Politika

Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké

Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké

Orbán Viktor Pontidában, az olasz jobboldali Liga párt gyűlésén vett részt.

1 órája
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké

Nem adjuk fel országainkat sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a külföldi multinacionális cégeknek, sem a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké – jelentette ki Orbán Viktor Pontidában.

Nem adjuk fel országainkat sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a külföldi multinacionális cégeknek, sem a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké – jelentette ki Orbán Viktor Pontidában, az olasz jobboldali Liga párt gyűlésén. 

A magyar miniszterelnök beszédéből Matteo Salvini, a Liga vezetője, olasz miniszterelnök-helyettes osztott meg részleteket a közösségi oldalán. 

 

Salvini bejegyzése szerint Orbán Viktor úgy fogalmazott:

Mi, Magyarországon hősként ünnepeljük Salvinit, mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok és az európaiak otthonait. Megtiszteltetést érdemel, nem büntetőeljárást! Szégyen, ami az ön pártja ellen folyik.

 

Mint ismert, a szicíliai Palermo ügyészsége hat év börtönt kért Matteo Salvinire, mivel belügyminiszterként 2019-ben feltartóztatott egy spanyol civil hajót, amely Olaszország partjainál akart kikötni. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.