Politika

Mentelmi joga mögé bújik Magyar Péter

Mentelmi joga mögé bújik Magyar Péter

2 órája
Mentelmi joga mögé bújik Magyar Péter

Bíróság előtt felelhet diszkóbotránya miatt Magyar Péter, ha az Európai Parlament eleget tesz Polt Péter legfőbb ügyész indítványának és felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát. A Tisza Párt júniusban az Ötkert nevű szórakozóhelyen randalírozott, majd az őt videózó egyik férfitől elvette a telefonját, később pedig a Dunába dobta a készüléket. Ez a hatóságok szerint lopásnak minősül. Magyar a mentelmi jog mögé bújva próbálja elodázni az ügy tisztázását - írja a Magyar Nemzet.

 

Kizárólag az Európa Parlament döntésén múlik, hogy elindulhat-e az eljárás Magyar Péter ellen a júniusi diszkóbotránya kapcsán. Csütörtökön ugyanis Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél a politikus mentelmi jogának felfüggesztéséért, a lopás miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként

Mint ismert, több tanúvallomás és videófelvételek alapján korábban már beszámolt a sajtó arról, hogy a politikus sajátos módon próbálta levezetni a választási kampánnyal járó feszültséget az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen. Magyar több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, a szemtanúk szerint többeknek „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett. A helyszínen bulizó több nő férfipartnere is számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

Az Ötkertben azok után szabadultak el az indulatok, hogy Magyar Péter odalépett a telefonjával felvételt készítő egyik férfihoz, egyszerűen kivette a kezéből a készüléket, zsebre tette és elsétált. A sértett utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne. A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte. A lap azt írja, hogy a vallomások szerint Magyar egy telefont dobott a Dunába.

A Magyar Nemzet információi szerint a helyszínt a közterületi kamerák felvételei alapján azonosították, a készülékről pedig sikerült lementeni a tárolt videófelvételeket, amelyeket a hatóságok felhasználják a nyomozás során.

Mindezek alapján állapította meg az ügyészség a bűncselekmény gyanúját, vagyis azt, hogy Magyar Péter az őt videózó férfi telefonjának elvételével és a Dunába dobásával lopást követett el.

A teljes cikk a Magyar Nemzeten olvasható el.

Nyitókép: HírTv

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.