Politika

A miniszterelnököt üdvrivalgás és tapsvihar fogadta Pontidában

A miniszterelnököt üdvrivalgás és tapsvihar fogadta Pontidában

Baráti öleléssel köszöntötte Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes Orbán Viktort.

1 órája
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A miniszterelnököt üdvrivalgás és tapsvihar fogadta Pontidában

Baráti öleléssel köszöntötte Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes Orbán Viktor miniszterelnököt vasárnap a Liga pártrendezvényén Pontidában. A magyar kormányfő beszédét több alkalommal szakította meg az olasz jobboldali közönség tapsvihara. 

Orbán Viktor Magyarország és magyarok üdvözletét vitte el az észak-olszországi Pontidába Salvininek. Mint mondta: 

– Salvinit hősként tarják számon Magyarországon, mivel megvédte a határokat. Sőt Európát is megvédte, és ezért kitüntetést érdemelne nem büntetőeljárást.

Szégyennek nevezte azt, ami Salvini és pártja ellen folyik Olaszországban. A baloldal és egész Európa szégyenének. 

 

A szabadság ott lüktet mindkét nép vérében, mondta a magyar miniszterelnök, utalva az 1848-as szabadságharc hőseinek emlékére, akik között olasz és magyar katonák is voltak. 

– Az olaszok és a magyarok két szabadságharcos nép, és mi az ő örökösei vagyunk, sohasem adjuk meg magunkat, sohasem adjuk fel a szabadságunkat, és sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek

– jelentette ki Orbán Viktor, akinek lelkes beszédét taps szakította meg.  

– Nem adjuk oda sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a globális pénzhatalmaknak, se a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, Magyarország a magyaroké

– emelte ki a miniszterelnök.  

 

Orbán Viktor megosztotta tapasztalatát az olaszokkal, és beszélt a magyar példáról. Felhívta a figyelmet, hogy ma Európát elárasztja a baloldali politika tengere. 

– A baloldali hegemónia óceánján élnünk. De Magyarország egy sziget, egy különleges sziget, amely 14 éve harcol a nemzetközi baloldal ellen. Sikeresen harcol. A magyarok küldetése ma az, hogy legyőzze a baloldalt, ezt Magyarország bebizonyította öt alkalommal. Bebizonyította, hogy a patrióták sikeresen tudnak kormányozni, sikeresebben, mint a baloldal

– fogalmazott. 

A magyar miniszterelnök kiemelte, hogy Magyarország kormánya nem engedi, hogy viccet csináljanak a házasságból és bohócokat csináljanak a családokat szerető emberekből. Mint mondta, családok nélkül nincs jövő. Idézte a magyar alkotmány szövegét, amely azt mondja, hogy a házasság egy férfi és egy nő közt köttetik, és azt is leszögezi, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Az alkotmány szavait is óriási üdvrivalgással fogadta a hallgatóság. 

A magyar közbiztonság helyzetével kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, Magyarországon a bűnözést letörték, a bűnözőket pedig bezárták, a legbiztonságosabb országgá tette. A legfontosabb példa azonban, amit adhat az olaszoknak, a migrációs politikában elért siker – mondta a magyar kormányfő. Magyarország nem engedte be az illegális bevándorlókat, megvédik a határokat, a határok engedély nélküli átlépése bűncselekménynek minősül. Az országba való belépés engedélyét a határon kívül kell megvárni. 

Hatalmas taps fogadta a magyarok eredményeit, miszerint Magyarországon az illegális bevándorlók száma nulla. 

Orbán Viktor kijelentette, nem adja át országát, nem engedi, hogy megváltoztassák a kultúrájukat. 

– Magyarország a hazánk, és otthon akarjuk érzni magunkat hazánkban

– szögezte le.

A Európai Unió politikájával kapcsolatban elmondta, hogy az európai baloldal és a brüsszeli bürokraták együtt büntetik Magyarországot. 

– 200 millió euróra büntettek minket, és mindennap egymillió eurót fizetünk, mert nem engedjük be a migránsokat. Azért büntetnek a brüsszeliek, mert védik Európát. Ez Brüsszel szégyene

– jelentette ki Orbán Viktor. Azt elmondta, az a terve, hogy ha tovább büntetik a magyarokat, akkor a migránsokat a brüsszeli hivatalok elé szállítják. Így ha migránsokat akarnak, akkor meg fogják kapni. 

Orbán Viktor végül biztatta olasz barátait. Ha a magyarok megcsinálták, akkor a nagy, erős és gazdag Olaszország is meg tudja majd csinálni. Felszólította a jelenlévőket, hogy legyenek bátrak és kövessék az olyan nagyszerű vezetőket, mint Matteo Salvini. Hozzáfűzte, azért látogatta meg őket személyesen, mert a patrióták közös Európájáról akar szólni hozzájuk. 

– Baj van – jelentette ki a magyar kormányfő. Mint fogalmazott:

– Bajban van Európa, rosszabb hely, mint tíz évvel ezelőtt. Veszélyesebbé váltak az utcák, migránsok tartják félelemben a békés európai embereket. Nem tisztelik a törvényeket és a rendőröket.

Aggódalmát fejezte ki a jövő miatt. Arra is kitért, hogy az Európai Uniót a béke megteremtésére hozták létre, de ma ukrán–orosz háború van, és Brüsszel a béke helyett háborúzó féllé vált. Közben a bürokraták tönkreteszik az európai gazdaságot. 

Kijelentette, az európai baloldal mindent elrontott, nem az európai emberek érdekeit szolgálják, hanem a másokét. Erre rámehet Európa jövője is. 

Sajnálattal említette, hogy az Európai Parlamentben az európai patriótákat megfosztják a jogaiktól. Üldözik a hazaszerető, patrióta és szuverenista embereket, sőt pénzt küldenek a hazafiak ellen harcoló baloldaliak ellen. Kiemelte:

– Brüsszelből nem kivonulni kell, hanem bevonulni. Brüsszelt el kell foglalni, oda kell adni az európai embereknek.

Végül összefogásra szólította fel az olaszokat. 

 

Az első lépést az olaszok tették meg a jobbközép kormány megalakításával, őket követte Hollandia, majd Ausztriában, Csehországban is győztek a patrióták, és megalakították a Patrióták Európáért frakciót. Az irány, hogy tovább haladjanak az európai jobboldal megerősítésének útján – mondta el. Azt is elmondta, a küzdelem végén a Patrióták lesznek Európa legnagyobb politikai ereje. Céljuk, hogy újra naggyá, gazdaggá és szabaddá tegyék Európát. 

Úgy búcsúzott a pontidai színpado: Avanti Ragazzi di Buda, avanti ragazzi di Lega, azaz előre budai fiúk, előre ligás srácok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.