Sport

Fábiánné utolsó öt embere is Szegedre tart?

Fábiánné utolsó öt embere is Szegedre tart?

2008. május 22., csütörtök
Fábiánné utolsó öt embere is Szegedre tart?

Fábiánné Rozsnyói Katalint nem lepte meg, hogy Janics Natasa, majd Kovács Katalin után az újdonsült Európa-bajnok női kajakos duó, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta csapatát. A hatszor is az év edzőjének választott szakembernél aki az MTI-nek beszélt erről így öt női kajakos maradt.

„Megalakult az új magyar olimpiai négyes” kommentálta a történteket a távirati irodának Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki mint mondta még kitart, s egyelőre továbbra is Szolnokon tartózkodik. „Amikor ugyanis a két lány bejelentette, ők is Szegedre költöznek, megkérdeztem Kozák Danutát, miért mennek el, ő ezt válaszolta: „Nekem szimpatikusabb az a négyes, amelyikben a Kovács Kati és a Janics Natasa is benne ül.”

- Kozák az Eb-ezüstérmes négyesben is szerepelt. Nem rázta meg az újabb távozás ténye?

- Engem már semmi nem lep meg, még a férjem és legfőbb tanácsadóm, Fábián László olimpiai bajnok kajakos élcelődése sem. Ő ugyanis azzal cukkol, hogy ne keseregjek, szombatra már csak ketten leszünk. Egyébként Kozáktól azt is megkérdeztem, akar-e még jövőre is versenyezni. Őket ez most nem érdekli, el van telve a Kovács Katival folytatott beszélgetésekkel, aki bevallottan hívta őt és Szabót, hogy velük szívesen menne négyest, mint inkább a volt MTK-beli társaival. Katira egyébként jogosan néznek fel, ő mindig rendesen végezte az edzéseket, ő egy igazi példakép az ilyen fiatalok számára.

- Ennél konkrétabb kérdést nem tett fel tanítványának?

- Felemlítettem neki, hogy benne ültél az Eb-ezüstérmes négyesben, amely háromnegyed részben kész volt az olimpiai erőpróbára is. Ezt most veszni hagyod? kérdeztem, de nem jött érdemi válasz.

- Kozák távozásával megbomlott az a négyes, amelynek egyértelmű joga volt a szegedi Világkupán való indulásra. Ezek után mi lesz?

- Ettől kezdve minden a kapitány, Angyal Zoltán döntésétől függ, mivel a négyesben a kiírás szerint nem lehet cserélni. Így nem tudok mást mondani a maradék öt lánynak, hogy vagy megveritek a túloldaliakat, vagy...

- Mást nem mondott nekik?

- Azt is felajánlottam az „ötöknek”, hogy meg kellene fontolniuk, nem az lenne a legjobb, ha testületileg lemennének Szegedre, és jelentkeznének Sári Nándornál, a csodálatos férfiszakági edzőnél? Én meg jelentkezem nála segédedzőnek, mert én csak egy sarlatán vagyok.

- Erre mit válaszolt Paksy Tímea, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda és Keresztesi Alexandra?

- Azt válaszolták, hogy még fontolgatják a felvetésemet. Amint fentebb mondtam, a történtek után már semmin nem lepődnék meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.