PROMO

Értékeink angyalai, a biztonsági őrök és vagyonőrök

Értékeink angyalai, a biztonsági őrök és vagyonőrök

2024. július 10., szerda
Értékeink angyalai, a biztonsági őrök és vagyonőrök

A biztonsági őrök munkája folyamatos éberséget igényel. Komoly felelősséggel jár, főként akkor, ha nagy értékű, állami, üzleti értékek védelméről van szó. A vagyonőri pozíció e tekintetben is stresszes, hiszen alapvetően olyan munkahelyen tölti az ember az idejét, ami bűnözők, csalók célpontja lehet.

Hogy telik egy biztonsági őr, vagyonőr napja?
Fotó: freepik.com

 

Biztonsági őr, vagyonőr álláslehetőségek Magyarországon

Hazánkban szerte az országban találhatunk munkát az őrzés és vagyonvédelem területén. A nagyobb vidéki városokban, mint amilyen Szeged vagy Pécs is, még jobbak az elhelyezkedési lehetőségek – hiszen több az olyan intézmény is, ahol magas fokú biztonságra van szükség – vagyonőri állás pécsi telephelyen 24 és 8 órás váltakozó beosztásban – ilyen és ehhez hasonló munkalehetőségeket találhatsz a pecsallas.hu oldalán.

A biztonsági őr szakma iránti folyamatos kereslet tehát láthatóan folyamatosan növekszik, köszönhetően a vállalatok és intézmények egyre nagyobb igényének a biztonságos környezet megteremtésére. A különböző biztonsági cégek ráadásul továbbképzési lehetőségeket és versenyképes bérezést kínálnak, és vonzzák a legjobban képzett és elkötelezett szakembereket. Az olyan állásportálok pedig, mint a pecsallas.hu, naprakész információkkal szolgálnak az aktuális álláslehetőségekről, segítve az álláskeresőket, hogy megtalálják a számukra leginkább megfelelő pozíciót.

 

Mire lesz szükség a munkába álláshoz?

Érvényes vagyonőri igazolvány és tanúsítvány feltétel lehet a munkába álláshoz a legtöbb helyen. Ilyen képesítést ma már szinte minden vidéki városban is szerezhetünk Magyarországon. Előny, hogy gyorsan, akár éven belül is szerezhetünk releváns végzettséget, szakmai gyakorlattal együtt.

Szükség lesz továbbá természetesen néhány humán készségre és képességre, kompetenciára is. Jó kommunikációs készség, empátia, igényesség, alaposság, és összpontosításra, csapatmunkára való hajlam. Ez nem az a munkakör, ahol át lehet aludni a napokat. A stresszes munkanapokért cserébe viszont különböző juttatások, adókedvezmények várhatnak a munkába állókra.

 

Hogy telik egy biztonsági őr, vagyonőr napja?

Érkező ügyfelek fogadása, tájékoztatása, kamerarendszerek felügyelete, telep bejárása, terület nyitása és zárása, járőrözés, folytonos szemmel tartás. Szükség esetén gyorsan és hatékonyan reagálni a felmerülő biztonsági kockázatokra. A munka során az éberség és a fegyelem elengedhetetlen, mivel bármikor előfordulhatnak váratlan helyzetek, amelyek azonnali intézkedést igényelnek. A fő feladat és cél a védett objektum biztonságának fenntartása és az ott tartózkodók védelme.

A biztonsági őrök nemcsak az értékek őrzői, hanem a nyugalom megtestesítői is egyben. Jelenlétük biztosítja, hogy a mindennapi életünk zavartalanul folyjon, legyen szó üzletekről, irodákról vagy közterületekről. Miattuk érezhetjük magunkat biztonságban és védve nap mint nap. Becsüljük meg a munkájukat!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.