Politika

Ülést tart a kormány

Ülést tart a kormány

Fontos kérdésekről tárgyalnak

13 órája
Fotó: Facebook / Orbán Viktor
Ülést tart a kormány

Ülést tart a kormány Orbán Viktor kormányfő vezetésével – tudatta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Győzelem, indulhat a kormányülés!

– olvasható a bejegyzésben.

 

Vasárnap és hétfőn tartották Esztergomban a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülését, ahol az aktuális parlamenti ülésszakhoz kapcsolódóan vitatták meg az előttünk álló kihívásokat.

A tanácskozás első napján Orbán Viktor miniszterelnök tartott zárt körben helyzetértékelést, ahol gazdasági programot hirdetett:

megfizethető lakhatás, egymilliós jövedelem, munkáshitel és tőkejuttatás a magyar kisvállalkozásoknak.

A kormányfő véleménye szerint a gazdasági semlegesség fordulatot hoz majd 2025-től, és a kormány célja, hogy hazánk az Európai Unió átlagát meghaladó gazdasági növekedést érjen el.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: a tervezett intézkedésekről újabb nemzeti konzultációt javasoltak a kormánynak, hogy kikérje az emberek véleményét.

A frakcióülés után tegnap a miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol a berlini folyamat 10. csúcstalálkozóján vett részt. Magyarországot nyugat-balkáni befolyására és a magyar EU-elnökségre tekintettel hívták meg ismét a csúcstalálkozóra. Orbán Viktort a német kancellár, Olaf Scholz fogadta. A felvétel kijózanító fricska lehet Manfred Webernek, aki hevesen támadta a magyar miniszterelnököt múlt héten az Európai Parlamentben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.