Politika

Megkezdődött az első kereszténydemokrata női közéleti képzés

Megkezdődött az első kereszténydemokrata női közéleti képzés

1 órája
Fotó: KDNP
Megkezdődött az első kereszténydemokrata női közéleti képzés

Támogatja a KDNP a nők közéleti szereplését – jelentette ki Simicskó István, a párt országgyűlési frakciójának vezetője az első kereszténydemokrata női közéleti képzés megnyitóján.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az, hogy a nyolcvanéves KDNP meg tudott újulni a rendszerváltás után és fontos szereplője a mai politikának, a nőknek is köszönhető, akiknek érzelmi intelligenciája fejlettebb, mint férfi társaiké, így egyre fontosabb szerepet játszanak a politikában.

– A KDNP eszmei alapokon nyugvó párt, amelynek tagjai hisznek az örökkévalóságban és a lélek továbbélésében, továbbá a párt hitvallása szerint a társadalom alapsejtje a család, amely férfiből, nőből és gyerekekből áll.

A KDNP úgy gondolkodik, hogy a férfitől elvárható a klasszikus szerep, a család eltartása, a nők pedig a családok védősejtjei. Ezek a szerepek így lettek megteremtve, és egy konzervatív párt ebben hisz és erre építi a közjó szolgálatát is

– emelte ki Simicskó István. Hozzátette, a nők ezért nélkülözhetetlenek a magánéletben, a családi életben és a közéletben is.

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke és országgyűlési képviselője úgy vélekedett, hogy egy XXI. századi konzervatív keresztény nőnek szüksége van erőre és kitartásra, és felidézte Zrínyi Ilonát, aki három éven keresztül védte Munkács várát. Hasonló példát mutatott a kereszténydemokrata Slachta Margit, az Országgyűlés első női képviselője, aki egyaránt kiállt a fasizmussal és a kommunizmussal szemben, és 1948-ban utolsó parlamenti felszólalásában ellenezte az egyházi iskolák államosítását. Szerinte a nők nem versenyeznek a férfiakkal, hanem kiegészítik őket. Feladatuk, hogy keresztény nőként erőt képviseljenek, mert az erőt a férfiak is tisztelik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.