Rúzs

Jóslási technikák

Jóslási technikák

2010. február 3., szerda
Jóslási technikák

Régóta keresnek jeleket a jövőről, amire találhatunk a szépirodalomban is utalást, vagy elég a delphoi jósdára gondolnunk középiskolai tanulmányainkból. Az ókorban saját jósuk is volt egyeseknek. Viszont, ha csalódniuk kellett annak igazmondásában, nem biztos, hogy jól járt a jövőbelátó.

Minap az egyik újság hirdetései közt jósra és jóstanfolyamra lettem figyelmes. Igaz, már régóta foglalkoztat a téma. Milyen jóslási technikák ismertek? Ha mindenképp tudni szeretnénk a jövőt, vagy egy fontos döntési helyzetbe kerültünk, ahol jól jönne egy szakértő segítsége, vágjunk bele a keresésbe. Ami nem mindegy, hogy távoli vagy közeljövőbeli dologra vagyunk kíváncsiak.

A kártyából jóslás során a jelent, közeljövőt, és a távoli jövőt szokták megemlíteni. A kávé zaccból leginkább a jelenre, és a közeljövőben bekövetkező eseményekre derít fényt a jövendőmondó. Olyan dolgok hírét ne várjuk, amely előreláthatólag több év múlva következik be.

Kártyás jóslás esetén leginkább a cigánykártyát és a tarotkártyát szokták használni. Az még csak-csak érthető, ahogyan ott a lapokat összeolvassák, és kerek történetté alakítják. De a kávézaccból? Ez már egy összetettebb folyamat. A „jós” megfőzi a forró feketét, olvas a kávéból, majd elfogyaszthatjuk azt, és a zaccból is jeleket értelmez nekünk. Egyesek szerint nem is szükséges kutatni a megfelelő jövendőmondó után. Elég, ha veszünk egy jóskártyát, vagy magunk főzzük meg az erős feketét, és intuíciónkra hagyatkozva keresgélni kezdjük a jeleket. Ha pedig már azok is megvannak, nincs más hátra, mint a kérdéses dologra összpontosítva értelmezni őket. Ha pedig hivatásszerűen szeretnénk űzni ezt a foglalkozást, akár egy jóstanfolyamra is beiratkozhatunk. Szerencsére, mint az élet összes területén, széles a lehetőségek tárháza. Amiben biztos vagyok, hogy érdekes érzés kicsit belekóstolni a jövőbe, de nem szabad e jóslatok alapján élni az életünket, és engedni magunkat befolyásolni. Egy papírra kell vetni, eltenni a fiók mélyére, és egy ezoterikus pillanatunkban előkapni. Ezután pedig mérlegelni, hogy hogyan is alakult a jövőnk…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.