Politika

Orbán Viktor mérlegelte strasbourgi sajtótájékoztatóját

Orbán Viktor mérlegelte strasbourgi sajtótájékoztatóját

A DK-s képviselő sem zavarhatta meg a miniszterelnököt

2 órája
Orbán Viktor mérlegelte strasbourgi sajtótájékoztatóját

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a magyar miniszterelnök kedden délután nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Strasbourgban, egy nappal azelőtt, hogy az Európai Parlament plenáris ülésén bemutatja a magyar uniós elnökség programját. A sajtóeseményt az elején egy balhé is megzavarta.

 

 

A kormányfő többek között kitért a migrációs válságra, valamint a magyar uniós elnökség célkitűzéseire is. Ezen belül Európa határvédelmére, a balkáni EU integrációra, a mezőgazdasági és a gazdasági versenyképességre is. Orbán Viktor sajtótájékoztatójáról itt tud bővebben olvasni:

 

Ahogy a miniszterelnök a legújabb Facebook-posztjában beszámolt, 130 újságíró volt jelen a sajtóeseményen, akik összesen 29 kérdést tettek fel neki, miután végzett beszédével.

 

Ahogy továbbá írta, egy "újabb DK-s pojáca". Mint ismert balhéval indult a sajtótájékoztató, miután egy férfi berohant és azt kérdezte: „Mennyiért árulta el a hazát, Miniszterelnök Úr?”. Mint kiderült, a már kötcsei pikniken is botrányt okozó Gyekiczki Márton, a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének tagja, érdi önkormányzati képviselő volt ez a férfi.

A mi politikai kultúránkban az, ha egy politikus azt mondja a másiknak, hogy gazember, a mi kultúránkban azt jelenti: nem értek Önnel egyet

- ütötte el viccel a miniszterelnök a közjátékot, miután a férfit a biztonsági személyzet kivezette a teremből.

 

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.