PROMO

Téli gumi ajánlások az ADAC tesztek alapján, avagy mely abroncsokat érdemes választani 2023-ban

Téli gumi ajánlások az ADAC tesztek alapján, avagy mely abroncsokat érdemes választani 2023-ban

2023. december 12., kedd
Téli gumi ajánlások az ADAC tesztek alapján, avagy mely abroncsokat érdemes választani 2023-ban

Ahogyan minden évben, az ADAC idén is letesztelte a téli gumikat, hogy melyiket is érdemes választani 2023-ban. Ahogyan ezt már az autósok megszokhatták, az eredmények már ősszel napvilágot láttak, így akik már ősz végére tervezték a gumicserét, objektív képet kaphattak arról, mely gumik nyújtanak igazán kimagasló teljesítményt.

 

 

Aki tehát most szánja rá magát az abroncsvásárlásra, illetve a gumicserére, érdemes lesz egy kicsit utána járnia, hogy az ADAC mely gumikat tartotta idén a legjobbnak.

A 2023-as évben is két méretet vizsgáltak az ADAC tesztelői. Egyrészt 205/60 R16-os méretet, amely elsősorban középkategóriás SUV--okra és személyautókra passzol, mint a Dacia Sandero Stepway , a Kia XCeed, az Opel Crossland, vagy a VW T-Roc. Másrészt a 225/45 R17 méretet, mely a kompakt osztályú autókhoz passzol, mint például az Opel Astra, a Peugeot 308, az Audi A3, a Mercedes A-osztály, vagy a VW Golf, amivel a téli gumikat is tesztelték. De milyen eredményeket hozott az idei ADAC téli gumi teszt, avagy mely abroncsok érdemes idén választanai?

 

A 2023-as év legjobb 205/60 R16 méretű téli gumija

Az idei évben a tesztelt 205/60 R16 méretű közül hét is JÓ minősítést ért el: a Dunlop Winter Sport 5

Michelin Alpin 6, a Goodyear UltraGrip 9+, a Continental WinterContact ST 870 P, a Hankook Winter i*cept RS3, a Bridgestone Blizzak LM 005, és a Firestone Winterhawk 4. Érdemes azonban a részletes értékelést is figyelembe venni, hiszen nem minden körülmény között teljesített minden abroncs egyformán. Akik sokat közlekednek autópályán, fontos, hogy a száraz utak teszteredményeit is figyeljék. A száraz fékezés esetében a Dunlop Winter Sport 5 és a Michelin Alpin 6 teljesített a legjobban, de a legjobb futásteljesítményt is ezek a mintázatok érték el.

A nedves körülmények között a Bridgestone Blizzak LM005, a Goodyear Ultragrip 9+ , a Continental WinterContact TS 870 P és a Hankook Winter i*cept RS3 modellek érték el a legjobb eredményt, havon pedig a Hankook Winter i*cept RS3 teljesített a legjobban.

 

225/45 R17 téli gumik, melyeket megéri választani

A 225/45 R17 téli gumik mezőnyében négy abroncs ért el JÓ minősítést: a Continental WinterContact TS870, a Michelin Alpin 6, a Goodyear UltraGrip Performance +, és a Dunlop Winter Sport 5. A Continental WinterContact TS 870 kivételesen jól teljesített a téli és a nedves utakon egyaránt, így a dobogó legfelső fokára ez a mintázat kerülhetett. Természetesen remek eredményeket ért el a másik három abroncs is, a Bridgestone Blizzak LM005 viszont csak kielégítő minősítést kapott, mert a nedves útszakaszokon jól teljesített, havon és jégen meglehetősen gyengének bizonyult.

A Bridgeston mintázatán kívül még 10 másik abroncs ért el kielégítő eredményt, melyeket szintén érdemes lehet választani, de érdemes megfigyelni, hogy mely teszttípus esetében teljesített gyengébben. A nedves körülmények között a Semperit Speed ​​​​Grip 5, a Hankook Winter i*cept RS3, a Giti GitiWinter W2, az Apollo Aspire XP Winter, a Pirelli Cinturato Winter 2, a Yokohama BlueEarth-Winter V906 és a Bridgestone Blizzak LM005 jó szerepelt, míg havas jeges körülmények között a Vredestein Wintrac Pro, a Hankook Winter i*cept RS3, a Kumho Wintercraft WP52, a Pirelli Cinturato Winter 2, vagy a Sava eskimo HP2 is jó választás lehet az ADAC idei téli gumi tesztje alapján.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.