Politika

Keményen beleállt az Európai Néppárt Orbán Viktorba

Keményen beleállt az Európai Néppárt Orbán Viktorba

A Fidesz határozottan visszautasította

13 órája
Fotó: Facebook
Keményen beleállt az Európai Néppárt Orbán Viktorba

A közelmúltban Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, éles kritikát fogalmazott meg Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke ellen, aki szerinte külföldről akarja megmondani, milyen kormánya legyen Magyarországnak.

Menczer Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy Weber a migráció és a háború legfőbb támogatója, és figyelmeztetett a nemzeti szuverenitás védelmére.

 

A vita hátterében áll, hogy az EPP közzétett egy képet Orbán Viktorról, amelyen a „Time to go” felirat olvasható. Az EPP üzenetében azt írták, hogy Magyarországot közelebb kell hozni Európához, és esélyt kell adni a rossz vezetés okozta károk helyreállítására. Menczer szerint ez azt jelenti, hogy le kell mondani a nemzeti szuverenitásról, és be kell engedni a migránsokat.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, Weber támogatását kérte a mentelmi jogának megőrzéséhez, ami újabb kérdéseket vet fel a politikai kapcsolatok mögött. Orbán Viktor a múlt héten az Európai Parlament plenáris ülésén éles kritikát fogalmazott meg Weberrel szemben, aki szerinte hungarofób lett, mivel nem ő lett az Európai Bizottság elnöke.

A magyar miniszterelnök rámutatott, hogy a Fidesz–KDNP 45%-os eredménye az EP-választásokon azt mutatja, hogy a magyarok támogatják a kormányt, míg a német CDU-CSU csak 30%-ot szerzett. Orbán Viktor szerint Weber azért lett ellenséges a magyarokkal, mert nem ő lett a bizottsági elnök, amiben a magyar kormányfő jelentős szerepet játszott.

A helyzet különösen érdekes, mivel Magyar Péter személyében olyan embert vett fel Weber, aki korábban a „legnagyobb kamuállásnak” nevezte az EP-képviselőséget. Orbán Viktor szerint Weber morális felelősséggel tartozik a helyzet miatt, hiszen Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújva próbálja megőrizni pozícióját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.