PROMO

Íme a TOP-5 legjobb férfi parfüm ‐ 2023-as rangsorolás alapján

Íme a TOP-5 legjobb férfi parfüm ‐ 2023-as rangsorolás alapján

2023. április 27., csütörtök
Íme a TOP-5 legjobb férfi parfüm ‐ 2023-as rangsorolás alapján

A parfüm kiválasztása nemcsak az érzékszerveinkre, hanem az egész személyiségünkre is hatással van. Egy jó parfüm segíthet önbizalmat sugározni, és a kényeztető illat a környezet és a tulajdonos számára egyaránt kellemes élményt nyújt. (x)

Az illat kiválasztásakor fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen illattípusok illenek hozzánk és a stílusunkhoz. Az utóbbi években a legjobb férfi parfümök tárháza egyre csak gazdagodott, és a neves parfümőrök az idő múlásával még több ikonikus aromát teremetenek. Azonban nem elég csak kiválasztani a megfelelő parfümöt és megvásárolni, hanem helyesen is kell azt használni, hiszen így akár hosszú éveken át kitarthat egy-egy flakon - erről részletesebben a cikk utolsó fejezetében mesélünk.

A MAKEUP webáruház létrehozott egy top-listát, amely bemutatja azt az 5 remekművet, amelyekből érdemes válogatni férfiak számára. A férfi parfümök mellett az online áruház természetesen a női parfüméria legjobbjait is bemutatja, amelyek között egyszerű böngészni, és a termékek néhány kattintással kosárba dobhatók és megrendelhetők. Lássuk, melyek a legjobb parfümök idén!

Top-5 ‐ a legjobb férfi parfümök 2023-ban

1. Paco Rabanne Pour Homme

Igazi klasszikus illat, amely ötvözi az időtlen eleganciát a modern férfiassággal. Paco Rabanne klasszikusa frissességet, fűszerességet és virágos jegyeket egyesít, amelyek a mandarin, a levendula, a bazsalikom, a szegfűszeg és a fahéj keverékével nyílnak meg. A szív jegyben az édes jázmin, az rózsa és a geránium jegyei mutatkoznak, amelyeket végül a pacsuli, a fenyő és a bőr jegyei zárnak. Ez az elegáns és karakteres illat tökéletes választás minden olyan férfinak, aki szeretne magabiztosan és stílusosan megjelenni, akár az irodában, akár egy esti programon.

2. Chanel Bleu de Chanel

Természetesen ez az ikonikus illat is felkerült a legjobb férfi parfümök listájának élére. Miért? Az elegáns remekmű frissességet és érzéki fűszereket egyesít, amelyek a cédrusfa, a grapefruit és a citrom jegyeivel mutatkoznak be. A szív jegyben a szegfű, a jázmin és a gyömbér érződik, amelyeket a vetiver, a fűszeres jegyek és a borostyán eredeti összhangja zár le. A Chanel Bleu de Chanel tökéletes olyan alkalmakra, amikor a férfi szeretne igazán stílusos és vonzó lenni, és kedveli az elegáns stílust.

3. Dior Sauvage

A Dior Sauvage a legjobb férfi parfümök egyik legnépszerűbb darabja, amely egyszerre modern és időtlen. A frissességet és az érzéki fűszereket ötvözi a cédrus, a bergamott és a pirospaprika jegyeivel, amelyek lendületesen nyitják meg a látványt. A szívben a szegfű, a levendula és a bors jegyei érződnek, melyeket végül a borostyán, a vetiver és a fás akkordok tesznek teljessé. Ez az elegáns és karakteres illat tökéletes választás minden olyan férfi számára, aki szeretne stílusos és vonzó lenni, legyen szó bármilyen alkalomról, akár egy hétköznapi kávézásról!

4. Creed Aventus

Ez a luxus parfüm a legjobb férfi parfümök egyike azon férfiaknak, akik az időtlen eleganciát szeretik és tudják képviselni. Akár száz közül is felismerhető a tömegben! Az Aventus egy férfias és elegáns parfüm, amelyet a fej jegyben az ananász, a bergamott és a fekete ribizli képvisel, majd ezek átadják a helyüket a szívnek: a középpontban a rózsa, a jázmin és a pacsuli jegyei dominálnak. Az Aventus záróakkordjaként a tölgyfa, a borostyán és a vanília jegyei keverednek és alkotnak tökéletesen harmonikus triót.

5. Tom Ford Oud Wood

Egy igazi különlegesség a legjobb férfi parfümök listájának ötödik helyén. Az aroma a keleti és a fás jegyek tökéletes harmóniáját kínálja, amely azonnal rabul ejti az érzékeket. Az Oud Wood fej jegyében a tölgyfahéj, a rózsabors és a kardamom jelenik meg, majd ez fokozatosan átalakul és elindulunk a szív felé vezető úton. A szívben a vetiver, szantálfa és tölgy uralkodik, majd utolsó lépésben a vanília, tonkabab és ámbra utóillata kápráztat el mindenki. Az Oud Wood egy igazi luxus, ami magabiztosságot sugároz minden élethelyzetben.

Hogyan használjuk megfelelően a parfümöt?

A megfelelő parfüm kiválasztása után érdemes utánajárni, miképp kell azt használni. A parfüm használatakor is fontos, hogy ne használjunk túl sokat belőle, hiszen a legjobb férfi parfümök nem igényelnek sok fújást - ráadásul a túlzottan erős illatok inkább kellemetlenek, mint vonzóak a férfiak és nők számára.

A parfümöt célszerű azokra a területekre fújni, ahol a bőr vékonyabb, például a nyakunkra, a mellkasunkra vagy az ínyünkre. Ezeket bizonyos “pulzáló” területeknek is nevezik, és nem véltelenül. Az illatnak időre van szüksége, míg az úgy nyílik ki a bőrön, ahogy annak “hangoznia” kell, ezért érdemes 15-30 perccel azelőtt felvinni, mielőtt elindulnánk a házat. Célszerű az aromát egyenletesen oszlatni el a bőrön, és ha szükséges, akkor napközben is frissítsük fel azt, ha a hatása már kezd csökkenni, de amint említettük, a márkás és neves aromák akár 2-3 napig is megmaradhatnak a bőrön, ruhán pedig főképp.

Támogatott tartalom!
Képek forrása: makeup.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.