Politika

A magyar elnökség Európáért dolgozik

A magyar elnökség Európáért dolgozik

A magyar kormány minden tagja készen áll

3 órája
A magyar elnökség Európáért dolgozik

A magyar EU-elnökség Európáért dolgozik - írta az európai uniós ügyekért felelős miniszter szerdai Facebook-bejegyzésében, amelyben szerencsétlen dolognak nevezte, hogy az Európai Unió egyes intézményei, ezúttal az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) ismét a politikai nézetkülönbségeket vetíti rá az elnökségi munkára.

Bóka János azt írta: sajnálatos, hogy olyan, az uniós állampolgárok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben nem tudja a kormány ismertetni a magyar elnökség programját, mint az illegális migráció elleni fellépés, a külső határok védelme, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni küzdelem, Schengen bővítése, a versenyképesség javítása és az adminisztratív terhek csökkentése.

A magyar kormány minden tagja készen áll arra, hogy az elnökségi programunkat bemutassa az Európai Parlamentben, hiszen Európáért dolgozunk. Én pedig állok minden a jogállamisággal kapcsolatos vita elébe a jövőben is, várom az LIBE Bizottság személyes meghívóját

 - fogalmazott a miniszter.

 

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.