PROMO

A tökéletes táska minden alkalomra – hogyan találom meg a megfelelő cipőt ebben a szezonban?

A tökéletes táska minden alkalomra – hogyan találom meg a megfelelő cipőt ebben a szezonban?

2021. július 21., szerda
A tökéletes táska minden alkalomra – hogyan találom meg a megfelelő cipőt ebben a szezonban?

A megjelenés rendkívül fontos. A rajtunk lévő ruházatnak fontos szerepe van az első benyomás kialakításában és abban, hogy az emberek hogyan is viszonyulnak hozzánk. A stílusunknak, a személyiségünknek és az alakunknak megfelelő öltözéknek kiemelkedő szerepe van a kapcsolatteremtésben, a kapcsolatok építésében. Gondoljunk csak egy üzleti találkozóra.

Amennyiben az eseményre megfelelő ruházatot vettük fel, úgy az üzleti partnereink is sokkal nyitottabbak lesznek irányukba, hiszen a ruházatunkkal másokat is megtisztelünk. A kiegészítőknek, mint a táskának vagy a cipőnek, szintén kiemelt szerepe van annak a bizonyos első benyomásnak a kialakításában, de mi is sokkal jobban érezhetjük magunkat, ha a ruházatunkat feldobjuk egy-két kiegészítővel és azok tökéletes harmóniát alkotnak az outfitünkkel.

A táska, mint kiegészítő

A tökéletes táskát könnyedén megtalálhatjuk, ha tudjuk, hogy mire is ügyeljünk ennek a kiegészítőnek a kiválasztásakor. Táskát szín alapján is választhatunk. Minden évszaknak megvan a maga színe. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ősszel csakis a hűvös, hideg színek közül válogathatunk és nyáron sem csak a harsány színek dominálnak. Alapvetően egyedi ízlés és nem csak divat kérdése, hogy milyen számunkra a tökéletes táska színe, de egy dolog azért nagyon fontos: a táska színe mindenképpen harmonizáljon velünk, illetve a ruházatunk és a cipőnk színével.

A tökéletes táskát annak anyaga alapján is kiválaszthatjuk. A hidegebb hónapokban többen döntenek a bőr, a műbőr és a nehezebb szövetekből készült táskák mellett, míg nyáron kicsit merészebben választunk és előtérbe kerülnek a lenből, a könnyedebb anyagból varrt táskák. A táskák remekül kiegészítik az outfitünket és ha nem is ügyelünk a táska színére, a táska anyagát illetően mindenképpen figyeljünk a részletekre, mert hiszen egy szőrmetáska nem mutat jól egy lenge, nyári ruhával és egy kagylókkal díszített strandtáska sem passzol egy téli kabáttal. A táska textúrája legyen összhangban a ruhánkkal és az sem árt, ha a cipőnket is figyelembe vesszük, amikor az aktuális évszakban táskát vásárolunk.

Milyen legyen a táska alakja és mérete? Ez is egyéni ízlés kérdése. Ma már tudjuk, hogy milyen ruhákat viseljünk a testalkatunknak megfelelően, azaz milyen ruhák előnyösek egy körte vagy alma típusú testalkatra. A táskákkal kapcsolatban is készült ilyesféle irányvonal, ami valóban nagy segítséget jelenthet, ha a legtökéletesebb táskát szeretnénk beszerezni minden alkalomra. Először is tudnunk kell, hogy milyen testalkattal is áldott meg bennünket a sors. Ha úgynevezett téglalap alakú testalkattal rendelkezünk, akkor a szélesebb formákat ne hangsúlyozzuk tovább egy nagyméretű táskával, válasszunk inkább egy kisebb méretű, vállra akasztható modellt.

Ha homokóra testalkattal rendelkezünk, akkor viszont jó választásnak bizonyul egy oversize méretű táska, hiszen ezzel is kontrasztot teremtünk, egyensúlyba hozzuk az arányokat.

Az úgynevezett crossbody táskák néhány évvel ezelőtt jöttek divatba és a nők többsége csak ezt a táskát viselte, pedig nem mindenkinek áll jól. Ez a táska csakis azokon mutat jól, akik úgynevezett fordított háromszög testalkattal rendelkeznek, azaz a szélesebb vállak és keskeny csípő jellemzi őket.

Ezzel szemben a háromszög testalkatú hölgyeknek a csípője széles, amit szintén nem jó egy nagyobb táskával még tovább hangsúlyozni. Számukra is a kisebb kézi táskák, vagy a vállra akasztós táskák az ideálisak. Az, hogy hogyan válasszuk ki a tökéletes válltáskát, a cikkben remek ötleteket kapunk. A táska mellett, a megfelelő cipő kiválasztása is nagyon lényeges.

A cipő, mint kiegészítő

Nem csak nyáron, minden évszakban jó, ha több pár cipővel is rendelkezünk, hiszen sok mindent figyelembe kell vennünk, amikor elindulunk otthonról és azon morfondírozunk, hogy milyen cipőbe is bújjunk. Hogyan találhatjuk meg a megfelelő cipőt a szezonban? Ehhez alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen tevékenységeket fogunk végezni, a munkán kívül, milyen eseményeken veszünk részt. Ha ezeket gyorsan átpörgettük, akkor könnyebben el tudjuk dönteni, hogy milyen típusú cipőkre ruházzunk be nyáron és természetesen, minden évszakban.

Ha sokat járunk nyaralni és strandra, mindenképpen érdemes papucsot, kényelmes sneakerst és könnyű szandálokat is becsomagolni. Ha sport nélkül nem létezhetünk, akkor minőségi sportcipőt is be kell szereznünk. Ha a nyaralás nekünk a túrázásról szól, akkor elképzelhetetlen, hogy ne legyen legalább egyetlen pár túra cipőnk, vagy túra bakancsunk.

Ha tudjuk, hogy a munkahelyen sokat talpalunk, akkor olyan lábbelit válasszunk, amelyben estére sem dagad bele a lábunk és a kényelem mellett, a jó szellőzés is ugyanolyan fontos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.