PROMO

Versenyelőny a logisztikában - Hogyan lesz a speditőr a megbízók és a fuvarozók legjobb partnere?

Versenyelőny a logisztikában - Hogyan lesz a speditőr a megbízók és a fuvarozók legjobb partnere?

2023. augusztus 21., hétfő
Versenyelőny a logisztikában - Hogyan lesz a speditőr a megbízók és a fuvarozók legjobb partnere?

A spedíciót rengeteg tévhit és előítélet övezi. Egy még mindig létező nézet szerint a speditőrök csupán bonyodalmat okozó, költséges láncszemek a megbízók és a fuvarozó vállalkozások között. Ezek a látszólag felesleges szereplők valójában éppen a szállítmányozási folyamat egyszerűsítésében és a fuvardíjak optimalizálásában játszanak kulcsszerepet. Egy kisebb fuvarozócég néhány autóval valószínűleg nehezen lép be egy nagy megbízó partnerei közé. Ugyanakkor egy megbízó sem kíván több tucat különböző fuvarozóval kapcsolatot tartani, csak hogy határidőre célba juttassa az áruját. És itt lép a képbe a speditőr, aki minden részfeladatot egy kézben tartva, a törvényileg előírt határidőre garantálja a rakományok biztonságos és hatékony szállítását, miközben egyfajta hidat képez a kisebb fuvarozók és a nagy megbízók között.

Versenyelőny a logisztikában

A speditőr szolgáltatások azok számára optimálisak, akik szeretnének kiemelkedő logisztikai megoldásokhoz jutni anélkül, hogy hatalmas apparátust és szerteágazó szakmai ismeretekkel rendelkező csapatot kellene fenntartaniuk. A vállalkozások a spedícióval nemcsak időt és erőforrást takarítanak meg, de kivételes logisztikai előnyökhöz is jutnak. Egy profi speditőr gyorsan és hatékonyan összegyűjti és rendszerezi az összes releváns információt és dokumentációt, ezzel leegyszerűsíti a folyamatot a megbízó számára, és jelentősen megnöveli a teljes szállítmányozási folyamat hatékonyságát.

„A szállítmányozásban nemcsak az számít, hogy időben és sérülésmentesen érkezzen meg a rakomány. A spedíció olyan szakértelmet képvisel, ami az egész logisztikai láncot képes optimalizálni. A vállalkozások a spedíciós szolgáltatások igénybevételével egy hatalmas hálózatba lépnek be, ami megkönnyíti a munkájukat és maximalizálja a hatékonyságukat. A speditőrben olyan partnerre találnak, aki képes minden részletre odafigyelni, így a vállalkozásoknak csak a saját tevékenységükre kell koncentrálniuk. Amikor a cégek képesek elfogadni és kihasználni ezeket az előnyöket, az egész üzleti modelljük is hatékonyabbá válik”, avat be Bálint László, a SZAM SPED Kft. értékesítési vezetője.

Egyszerű és gördülékeny kommunikáció

A megbízók számára időigényes és sokszor óriási erőfeszítést jelent a dokumentációk beszerzése, illetve rendben tartása és a fuvarozókkal való egyeztetés. Egy tapasztalt speditőr azonban teljes mértékben leveszi ezt a terhet a megbízó válláról, miközben a széles körű partneri és alvállalkozói hálózata biztosítja, hogy a fuvarozási kapacitás és hatékonyság mindig a maximumon legyen.

„Első ránézésre egyszerűnek tűnhet, hogy a megbízó közvetlenül a fuvarozóval állapodik meg, és nincs köztük egy harmadik fél, aki a saját árréséért dolgozik. De ilyenkor mindig felmerül a kérdés: Vajon van-e elég kapacitása a fuvarozónak ahhoz, hogy megoldja a feladatot, amivel a megbízó ellátja? Van-e azokon a desztinációkon autója, amerre a megrendelőnek kell a fuvar? Egy tapasztalt speditőr bevonásával a megrendelő egyszerre számos fuvarozóval és autóval kerül kapcsolatba anélkül, hogy bele kellene folynia ebbe a folyamatba. Elég csak a speditőrrel tartani a kapcsolatot, aki minden esetben a legoptimálisabb fuvarozói megoldást választja ki, függetlenül attól, hogy közúti, légi, vízi útról van szó. Ezzel az ügyfél hosszú távon időt és pénzt takaríthat meg, miközben biztos lehet abban is, hogy a rakománya minden alkalommal a legjobb kezekben van", tette hozzá Bálint László.

A kis fuvarozók nagy lehetőségei

A piaci trendek, a logisztikai kihívások és az állandó időnyomás miatt a nagyobb megbízók a nagyobb szállítmányozó vállalatokat részesítik előnyben. Ezért a kisebb flottával rendelkező fuvarozók gyakran a háttérbe szorulnak a nagy cégek mellett. Egy jó speditőr képes összekapcsolni a kis fuvarozókat a nagy megbízókkal. Ugyanakkor nemcsak a logisztikai folyamatok menedzselésével foglalkozik, hanem azzal is, hogy minden érintett fél számára a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb szolgáltatást nyújtsa. Ez lehetővé teszi a fuvarozók számára, hogy több időt és energiát fordítsanak arra, amit a legjobban tudnak: a fuvarozásra.

“Egy speditőr egyszerre több nagy megbízóval tartja a kapcsolatot, így egyfajta hidat képez a nagy megrendelők és a kis fuvarozók között. Ebben a közvetítő szerepben nemcsak a logisztikai folyamatok megfelelő irányítását látja el, hanem felelősséget is vállal a rakományok határidőre történő célba juttatásáért. Ha a fuvarozók közvetlenül egy megbízóval dolgoznak, őket terheli a felelősség a biztonságos és időben történő szállításért, de ha egy speditőrrel működnek együtt, a kockázatok csökkennek. Speditőrként nemcsak az a feladatunk, hogy a logisztikai szervezés terhét levegyük a partnereink válláról, hanem abban is segítünk, hogy ha valamilyen probléma merül fel, azt gyorsan és hatékonyan kezeljük. A felelősség megosztása stabilitást és bizalmat teremt a teljes szállítási láncban", zárta gondolatait a SZAM SPED Kft. értékesítési vezetője.

Képek: Szam SpedKft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.