Politika

Európa szerte Orbán Viktor sikeres helytállásáról beszélnek

Európa szerte Orbán Viktor sikeres helytállásáról beszélnek

Sokan dicsérték a magyar miniszterelnök határozott beszédét.

10 órája
Európa szerte Orbán Viktor sikeres helytállásáról beszélnek

A kontinens vezető lapjai mind kiemelten foglalkoznak az Európai Parlamentben történtekkel, amiről még a magyar kormánnyal ellenséges elemző is megállapította, hogy Orbán Viktor sikerrel helytállt - számol be a Mandiner.

 

Az egész világon középpontba kerültek az Európai Parlament szerdai eseményei, a kontinens vezető lapjai kiemelten számoltak be Orbán Viktor beszédéről és az arra adott reakciókról. Sokan dicsérték a magyar miniszterelnök határozott beszédét.

Az orosz lapok is hangsúlyosan foglalkoztak a történtekkel, a RIA például idézi Chay Bose ír újságírót, aki nem fogta vissza magát az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban:

Egy meg nem választott, korrupt bürokrata megtámadta egy szuverén állam demokratikusan megválasztott vezetőjét. Üdvözöljük a szabad Európai Unióban.

A Mandinernek nyilatkozó elemző szerint egyértelműen Orbán Viktor nyerte meg a szerdai vitát, de még Soros György kedvenc szakértője is kénytelen volt beismerni, hogy a magyar miniszterelnök sikeresen helytállt.

 

Orbán Viktor ébresztőt fújt a brüsszeli vezetésnek

Szerdán Orbán Viktor miniszterelnök ébresztőt fújt a brüsszeli vezetésnek, világosan és egyértelműen felvázolta a magyar elnökség programját az Európai Parlament (EP) előtt - jelentette ki Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 

A teljes cikk itt tekinthető meg.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.