Politika

Orbán Viktor: Most nekünk kell segítséget adnunk albán barátainknak

Orbán Viktor: Most nekünk kell segítséget adnunk albán barátainknak

Albániának már régen bent kellene lennie az EU-ban

3 órája
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor: Most nekünk kell segítséget adnunk albán barátainknak

Albániának már régen bent kellene lennie az Európai Unióban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, az Edi Rama albán kormányfővel folytatott tárgyalása után adott sajtónyilatkozatában.

RAMA, Edi; ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher.

 

Orbán Viktor elmondta, vendégével az európai helyzetről, a Nyugat-Balkán és az európai politika jövőjéről is eszmecserét folytattak.

Most nekünk kell segítséget adnunk albán barátainknak, hiszen a Nyugat-Balkán országai átlagosan 15 éve várakoznak arra, hogy belépjenek az Európai Unióba - emlékeztetett. Hozzátette: van elég baj Európában - amiről beszélhetett a minap Strasbourgban is -, ezekre a bajokra pedig a legnyilvánvalóbb orvosság az volna, ha az EU végre befogadná a Nyugat-Balkán országait.

Edi Ramával abban állapodtak meg, hogy a kétoldalú együttműködést folytatni fogják, Magyarország várja az albán üzleti élet érdeklődőit, valamint készen áll arra, hogy az eddigieket is meghaladó súllyal vegyen részt az albán gazdaság modernizálásában - közölte Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.