az NB I-ben a Kaszás-csapat. A mester később a Videotonnal is nagyszerű eredményeket ért el. Az Együtt a Szegedi Labdarúgásért mozgalom és a Videoton Baráti Kör

közös rendezvényét

szurkolói mérkőzés nyitotta volna a Széchenyi téren, ám ezt

Mózes Ervin

jegyző nem engedélyezte... Majd a Kaszás Gábornak történt tiszteletadást követően a Videoton Baráti Kör

petíciót

juttatott el a városházára Szeged labdarúgásának megmentése érdekében. Ezt követően a mintegy száz demonstráló közösen végigvonult a korzón.

A délután fénypontjaként a SZVSE-pályán Székesfehárvár-Szeged nagypályás meccset tartottak szurkolók és korábbi NB I-es labdarúgók, a Kaszás-csapat tagjainak részvételével. A meccs 4-3-as szegedi győzelemmel zárult, majd pedig baráti beszélgetés és pörköltfőzés következett. A nap eseményeiről a későbbiekben részletes tudósítással jelentkezünk a SZEGEDma.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.