Politika

Deutsch Tamás: példátlan, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt

Deutsch Tamás: példátlan, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt

A magyarok ügyeibe szólnak bele

4 órája
Deutsch Tamás: példátlan, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt

Példátlan az, hogy Európai Parlamentben az Európai Bizottság elnöke és a két legnagyobb európai parlamenti frakció vezetője bejelentette, hogy meg akarják buktatni a szabadon választott magyar kormányt, és Brüsszel akarja kinevezni az új, "fantasztikus jövővel kecsegtető" Magyar-Dobrev kormányt - nyilatkozta Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője kedden Brüsszelben.

 

A politikus a Patrióták Európért EP-formáció frakcióülését követően az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a múlt héten Strasbourgban, a magyar kormányfő jelenlétével lezajlott plenáris vita a magyar uniós elnökség prioritásait, az Európai Unió számtalan problémájának megoldását célzó programját kívánta bemutatni, azonban az eseményt politikai "durváskodás" jellemezte.

Mint mondta, a Patrióták Európáért frakciója teljes mértékben osztotta azt a helyzetértékelést, miszerint a plenáris vitán az testület baloldali többsége világosan megfogalmazta, "hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel, nem visszariadva antidemokratikus eszközöktől sem, meg kívánják buktatni a hivatalban lévő, a magyar polgárok érdekeit képviselő kormányt, mert ez a magyar vezetés ellenáll Brüsszel nemzeti szuverenitást csorbító elképzeléseinek."

Szinte büszkélkedve hangoztatják, hogy a legelemibb alkotmányos uniós szabályokat áthágva az a céljuk, hogy beavatkozzanak egy ország belügyeibe, megbuktassák a szabadon választott kormányt, és helyébe olyan vezetést ültessenek, amely eleget tesz a brüsszelita törekvéseknek

- hívta fel a figyelmet.

A képviselő szerint az lenne az elvárás egy "brüsszelita" magyar kormánytól, hogy feltétlen támogatója legyen pénzügyileg és katonailag az Ukrajnában folyó háborúnak, szemben a jelenlegi magyar kormány békepárti álláspontjával, továbbá, hogy fogadjon be több tízezres nagyságrendben illegális migránsokat, engedjen teret a woke-ideológia törekvéseinek, azzal a céllal, hogy a "genderérzékenyítő" aktivisták megkaparinthassák a gyermekeket - taglalta.

Hozzátette, Brüsszel arra is törekszik, hogy beleszóljanak azokba a szabad döntésekbe, amelyek kapcsán a magyar kormány helyreállította a 13. havi nyugdíjat, amelyet egy posztkommunista kormány törölt el.

Deutsch Tamás leszögezte: 

meg fogjuk védeni ezekkel a törekvésekkel szemben Magyarországot, nem mi politikusok, hanem azok a magyar polgárok, akik maguk döntik el, hogy merre menjen az ország, és kik legyenek a vezetői.

Szavai szerint a magyarok nem kívánnak olyan viszonyok között élni, hogy valamilyen külföldi hatalmi központban határozzák meg, hogy kik az ország irányítói.

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.